Τι θα δούμε τον Ιούνιο στα Θερινά

Μπλοκμπάστερ, σήκουελ αγαπημένων animation, και επιστροφές μεγάλων δημιουργών κεντρίζουν το σινεφίλ ενδιαφέρον σε προβολές κάτω από τα αστέρια.

Τι θα δούμε τον Ιούνιο στα Θερινά

Ο Ιούνιος ανήκει δικαιωματικά στα θερινά και οι εταιρείες διανομής ετοιμάζουν ένα πληθωρικό μπουκέτο προβολών που καλύπτει κάθε γούστο και διάθεση.

Πέρα από τον φεστιβαλικό Λάνθιμο και το Kinds of Kindness ιδού ποιες ταινίες ξεχωρίσαμε από τις προβολές του Ιουνίου.

Το Γύρισμα

Ο Σιμόν, έμπειρος σκηνοθέτης, ξεκινάει γυρίσματα μιας ταινίας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα για τον αγώνα εργατών να σώσουν το εργοστάσιο τους από το κλείσιμο. Αντιμέτωπος με τα ψέματα του παραγωγού του, ηθοποιούς σε νευρική κρίση και ένα συνεργείο σε αναστάτωση, νιώθει ότι τα γεγονότα τον ξεπερνούν. Η ταινία του Σεντρίκ Καν έκανε πρεμιέρα Εκτός Συναγωνισμού (Out of Competition) στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κέρδισε το Βραβείο Cinema & Arts Award.

Bad Boys: Ride or Die

Όταν ο αρχηγός Hoard κατηγορείται για συνεργασία με καρτέλ ναρκωτικών για πολλά χρόνια, τα «Κακά Παιδιά» (Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λώρενς) ορκίζονται να αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος του. Αλλά όσο πλησιάζουν την αλήθεια, παγιδεύονται οι ίδιοι και καταλήγουν φυγάδες και επικηρυγμένοι από  τα καρτέλ. Με την αστυνομία να τους καταδιώκει, τα καρτέλ και τις συμμορίες του Μαϊάμι να τους έχουν στοχοποιήσει, τι τους απομένει να κάνουν; Θα σου πούμε εμείς: αυτό που ξέρουν καλύτερα, να ρίξουν ξύλο και πιστολίδια.

Άνταμ

Η πρώτη ταινία της δημιουργού της μεγάλης επιτυχίας Το Μπλε Καφτάνι, μιλά για τη θέση της γυναίκας στην μαροκινή κοινωνία. Εκτυλίσσεται στην Καζαμπλάνκα με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες: τη Σάμια, μια νεαρή έγκυο, και την Άμπλα, μία χήρα που έχει έναν φούρνο και μεγαλώνει μόνη της την 8χρονη κόρη της. Η Σάμια θα της χτυπήσει μια μέρα την πόρτα αναζητώντας δουλειά και στέγη, και οι ζωές και των δύο θα αλλάξουν ριζικά. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Ένα Ήσυχο Μέρος: Μέρα 1η

Το spin off ή μάλλον πρήκουελ της αγαπημένης σειράς τρόμου, παρακολουθεί τα γεγονότα που συνέβησαν την πρώτη μέρα της εισβολής των εξωγήινων τεράτων που βύθισαν τη Γη στη σιωπή.  Η ταινία είναι βασισμένη σε μια ιδέα και πάλι του δημιουργού της «σειράς», Τζον Κραζίνσκι, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Μάικλ Σαρνόσκι, δημιουργός του «Pig» με τον Νίκολας Κέιτζ.

Κακός Ηθοποιός

Στα γυρίσματα μιας ταινίας, η πρωταγωνίστρια Σάντρα Ναβάρο, κατηγορεί τον συμπρωταγωνιστή της Ντανιέλ Θαβάλα ότι την κακοποίησε κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής σκηνής. Ο Ντανιέλ δηλώνει την αθωότητά του, όμως η Σάντρα αποφασίζει να τον καταγγείλει, ενώ η παραγωγή προσπαθεί να αποτρέψει το περιστατικό  να εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Η δεύτερη ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη Χόρχε Κούτσι μετά το βραβευμένο «50», είναι ένα πολυδιάστατο, αιχμηρό και συναρπαστικό δράμα.

