Πού θα φας τέλειο low and slow καπνισμένο κρέας στην Αθήνα

Από τον Αμερικάνικο Νότο στα στενά της Αθήνας, το σιγοκαπνισμένο κρέας που λιώνει στο στόμα αποκτά σιγά σιγά το κοινό του και τα στέκια του.

Πού θα φας τέλειο low and slow καπνισμένο κρέας στην Αθήνα

Ξύλo, φωτιά, καπνός και κρέας. Τα τέσσερα βασικά στοιχεία του αμερικάνικου BBQ με τους εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο είναι απαραίτητα (στην σωστή αναλογία) για να μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ένα κομμάτι μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος, ώστε να καταλήξει να λιώνει στο στόμα σου.

Και εδώ έρχεται η τεχνική του slow and low, η οποία λαμβάνει χώρα στα BBQ smokers και αφορά το κάψιμο ξύλων σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 100-120 βαθμούς (low) σε διάρκεια που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 15 ώρες (slow).

Το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με διάφορες μαρινάδες και γλάσα τα οποία εμπλουτίζουν τη νοστιμιά του κρέατος είναι κάτι που οφείλεις να δοκιμάσεις για να καταλάβεις.

Αν ήδη σου έτρεξε σαλάκι, δες παρακάτω τις διευθύνσεις της πόλης που τιμούν ευλαβικά αυτή τη διαδικασία και σερβίρουν εκλεκτά κομμάτια slow cooked, καπνιστού κρέατος.

Smokey Joe's

Ανδρέα Παπανδρέου 2Α, Μελίσσια, τηλ: 21 0810 1889

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Smokey Joe's (@smokeyjoesathens)


Σε αυτό το κρεατοφαγικό στέκι των Μελισσίων, ο μερακλής ιδιοκτήτης ξέρει καλά την τέχνη του BBQ και καπνίζει αποκλειστικά αμερικάνικα Βlack Αngus με τη μέθοδο low and slow για 12-15 ώρες, συνδυάζοντάς τα με υπέροχες μαρινάδες. Εδώ λοιπόν θα δοκιμάσεις καπνιστό pulled pork είτε σε burger είτε σε μερίδα, εξαιρετικό brisket, Spare Ribs σιγοκαπνιστά από το smoker τους κατευθείαν στο πιάτο σου, αλλά και ένα All in One Burger στο οποίο μπαίνουν όλα τα κρέατά τους, μαζί με τσένταρ και διπλό αυγό μάτι, και απευθύνεται αποκλειστικά σε αρχοντικούς καλοφαγάδες. Για ένα πλήρες γεύμα, με μπίρα, ο λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο.

Fine Mess Smokehouse

Δελφών 5, τηλ: 21 1115 5725

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fine Mess Smokehouse (@finemessbbq)


Ανάμεσα σε Κολωνάκι και Εξάρχεια, το Fine Mess σε ταξιδεύει μέχρι τον Αμερικανικό Νότο μέσα από αρώματα καπνιστής οξυάς και γεύσεις που αποπλανούν τον ουρανίσκο και φλερτάρουν με το γκουρμέ. Αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τραπέζι σου το Brisket από Black Angus, το οποίο σιγοκαπνίζεται για 10-12 ώρες στο «χειροποίητο» καπνιστήριο του μαγαζιού, και σερβίρεται με πουρέ τοπιναμπούρ και πυκνή σάλτσα gravy. Ακολουθούν τα χοιρινά ribs, καπνισμένα και γλασαρισμένα σε μια νοστιμότατη σάλτσα, τα οποία σερβίρονται με κρέμα από ψητά φασόλια, σαλάτα coleslaw και κροκέτα με βασιλικό και πανσέτα. Διαθέτουν επίσης και μια σπάνια συλλογή με bourbon, πιστοί στο American style κλίμα. Λογαριασμός στα 35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ.: 2103234672

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Po Boys (@poboysbarbeque)


Από τους πρώτους διδάξαντες στην τέχνη του low and slow, το Po’ Boys σε κάνει κοινωνό των σιγοκαπνιστών slow cooked κρεάτων και των κολασμένων short ribs. Εδώ θα βρεις νοστιμότατο Βrisket, spare ribs, crispy pork belly και pulled pork σε burgers ή πιατέλες για να τα καταναλώσεις ατόφια σε όλη τους την καπνιστή γοητεία. Στον κατάλογο θα βρεις και άλλα εκλεκτά American style πιάτα, όπως φοβερό mac n cheese, χειροποίητο λουκάνικο Andouille με τη μυστική συνταγή να έρχεται κατευθείαν από τη Νέα Ορλεάνη, τραγανό Buttermilk Fried Chicken Burger, και σάντουιτς με πορκέτα προβατίνα. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με μπίρα.

Brisket Bro

Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, τηλ: 21 0364 3311

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brisket Bro (@brisketbro_)


Καπνιστό κρέας με low and slow τεχνική για 12+ ώρες ώστε να λιώνει στο στόμα αναπαυμένο μέσα σε αφράτο ψωμάκι θα βρεις στο αγαπημένο streetfoodάδικο της Τσακάλωφ. Πάνω στην πολυσύχναστη περατζάδα οι μυρωδιές σπάνε μύτες και σε καλούν να πιάσεις θέση για να δοκιμάσεις Pulled Beef, με αργοκαπνισμένο και σιγοψημένο μοσχαρίσιο pulled beef, σε ψωμί μπριός συνδυασμένο με την Brisket Bro BBQ sauce, crispy onion και πίκλες, αλλά και Brisket σε μερίδα με πατάτες, Spare Ribs για να γλύφεις τα δάχτυλά σου, και Texas Chicken Burger, με ζουμερό στήθος κοτόπουλο παναρισμένο με 12 μπαχαρικά και μυρωδικά σε ψωμί μπριός, και συνδυασμένο με spicy mayo. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με μπίρα.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v