Το Τρίγωνο στα Καλύβια θα σε μάθει πώς τρώγονται τα κοψίδια
Φάγαμε στο Τρίγωνο των Καλυβίων και… χαθήκαμε ανάμεσα σε κολασμένα κοκορέτσια, παϊδάκια προβατίνας και μπιφτεκάρες.
Φάγαμε στο Τρίγωνο των Καλυβίων και… χαθήκαμε ανάμεσα σε κολασμένα κοκορέτσια, παϊδάκια προβατίνας και μπιφτεκάρες.
Τα Καλύβια είναι αναμφίβολα η χασαποταβερνομάνα της Αττικής, με ταβέρνες που ξέρουν τι θα πει καλό κρέας, σωστά ψημένο και σερβιρισμένο σε μερίδες για αρχόντους.
Μια εξ’ αυτών είναι το Τρίγωνο. Άνοιξε στις αρχές των 90s όταν ακόμα η περιοχή δεν είχε γίνει (τόσο) ξακουστή για τα κοψίδια της και έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι Αθηναίοι έτρωγαν κρέας. Μεγάλες μερίδες, ψημένες όπως πρέπει, απλός κατάλογος με τα βασικά, σωστή εξυπηρέτηση και φοβερή πρώτη ύλη.
Τρεις δεκαετίες και κάτι μετά, η ταβέρνα του Κωνσταντίνου Καρακασίλη και του Ανδρέα Κόλλια είναι το απόλυτο κρεατοφαγικό must για τα καλοκαίρια μετά το μπάνιο, αλλά και τους κρύους χειμώνες, παίζοντας σε διπλό ταμπλό: από τη μία με την όμορφη αυλή με τα τραπεζάκια κάτω από τα πεύκα, από την άλλη με τη ζεστή του σάλα.
Ανεξαρτήτως εποχής, όπου και να πιάσεις θέση ένα είναι σίγουρο: στο Τρίγωνο θα φας φοβερό κρέας σε κάθε εκδοχή, σε καλές τιμές και σε ποσότητα που θα σε αφήσει πλήρως ικανοποιημένο.
Τι τρώμε εδώ λοιπόν;
Αρχικά φοβερό κοκορέτσι. ΦΟΒΕΡΟ. Ψημένο σωστά, με κατάλληλη αναλογία εντοσθίων, καρυκευμένο άψογα και σε χορταστική μερίδα (11€). Ύστερα, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σε μέγεθος ιπτάμενου δίσκου, το οποίο γεμίζει όλο το πιάτο που το συνοδεύει και σίγουρα χορταίνει δύο άτομα (12€).
Εξαιρετικό και το κοντοσούβλι από αρνάκι γάλακτος (34,80€ το κιλό), ενώ αν είσαι από εκείνους που απολαμβάνουν εκλεκτές κοπές, σίγουρα θα τιμήσεις το φιλέτο μόσχου γάλακτος (50€ το κιλό) ή μια μοσχαρίσια μπριζόλα Tomahawk την οποία ψήνουν όπως τους ζητήσεις (41€ το κιλό). Δυνατό και το χειροποίητο λουκάνικό τους, που δεν λαδώνει πολύ στο στόμα (5€), ενώ εξίσου καλοψημένο και νοστιμότατο είναι το μοσχαρίσιο συκώτι σε μερίδα, μαλακό και ζουμερό (10€).
Στα των ορεκτικών, ο κατάλογος περιλαμβάνει λίγα και εκλεκτά, αν και αν μας ρωτάς καλό είναι να επιλέξεις με φειδώ γιατί όπως είπαμε οι μερίδες είναι γενναίες. «Μπομπάτο» τζατζίκι (3,90€), ωραία χόρτα εποχής βραστά (3,90€), μπουγιουρντί με φέτα ψητή στα κάρβουνα, μπούκοβο ντομάτα και πιπεριά (5,50€), άντε μια κολοκυθάκια τηγανιτά (3,90€) θα συνοδεύσουν σωστά το γεύμα σου.
Το σέρβις είναι σβέλτο. Ακόμα και σε ώρες αιχμής θα καθαρίσουν το προηγούμενο τραπέζι σε χρόνο ντετέ και αμέσως αφού δώσεις παραγγελία, ήδη θα απολαμβάνεις τα ορεκτικά. Το βαρελίσιο κρασί χύμα είναι τίμιο, χωρίς να ξεχωρίζει όμως (6€ το κιλό), ενώ θα βρεις και κάποιες εμφιαλωμένες ετικέτες σε καλές τιμές, από 15€.
Να ζητήσουμε λογαριασμό; Περί τα 20-25€ το άτομο, με χύμα κρασί και κερασμένο γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι, για ένα γενναίο, κρεατοφαγικό γεύμα και ίσως πακετάκι για το σπίτι αναλόγως πόσο τρως.