Memory

Η Σύλβια είναι μια κοινωνική λειτουργός που κάνει μια απλή και συγκροτημένη ζωή. Αυτό όμως ανατρέπεται όταν ο Σαούλ την ακολουθεί το σπίτι της μετά από το σχολικό τους reunion. Η αιφνιδιαστική συνάντησή τους θα επηρεάσει βαθιά και τους δύο καθώς ανοίγουν την πόρτα στο παρελθόν. Ο Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία», «Sundown»), παρουσιάζει μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο τσακισμένους ανθρώπους που χάρισε στον Πίτερ Σάρσγκαρντ το βραβείο ερμηνείας του πρόσφατου Φεστιβάλ Βενετίας.

Wicked Little Letters

Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη από τη φαντασία, η ταινία ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Έντιθ Σουάν (Ολίβια Κολμαν) και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Ρόουζ Γκούντινγκ (Τζέζι Μπάκλεϊ). Όταν η Έντιθ και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες βωμολοχίες, η Ρόουζ  με το «βρώμικο» στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα.

Παριζιάνικες Ιστορίες

Από τη Μαριάν Σατραπί, τη πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα του PERSEPOLIS, έρχεται ένας φόρος τιμής στο Παρίσι: η Μόνικα Μπελούτσι και η Ρόσι ντε Πάλμα πιο γοητευτικές από ποτέ, έρχονται κοντά τον θάνατο για να τις κερδίσει η ζωή και πάλι. Μια απολαυστική κωμωδία που με φόντο την πιο ερωτική πόλη, καταφέρνει να αποδείξει ότι υπάρχει πάντα κάτι που μας συνδέει με τους ανθρώπους γύρω μας, ακόμα και με τους άγνωστους.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Το σίκουελ της υπέροχης ταινίας των Disney και Pixar, επιστρέφει στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι τη στιγμή που τα κεντρικά έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα. Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος.

Το Κοράκι

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel του Τζέιμς Ο’Μπαρ το οποίο πρωτοέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Άλεξ Πρόγιας, έχει στο τιμόνι του σκηνοθέτη τον Ρούπερτ Σάντερς («Η Χιονάτη κι ο Κυνηγός», «Φάντασμα στο Κέλυφος») και περιγράφεται ως «μια μοντέρνα απεικόνιση του Κορακιού».Πρωταγωνιστούν ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ και η  υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια FKA Twigs.

The Bikeriders

Bασισμένη στο φωτογραφικό ομότιτλο βιβλίο του Ντάνι Λιόν, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζεφ Νίκολς, η ταινία επικεντρώνεται στην άνοδο μιας λέσχης μοτοσυκλετών στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960, με το διαφωτιστικότατο παρατσούκλι «Οι Βάνδαλοι». Το εντυπωσιακό καστ περιλαμβάνει τους Όστιν Μπάτλερ, Τζόντι Κόμερ, Τομ Χάρντι, Μάικλ Σάνον, μεταξύ άλλων.

The Watchers

Μια 28χρονη καλλιτέχνιδα εγκλωβίζεται σε ένα δάσος στη δυτική Ιρλανδία. Όταν η νεαρή γυναίκα βρίσκει καταφύγιο, παγιδεύεται εν αγνοία της δίπλα σε τρεις αγνώστους που παρακολουθούνται και καταδιώκονται από κάποια μυστηριώδη πλάσματα κάθε βράδυ. Ακολουθώντας τα χνάρια του διάσημου πατέρα της, η Ισάνα Νάιτ Σιάμαλαν βασίζεται στη ομότιτλη νουβέλα του A.M. Shine και σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας της, σε σενάριο της ίδιας. Πρωταγωνιστεί η Ντακότα Φάνινγκ, με τους Τζορτζίνα Κάμπελ, Όλιβερ Φίννεγκαν και ‘Αντονι Μόρις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v