Υπάρχει ένα θερινό σινεμά όπου βλέπεις ταινίες ξάπλα σε κρεβάτι

Το ιστορικό Αριάν της Γλυφάδας στη νέα του εποχή, έχει τη μεγαλύτερη οθόνη θερινού σινεμά στην Ελλάδα… και έχει και κρεβάτια για ονειρικές σινε-βραδιές κάτω από τα αστέρια.

Υπάρχει ένα θερινό σινεμά όπου βλέπεις ταινίες ξάπλα σε κρεβάτι

Ναι δε λέμε, ωραίες και οι καρέκλες σκηνοθέτη, καλές και οι σεζλόνγκ που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή τους σε διάφορα αθηναϊκά σινεμά… Αλλά σαν το διπλό κρεβάτι δεν έχει. Κι αυτό το βρήκαμε (και ενθουσιαστήκαμε) στο Αριάν στη Γλυφάδα, ένα ιστορικό θερινό σινεμά που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1959, σταμάτησε να λειτουργεί το 1986, και επέστρεψε δριμύτερο στη νέα του εποχή το 2018.

Ο χώρος είναι πανέμορφος, πνιγμένος στις μπανανιές –που κάνουν όντως μπανάνες– τα αναρριχητικά φυτά και τα γλαστράκια με μυρωδικά σαν τη μέντα που κόβεται επιτόπου για το εξαιρετικό Μοχίτο (λεπτομέρειες για αυτό σε λίγο). Κρεμαστά φωτάκια φτιάχνουν ατμόσφαιρα σπιτικού πάρτι στην αυλή, ξύλινα ντεκ φιλοξενούν αναπαυτικούς καναπέδες με πανοραμική θέα από ψηλά, και μπαλκονάκια με νοσταλγικά κάγκελα βαμμένα φούξια συμπληρώνουν το παζλ «δεν ξέρω πού θέλω να πρωτοκάτσω».

Όπου και αν καταλήξεις τελικά, την ταινία θα τη βλέπεις τέλεια, καθότι η οθόνη είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε θερινό σινεμά στην Ελλάδα. Πανοραμική DCI, αν σε ενδιαφέρουν τα τεχνικά, με κρυστάλλινο ήχο dolby και απαράμιλλη ακουστική –εξ ου και οι προβολές ξεκινούν λίγο νωρίτερα από το κλασικό ωράριο θερινού, στις 20.30 η πρώτη και γύρω στις 22.00 η δεύτερη, αναλόγως ημέρας, για να μην ενοχλούνται οι γείτονες μετά τα μεσάνυχτα.

Το απόλυτο κλου, βέβαια, είναι… αυτό που λέει ο τίτλος μας: Δύο διπλά κρεβάτια με τραπεζάκια ανάμεσά τους, σε μια prive υπερυψωμένη εσοχή στο πίσω μέρος του σινεμά. Απολαμβάνουν τέλεια θέα στην οθόνη, έχουν δικά τους ανεμιστηράκια για έξτρα δροσιά, και είναι σούπερ αναπαυτικά για να αράζεις ξαπλωτός/η και να εύχεσαι η ταινία και το αθηναϊκό καλοκαίρι να μην τελειώσουν ποτέ.

@in2life_gr Ξέρεις τι είναι καλύτερο από θερινό σινεμά; Το να βλέπεις θερινό σινεμά ξάπλα σε κρεβάτι #θερινοσινεμα #γλυφαδα #θερινά #καλοκαιριστηναθηνα #μυστικα #ταινια #in2life #ελληνικοτικτοκ #καλοκαιρι2024 #μπεςφοργιουγαμω ♬ Beach - Veronica Fusaro

Το μπαρ του κινηματογράφου είναι επίσης μια κατηγορία μόνο του. Εδώ θα βρεις, πέρα από φρεσκοψημένα, βουτυρένια ποπκόρν και τραγανά nachos, πίτσα, hot dog και παγωμένες μπύρες, αλλά και φοβερά και τρομερά κοκτέιλ σαν το Μοχίτο, που φτιάχνεται όπως είπαμε με φρεσκοκομμένη μέντα από τον κήπο και έχει την σωστή, δροσερή αψάδα της κουβανέζικης παράδοσης αντί για τη γλυκερή ουδετερότητα που κυκλοφορεί ευρέως στην Αθήνα. Αν πάλι προτιμάς τη γρανιτένια αίσθηση στο κοκτέιλ σου, θα βρεις και frozen Μαργαρίτες και Daiquiri φράουλα και λεμόνι, ενώ οι λάτρεις της τεκίλας παραγγέλνουν κλασική Μαργαρίτα ή Paloma. Όλα τα κοκτέιλ κοστίζουν 9€, για σούπερ γενναιόδωρη ποσότητα.

Το εισιτήριο του σινεμά κοστίζει 9,90€ για κανονική θέση σε καρέκλα σκηνοθέτη, 13,90€ στα κρεβάτια και τους καναπέδες. Κάθε Τετάρτη, η γενική είσοδος είναι 7,90€, με τις premium θέσεις σε κρεβάτια και καναπέδες να κοστίζουν 11,90€. Τα εισιτήρια τα κλείνεις και online, από εδώ


Το Αριάν ανοίγει κάθε χρόνο στις αρχές Μαΐου και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου, αναλόγως του καιρού. Έχει και κουβερτούλες για έξτρα χουχούλιασμα όταν πιάσουν οι πρώτες ψύχρες, αν και κάτι μας λέει πως φέτος θα περάσει καιρός ώσπου να τις χρειαστούμε.

Arian Urban Open Air Cinema
Λεωφ. Αγγέλου Μεταξά 11, Γλυφάδα
(στην αυλή της στοάς ΑΡΙΑΝ)
Τηλ.: 210 96 800 90
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 211 1980014
Facebook 
Instagram

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v