Τα παϊδάκια της Αττικής που σπάνε κόκκαλα
Φρούτα του δάσους τα λένε οι γνώστες, λουκούμια τα λέμε εμείς και τα τσακίζουμε σε πιατέλες σε αγαπημένες κρεατο-διευθύνσεις της Αττικής.
Φρούτα του δάσους τα λένε οι γνώστες, λουκούμια τα λέμε εμείς και τα τσακίζουμε σε πιατέλες σε αγαπημένες κρεατο-διευθύνσεις της Αττικής.
Πρόβεια, αρνίσια ή ζυγουρένια, με το λιπάκι τους να τα πλαισιώνει σωστά, ξεροψημένα, όχι καμένα, ροδισμένα όσο πρέπει, λιμπιστικά, ονειρεμένα.
Τα παϊδάκια θένε μεράκι για να ψηθούν σωστά και φυσικά ποιοτική πρώτη ύλη. Φάγαμε τα καλύτερα στην Αττική και μοιραζόμαστε μαζί του το πού και το γιατί.
Σπανός
Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381
Κρυμμένη στα Κάτω Πατήσια η ταβέρνα του Σπανού προσφέρεται για μοναδικά κοψίδια, ενώ είναι διάσημη για το κοκορέτσι και τα αρνίσια παϊδάκια, τα οποία ψήνονται με περίσσια μαεστρία. Φυσικά στον κατάλογο παίζουν μπιφτέκια κολασμένα, αρνίσια μπόλια για τους μερακλήδες και ωραιότατα ορεκτικά, όπως π.χ. οι κολοκυθοκεφτέδες. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.
Τζίμης
Κωνσταντιλιέρη 2, Βύρωνας, τηλ: 21 0765 8965
Ο Τζίμης ξέρει από παϊδάκι και κρεατικά, γι’ αυτό κάθε φορά που πάμε προς Βύρωνα μεριά τον τιμάμε δεόντως παραγγέλοντας πιατέλες από παϊδάκια προβατίνας. Εδώ θα δοκιμάσεις επίσης εξαιρετικό κοντοσούβλι, δυνατό κοκορέτσι, χοιρινά καλαμάκια, πανσέτες, προβατίνα σχάρας και ζουμερά μπριζολάκια χοιρινά. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολόγισε περί τα 18-20€/ άτομο.
Μαύρος Γάτος
Πολέμωνος 4, Παγκράτι, τηλ: 210 7236903
Πηγή: Google
Στη γειτονιά του Παγκρατίου ο Μαύρος Γάτος δεν φέρνει γρουσουζιά, τουναντίον νιώθεις τυχερός που στο τραπέζι σου προσγειώνονται τέτοια αρνίσια παϊδάκια – λουκούμι, μαζί με ένα κάρο εκλεκτές κρεατολιχουδιές όπως συκώτι με μπόλια, μοσχαρίσια μπιφτέκια, μπριζόλα κ.α.. Τα μεσημέρια βγάζει και αρκετά μαμαδίσια μαγειρευτά. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.
Μιχάλης - Στου Κουτρούλη
Βαρίκα 8, Ν. Φιλοθέη, τηλ: 21 0699 3225
φωτό: google
Ταμπέλα δεν έχει, όμως όσοι ξέρουν πάνε ντουγρού για την είσοδό του ορμώμενοι από τις μυρωδιές κρεατικών που κόβονται και ψήνονται επί τόπου. Μερίδα του λέοντος εδώ κατέχουν οι γαρδούμπες, τα αρνίσια παϊδάκια και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, ενώ από ορεκτικά ξεχωρίζουν οι κολοκυθοκεφτέδες, το πικάντικο σαγανάκι τυρί και η τηγανιτή τυρόπιτα. Λογαριασμός με κρασί, στα 20€ το άτομο.
Στέλιος
Ιωνίας 198, Άλιμος, τηλ.: 210 9819014
φωτό: google
Νόστιμος «θρύλος» για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, ο Στέλιος φημίζεται για τα ποιοτικά και άριστα ψημένα κρέατά του, που έρχονται απευθείας από την Ήπειρο. Τα παϊδάκια του είναι φοβερά, όπως και το κοντοσούβλι, ενώ πολύ καλά είναι και τα μπριζολάκια και τα ζουμερά μπιφτέκια. Έ(ν)τερο highlight η αρνίσια συκωταριά γάλακτος: ζουμερή και καλοαλατισμένη. Τιμές στα 15-18€ το άτομο, με το απαραίτητο κρασάκι.
Παράδεισος
Τσακάλωφ 11, Πετρούπολη, τηλ: 21 0505 4254
@in2life_gr Να σου πούμε ένα μυστικό; Η Ταβέρνα Παράδεισος στην Πετρούπολη έχει το καλύτερο ίσως κρέας της Αθήνας #ταβερνα #πετρουπολη #ταβερνακι #παϊδακια #προβατινα #εστιατορια_αθηνα #ζυγουρι #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω ♬ Γλέντι – Χαίρομαι Να Σε Θωρώ (feat. Κυριακή Σπανού) - Νίκος Οικονομίδης
Μια όμορφη οικογενειακή ταβέρνα ετοιμάζει στην όμορφη σάλα της κάθε λογής νοστιμιές με βάση το ντόπιο κρέας. Εδώ θα βρεις τρία είδη παϊδακίων: προβατίνας σωστά κομμένα και ψημένα, αρνίσια και από ζυγούρι, όλα σε γενναίες μερίδες. Αν έχεις όρεξη θα βρεις και κάποια μαγειρευετά, όπως σαλιγκάρια, μοσχαράκι κοκκινιστό, λαχανοντολμάδες και σοφρίτο. Λογαριασμός στα 20€ με χύμα κρασί.
Βασιλάκος
Ειρήνης 4, Πολυδένδρι, τηλ: 2295052317
Οικογενειακή ταβέρνα σε ένα «χωριό» της Αττικής, ο Βασιλάκος είναι ο απόλυτος προορισμό για… μονοήμερη κρεατοφαγία. Στη σούβλα μπαίνει αρνάκι, κοντοσούβλι και κοκορέτσι, ενώ τα παϊδάκια προβατίνας είναι ονειρεμένα, το ίδιο και τα λουκάνικα, δικής τους παραγωγής. Στον κατάλογο θα βρεις τυρόψωμο, πατάτες κομμένες στο χέρι, μοσχαρίσιο συκώτι, σπαλομπριζόλα και φοβερά μπιφτέκια. Λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με κρασί δικό τους.
Basegrill
διευθύνσεις εδώ
Το διάσημο κρεατάδικο του Περιστερίου (και πλέον και της Γλυφάδας), σερβίρει λιμπιστικά παϊδάκια μαύρου ελληνικού χοίρου και παϊδάκια αρνίσια από αρνί ράτσας καλλαρύτικων για όσους ασχολούνται, μαζί φυσικά με τον «αφρό» των premium κοπών σε μοσχάρι – T-bone, σπαλομπριζόλες, flank steak, κόντρα φιλέτο κ.α. Λογαριασμός από 35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.