Αυτά τα θρακόψωμα της Αθήνας θα σε συγκλονίσουν

Ξεκίνησε από την Κρήτη και έφτασε στην Αθήνα για να κάνει το παραδοσιακό σουβλάκι να μοιάζει με διαιτητικό σνακ.

Αυτά τα θρακόψωμα της Αθήνας θα σε συγκλονίσουν

Κάποιες φορές κάποιοι άνθρωποι κάνουν κάποιες ανακαλύψεις που σε κάνουν πραγματικά αν απορείς.

Μια από αυτές είναι το εκ Κρήτης ορμώμενο θρακόψωμο.

Τι είναι αυτό; Θα αναρωτηθείς.

Λυπούμαστε για αυτήν την πληροφορία που θα σου δώσουμε μιας και δεν ξέρουμε πως θα επιδράσει στη σιλουέτα σου, αλλά το θρακόψωμο είναι ένα λαχταριστό καρβελάκι ψωμί ή μισό καρβέλι ψωμί, που κάποια γαστρονομική ιδιοφυία θεώρησε πως θα ήταν ενδιαφέρον να αδειάσει από την ψίχα του και να γεμίσει με ό,τι υλικό θες.

Από χοιρινό γύρο, μέχρι καλαμάκι, μπριζολάκι, μπιφτέκι και λουκάνικο, φυσικά με όλα τα έξτρα, όπως πατάτες, σως, τζατζίκι, μαρούλια, ντομάτες, κρεμμύδια και πάει λέγοντας.

Χόρτασες και μόνο που το διάβασες; Πού να το φας κιόλας. Μιλάμε για εμπειρία.

Δες παρακάτω μερικές διευθύνσεις στην Αθήνα που το φτιάχνουν όπως πρέπει.

Πιάτσα Καλαμάκι Χαλανδρίου

Ηρακλείου 2, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 1555 και αλλού

Κλασική αξία για σουβλακογεύματα στο Χαλάνδρι, το Πιάτσα Καλαμάκι φιλοξενεί στον κατάλογό του πληθωρικά θρακόψωμα τα οποία γεμίζεις με καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο στήθος, μπούτι, γύρο κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κεμπάπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο γεμιστό με φέτα και χοιρινό πανσετάκι – μεταξύ άλλων. Εξαιρετικά και τα «μπουριά» Θεσσαλονίκης, με αραβική πίτα και κάθε λογής κρέας για γέμιση. Λογαριασμός στα 10-12€ για ένα θρακόψωμο με μπίρα.

Το Γυρολόγιο

Στρ. Μακρυγιάννη 129, Μοσχάτο, τηλ: 21 0481 4443

Αν μένεις στο Μοσχάτο ξέρεις, αν όχι αξίζει να μάθεις ότι το Γυρολόγιο ετοιμάζει λαχταριστά θρακόψωμα- γίγας στον μικρό του χώρο, με ελάχιστα τραπεζάκια έξω. Το καλύτερο; Τα γεμίζει  με χοιρινή ή «κοτοπουλίσια» tagliata για να δημιουργήσει ένα έδεσμα που θα θυμάσαι για καιρό. Πολύ καλό και το παστουρμαδοπιτάκι με κασέρι, αν αντέχεις να φας κι άλλο. Λογαριασμός στα 10€ με μπίρα.

Just Pita

Αθηνάς 18, τηλ: 21 0321 1101

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @justpita.gr


Πείνασες και βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας; Μια ανάσα από το Μοναστηράκι, το Just Pita είναι ο προορισμός του καλοφαγά και ο λόγος είναι απλός: φτιάχνει εξαιρετικά σουβλάκια, αλλά και γενναιόδωρα θρακόψωμα. Με τι θα το γεμίσεις είναι δικό σου… πρόβλημα. Έχεις να επιλέξεις από κοντοσούβλι χοιρινό, μέχρι καλαμάκι κοτόπουλο, μπριζολοκάλαμο χοιρινό και κοτομπέικον αν είσαι μερακλής. Λουκάνικο βρώμικο επίσης αν σε έχουν πιάσει οι… γουρουνιές σου. Λογαριασμός στα 8-10€ για θρακόψωμο με μπίρα.

Pita Bar

Μαρκ. Μπότσαρη 2, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0995 1000

Αγαπημένο ψητοπωλείο στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, το Pita Bar ήταν από τα πρώτα που έφεραν το θρακόψωμο στην Αθήνα και το έκαναν όπως έπρεπε. Το έδεσμα αυτό εδώ φτιάχνεται με περίσσιο μεράκι και τραβά πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της πόλης στον άνετο εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Εδώ μπορείς να το γεμίσεις με κεμπάπ, καλαμάκι κοτόπουλο μπούτι ή στήθος, καλαμάκι χοιρινό, κοτομπέικον, αλλά και λουκάνικο Μυκόνου, σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης και πολίτικο ή με χοτ ντογκ. Χαμός δηλαδή. Λογαριασμός στα 8-10€ με μπίρα.

Traditional foodies ath

Πουλίου 2, Αμπελόκηπους, τηλ: 21 3001 7237


Μοντέρνο «βρώμικο» στους Αμπελόκηπους, αυτό το μαγαζί για μερακλήδες πέρα από τεράστια μπέργκερ και παντόφλες, έχει στον κατάλογό του τα λεγόμενα «θρακοθηρία», τα οποία είναι στην ουσία θρακόψωμα, σε κάπως πιο μακρόστενη μορφή. Όπως και να’χει, μιλάμε για επικών διαστάσεων καλούδι, το οποίο μπορείς να γεμίσεις με κοντοσούβλι κοτόπουλο, μπριζολάκι χοιρινό λαιμού, crispy φιλέτο κοτόπουλο, ή απλό φιλέτο αν κάνεις διατροφή (μπουχαχα), σουτζουκάκια, λουκάνικο πράσου Σερραϊκό ή κοντοσούβλι προβατίνας. Λογαριασμός στα 8-10€ με μπίρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v