Πού θα δούμε δωρεάν θερινό σινεμά αυτό το καλοκαίρι;

Από την Αθήνα ως την Κρήτη κι από εκεί στη Σαλονίκη, οι νύχτες μοσχοβολούν γιασεμί και στην οθόνη προβάλλονται αγαπημένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Πού θα δούμε δωρεάν θερινό σινεμά αυτό το καλοκαίρι;

Καλοκαίρι και θερινό σινεμά πάνε συνήθως αγκαλιά, όμως όταν το τελευταίο προσφέρεται δωρεάν σε όλους, τότε μας φέρνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά.

Με προβολές για μικρούς και μεγάλους ανοίγουν αυλαία τα φετινά κινηματογραφικά φεστιβάλ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ελεύθερη είσοδο κι εμείς κρατάμε σημειώσεις στην ατζέντα μας.

Athens Open Air Film Festival

Στην 14η εκδοχή του, το αγαπημένο open air φεστιβάλ προγραμματίζει για το φετινό καλοκαίρι προβολές από κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, κινηματογραφικές ολονυκτίες κάτω από την πανσέληνο, μαραθώνιους θρυλικών ταινιών τρόμου σε ένα από τα πιο δροσερά πάρκα της Αθήνας και αξέχαστες προβολές σε μερικά από τα πιο απροσδόκητα και εντυπωσιακά σημεία της πόλης.

Σημείωσε στην ατζέντα σου το Τσάι στη Σαχάρα του Μπερτολούτσι (29/6) στο Τρένο στο Ρουφ, το Έμβασμα του Ουσμάν Σεμπέν (3/7) στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, το Zodiac του Ντέιβιντ Φίντσερ σε Director’s Cut (5/7) στο Άλσος Πετραλώνων και πολλές ακόμα προβολές που θα βρεις αναλυτικά εδώ

Park your Cinema στο ΚΠΙΣΝ

Ρομαντικοί έρωτες, απροσδόκητες περιπέτειες, έντονα καρδιοχτύπια, δυνατή μουσική, ηλεκτρισμένη αγωνία, καθαρτικός τρόμος, χορταστικά γέλια, η φετινή επιλογή ταινιών στο αγαπημένο υπαίθριο φεστιβάλ στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, έχει κάτι για όλους.

Η επιμέλεια του προγράμματος για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ για τις ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

Ξεχωρίζουν το Τρίγωνο της Θλίψης του Ρούμπερ Όστλουντ (21/6), το Έγκλημα στον Νείλο του Κένεθ Μπράνα (28/6) και το Πριν τα Μεσάνυχτα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (5/7).

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Παιδικό σινεμά στον Πειραιά

Ένα δροσερό καλοκαιρινό πολυθεματικό πρόγραμμα, με δωρεάν δράσεις, για τα… παιδιά του Πειραιά, σχεδίασε και υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά από το οποίο φυσικά δεν λείπει το σινεμά. Το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 20.30 θα προβληθεί η ταινία «Τραγούδα 2» στην Παιδική Χαρά Κολοκοτρώνη – 2ας Μεραρχίας – Γλαδστώνος – Ηρ. Πολυτεχνείου, ενώ το Σάββατο 13/7 ο «Απίθανος Μόρις» στην Παιδική χαρά ΠΗΓΑΔΑ Α΄ Σαχτούρη – Θεοτόκη – Ιάσωνος.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Προβολές για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο «Μ. Κάλλας»

Οι κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο στο πάρκο των Βριλησσίων ξεκινούν για ακόμα ένα καλοκαίρι με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Γάτες στο Μουσείο» την Παρασκευή 21/06 στις 20:30.

Οι θερινές κινηματογραφικές προβολές για τα παιδιά θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι κινηματογραφικές προβολές για ενηλίκους θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα μέχρι τις 29 Ιουλίου. 

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Σινεμά κάτω από τα αστέρια στη Θεσσαλονίκη

Το θεσσαλονικιώτικο φεστιβάλ επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στο πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» στους Αμπελόκηπους. Από την 1η Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου θα απολαύσουμε ποιοτικό κινηματογράφο, με αγαπημένες επιλογές ταινιών για μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα και την Τρίτη 1 και 2 Ιουλίου με την ταινία Εισιτήριο για τον Παράδεισο του Ολ Πάρκερ.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ:

Αλλά και στην Κρήτη

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει την δραστηριότητα της και αυτό το καλοκαίρι, με μοναδικές προβολές σε όλη την Κρήτη – από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο – αλλά και στην αγαπημένη Γαύδο. Το φετινό «Σινεμά κάτω από τα Αστέρια» περιλαμβάνει προβολές με μοναδικές ταινίες αλλά και δράσεις και εκδηλώσεις που συνδυάζουν μουσική με κινηματογράφο ή και άλλες κινηματογραφικές εκπλήξεις, μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνουμε στα οπωσδήποτε το Πλαγίως του Αλεξάντερ Πειν (29/7) στον Κινηματογράφο Κήπος στα Χανιά, τον Κλέφτη Ποδηλάτων του Βιτόριο ντε Σίκα (30/7) στο Χαλεπά/Υπαίθριο Θέατρο ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά και τον Καιρό των Τσιγγάνων του Κουστουρίτσα (31/7) στον Κήπο. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Παράλληλα, δωρεάν θερινές προβολές ταινιών στο Κοντομαρί Χανιών, διοργανώνουν, κάθε Τετάρτη στις 21:00 το βράδυ και για όλο το καλοκαίρι στην  πλατεία του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, την CINEDOC, το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας αλλά και τη Feelgood.

Το ξεκίνημα έγινε με τις Υπέροχες μέρες του Βιμ Βέντερς, ενώ σύντομα θα βγει το υπόλοιπο αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Parthenώn Film Festival στη Χαλκιδική

Το Parthenώn Film Festival 2024– Σινεμά στο χωριό μας προσκαλεί και φέτος στην πέτρινη πλατεία του χωριού Παρθενώνας στη Χαλκιδική, από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου. Το πρόγραμμα φέτος είναι αφιερωμένο στη δεκαετία του 1990, με νοσταλγική διάθεση, με αγαπημένες ταινίες όπως το Κορίτσι Μου, του Χάουαρντ Ζιφ (12/7), το Τρούμαν Σόου του Πίτερ Γουίαρ (12/7) και την Έκτη Αίσθηση του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (13/7).

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v