Οι νύχτες στην ταράτσα του Cine Paris είναι μαγικές

Το ωραιότερο θερινό σινεμά της Αθήνας επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, για ταινίες και κοκτέιλ κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Οι νύχτες στην ταράτσα του Cine Paris είναι μαγικές

Το αθηναϊκό αντίστοιχο του να σου κάτσει το Τζακπότ, είναι να προλάβεις ελεύθερο το μπαλκονάκι του Cine Paris ακριβώς κάτω από τον εξώστη. Είναι εντελώς πριβέ, χωράει αυστηρά και μόνο ένα τραπεζάκι, βλέπει ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα πίσω από την οθόνη αμέσως πριν ξεκινήσει η ταινία, και δίνει διαρκώς την εντύπωση πως αν απλώσεις λίγο περισσότερο το χέρι, θα πιάσεις την φωτισμένη Ακρόπολη.

Δεν είναι τυχαία πάντα πρώτο στις λίστες με τα ωραιότερα θερινά της Αθήνας το Cine Paris: Το μόνο θερινό σινεμά που βλέπει από τόσο κοντά την Ακρόπολη, με την απολύτως νησιώτικη ταράτσα του να εξασφαλίζει την απαραίτητη δροσιά ακόμα και τις νύχτες που η Αθήνα βράζει, και τα πολύχρωμα νεοκλασικά της Πλάκας να φτιάχνουν το τέλειο μπαγκράουντ κάθε βόλτας πριν και μετά τις προβολές στη μαρμαρόστρωτη Κυδαθηναίων.

Λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής (το ήξερες αλήθεια ότι πρωτοάνοιξε την δεκαετία του 1920;) το εμβληματικό σινεμά επέστρεψε ανανεωμένο φέτος τον Μάιο, υπό την επιμέλεια της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo, για να φιλοξενήσει και πάλι τις απόλυτα κινηματογραφικές βραδιές μας.

Στην ταράτσα του εμβληματικού κτιρίου που έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο και πλέον ανήκει στο Stelios Philanthropic Foundation, το αναγεννημένο Cine Paris έχει κρατήσει άθικτα όλα εκείνα τα στοιχεία που διηγούνται την ιστορία του και αντανακλούν την παράδοση των κλασικών καλοκαιρινών κινηματογράφων που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Ασβεστωμένα κυκλαδίτικα πεζούλια, λευκές καρέκλες σκηνοθέτη, ζαρντινιέρες με πολύχρωμα λουλούδια, βαθυπράσινα τραπεζάκια καφενείου, σποτάκια για ατμοσφαιρικό φωτισμό, και η βίντατζ ταμπέλα του που θα ξυπνήσει αναμνήσεις στους παλιούς, ακριβώς δίπλα στις σκάλες που ανεβαίνουν στον εξώστη.

@in2life_gr Το Cine Paris στην Πλάκα μετρά έναν αιώνα ζωής και αναβιώνει από το @Cinobo για να ξανακάνει τις αθηναϊκές μας νύχτες μαγικές #cineparis #θερινά #θερινοσινεμα #πλακα #αθηναμου #αθηνα🏛greece #cinobo #ταρατσα #θεα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω ♬ She Took - J.P.

Το brand και design επιμελήθηκε το MB STUDIO του Μίλτου Μπότη, την αρχιτεκτονική πρόταση το γραφείο SpatialArchitecture + Design των Βασιλίνα Καούρη και Μάρω Κρούσκα και τη μελέτη φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και η εταιρία του Lighting Art. Το σινεμά εξοπλίστηκε με σύγχρονη μηχανή προβολής υψηλών προδιαγραφών, περιμετρικά ηχεία για Dolby 7.1 ήχο, καθώς και με νέα οθόνη για τις βέλτιστες συνθήκες προβολής.

Το Cine Paris ανοίγει καθημερινά από τις 19.30, για να πιάσεις θέση έως και μιάμιση ώρα πριν την πρώτη προβολή και να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα που φαίνεται από εδώ πάνω μαγικό, τσουγκρίζοντας κοκτέιλ (από 9€) και ποτά από το πλήρως ανακαινισμένο μπαρ το οποίο, συνεχίζοντας την παράδοση της προηγούμενης ιδιοκτησίας, διαθέτει μεταξύ άλλων πάνω από 30 ετικέτες ουίσκι από όλο τον κόσμο. Οι μπύρες ξεκινούν από 4,50€, ενώ αν έρθεις πεινασμένος/η θα βρεις σπέσιαλ χοτ ντογκ (5,50€) και πίτσα (4€ το κομμάτι, ή 12€ ολόκληρη αν πεινάς πραγματικά πολύ).

Όσο για τις ταινίες που θα δούμε; Η ομάδα του Cinobo έχει επιμεληθεί ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που εμπνέεται από την ιστορικότητα του χώρου αλλά ταυτόχρονα συμβαδίζει με την επικαιρότητα και περιλαμβάνει τις καλύτερες σύγχρονες παραγωγές. Με αυτές τις βάσεις, το πρόγραμμα θα προτείνει κλασικά αριστουργήματα του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά, καθώς και νέες κυκλοφορίες πρώτης γραμμής, όπως την πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Kinds of Kindness, και άλλες φρέσκες επιλογές σαν το Hit Man του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και το απολαυστικό Wicked Little Letters με την Ολίβια Κόλμαν. Στα «οπωσδήποτε» σημείωσε επίσης και τις προβολές Greek Classics κάθε Δευτέρα, που περιλαμβάνουν αριστουργήματα του ελληνικού κινηματογράφου όπως η Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη και η Μαγική Πόλη του Νίκου Κούνδουρου, με αγγλικούς υπότιτλους για να μπορείς να φέρεις και τους ξένους φίλους σου (αναλυτικό πρόγραμμα εδώ).

Τα εισιτήρια για όλες τις προβολές κοστίζουν 9€ (ή 7€ για φοιτητές, ανέργους και άτομα άνω των 65) και τα προαγοράζεις από το More.com, ενώ αν έχεις συνδρομή στο Cinobo μπορείς να εξαργυρώνεις και στο Cine Paris το Cinobo Pass σου, που είναι ένα δωρεάν εισιτήριο για την ταινία που θα επιλέξεις.

Cine Paris
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
Τηλ 210 3252996

www.cineparis.gr
Instagram: cineparis.athens 
Facebook: Cine Paris 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v