Στις γειτονιές του Πειραιά για λαχταριστό σουβλάκι

Δε παχαίνει, ομορφαίνει το σουβλάκι του Πειραιά, αλλά και των γειτονιών του, κι εμείς πιάνουμε πόστο στα καλύτερα.

Στις γειτονιές του Πειραιά για λαχταριστό σουβλάκι

Σουβλακοπατέρας από τους λίγους ο Πειραιάς, αλλά και τα πέριξ του, ξέρουν πώς να ετοιμάζουν το σωστό σουβλάκι, το παραδοσιακό, το χειροποίητο. Αρκεί φυσικά να ξέρεις πού να πας και να εντοπίσεις τα στέκια που το λέει η καρδιά τους.

Με ιστορία δεκαετιών, αλλά και σύγχρονα, τα παρακάτω ψητοπωλεία ετοιμάζουν καθημερινά ασυναγώνιστα τυλιχτά και μερίδες που θα σε κάνουν να μη θες να σταματήσεις.

Τάκα – Τάκα

Τσαμαδού 66, Πασαλιμάνι, τηλ: 21 0413 6951

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες ταΐζει με τα τυλιχτά πειραιώτες και μη, και συνεχίζει ακάθεκτο με κύριο όπλο του την λαχταριστή πίτα, λαδωμένη όσο πρέπει, η οποία συνδυάζεται υποδειγματικά με μπιφτέκι, πατάτες, κρεμμυδάκι, ντομάτα, τζατζίκι και κόκκινη σάλτσα. Εξίσου δυνατά και τα καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό, τυλιχτά ή σε μερίδα. Η εξυπηρέτηση είναι άμεση, ενώ κάνει και ντελίβερι. Τιμές από 3,20€ για ένα τυλιχτό.

Ροδόπολις – Κοσμίδης

Aνδριανού 13, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0462 3788

Στα σύνορα του Κερατσινίου με τη Δραπετσώνα, το ιστορικό αυτό σουβλατζίδικιο κρατά από το 1945 ψηλά τον πήχη της ποιότητας και της γεύσης. Τα τυλιχτά του είναι εξαιρετικά, όμως ακόμη κι αν έχεις ορκιστεί αιώνια πίστη σε αυτά, επιβάλλεται να δοκιμάσεις και τις ανοιχτές μερίδες του: Δύο λαδωμένες πιτούλες φιλοξενούν το κρέας, συνοδεία ντοματούλας, λεπτοκομμένου κρεμμυδιού, μαϊντανού και της θρυλικής γλυκοκαυτερής σάλτσας του μαγαζιού. Οι μερίδες στα 8,5€.

Γιώργος

Γούναρη 18 και Νικήτα, τηλ: 21 1403 3388

Στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, δίπλα από την ιχθυαγορά και πάνω στον πεζόδρομο, ο Γιώργος καμώνει με μεράκι τα καλύτερα μπιφτεκο-σουβλάκια της περιοχής, με νοστιμότατο κιμά που έχει μόνο αλατοπίπερο. Τα απολαμβάνεις σε πίτα, με ντομάτα, κρεμμύδι και μια υπέροχη χειροποίητη κόκκινη σάλτσα. Έχουν και καλαμάκια χοιρινά εξαιρετικά, αν θες κάτι έξτρα. Το τυλιχτό στα 2,5€.

Καράμπελας

Πύλης 51, τηλ.: 21 0411 2622

Κουβαλά μια σουβλακο-ιστορία σχεδόν 50 ετών και όχι άδικα, αφού αποτελεί μνημείο γεύσης και ποιότητας. Οι φανατικοί Ολυμπιακοί θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους, αφού οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με άπειρα αναμνηστικά του συλλόγου. Στον κατάλογο ξεχωρίζει ο χειροποίητος γύρος, το μπιφτέκι και φυσικά τα μερακλίδικα τυλιχτά, με χειροποίητη πικάντικη σάλτσα και τραγανές πατάτες τηγανιτές. Οι τιμές τους στα 3€.

Νικαράγουα

Οδυσσέα Ανδρούτσου 149, τηλ.: 213 099 2200

Πρόσφατη σουβλακοάφιξη στις γειτονιές του Πειραιά, η οποία στέκεται επάξια δίπλα στους θρύλους της περιοχής και τιμά το μότο του «επιστροφή στο παλιό, καλό σουβλάκι». Τα τυλιχτά εδώ γίνονται με χοιρινό, κοτόπουλο ή μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο και ζουμερό, και συνδυάζονται με χειροποίητη κόκκινη σάλτσα, κρεμμυδάκι, ντοματούλα και καυτερό κόκκινο πιπέρι. Για πατάτες, γράφουν στον τοίχο «Ου βάλεις πατάτες στο σουβλάκι σου», όμως μπορείς να τις πάρεις σε μερίδα. Το τυλιχτό στα 3,10€.

Σέρκος

Ίωνος Δραγούμη 39-41, Κοκκινιά, τηλ: 21 0492 8297

Kοντά στην πλατεία Νεράιδας, ο Σέρκος Χανικιάν από το 1955 καλοψήνει τα σουβλάκια του στα κάρβουνα και μοσχοβολά όλη η περιοχή, ενώ είναι διάσημος για το λαχταριστό, αφράτο, χειροποίητο αρμένικο κεμπάπ που καίει καρδιές. Εξαιρετική και η πίτα λαχματζούν, η παστουρμαδόπιτα όπως επίσης και το καυτερό σουτζούκι με πίτα, σε μερίδα για όσους το λέει η ψυχούλα τους. Τα τυλιχτά κοστίζουν 3€.

Ψήνεσαι

Αιτωλικού 123, 21 0463 3344

Ένα κρυμμένο διαμάντι στα Μανιάτικα, το Ψήνεσαι σερβίρει olsdchool σουβλάκι σε ποσότητα γενναία, ετοιμάζοντας μερικά από τα νοστιμότερα πιτόγυρα-πιτομπίφτεκα-πιτοκάλαμα που έχεις φάει. Η πίτα αλάδωτη εδώ, η ποσότητα κρέατος μέσα γενναιόδωρη και ο χειροποίητος γύρος εξαιρετικός, με το λιπάκι του σε νορμάλ πλαίσιο. Διαθέτει επίσης κυπριακές πίτες, πίτες γίγας και σάντουιτς. Το τυλιχτό στα 3,5€.

Bella Vista

Κωνσταντινουπόλεως 65, Κερατσίνι, τηλ: 21 0400 2860

Γνωστό τοις πάσι, το Bella Vista σερβίρει παραδοσιακό σουβλάκι από το 1969 στο Κερατσίνι έχοντας ταΐσει γενιές γενεών από σουβλακολάγνους των γύρω περιοχών. Το τυλιχτό εδώ γίνεται με μαεστρία και μεράκι, σε αλάδωτη πίτα αν θες, και ενισχύεται με φοβερό γύρο, αλλά και μπιφτέκι μοσχαρίσιο, συνοδεία πατάτας τηγανιτής, ντομάτας, κρεμμυδιού και σάλτσας. Νόστιμο και το καλαμάκι του, ενώ αν θες υπάρχει και δίκανο τυλιχτό. Τιμές για τα τυλιχτά στα 3,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v