Τσικνοπέμπτη: Πού θα φας τα καλύτερα κρέατα (λόγω της ημέρας)
Τιμάμε την επίσημη γιορτή των κρεατοφάγων παίρνοντας σβάρνα τα καλύτερα κρεατάδικα της πρωτεύουσας για να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη όπως της πρέπει.

Τιμάμε την επίσημη γιορτή των κρεατοφάγων παίρνοντας σβάρνα τα καλύτερα κρεατάδικα της πρωτεύουσας για να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη όπως της πρέπει.
Φτάσαμε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα των κρεατοφάγων, κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα σε στείλουμε συστημένο στα καλύτερα κοψίδια της πόλης. Ναι, η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται επιτέλους προ των πυλών κι εμείς προετοιμαζόμαστε ξανά για επικά τσιμπούσια με κοκορέτσια, φρυγαδέλια, παϊδάκια, μπριζολίδια κι άλλα επικά κρεατομεζεκλίκια πιάνοντας θέση στα πιο φημισμένα ταβερνάκια, roast και chop houses –για να πιάσουμε και τους παραδοσιακούς και τους μοντέρνους- της πρωτεύουσας.
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848
Μια πανέμορφη σομπάτη αυλή κι ένας ζεστός ολίγον industrial εσωτερικός χώρος στη Μεταμόρφωση ανοίγουν την αγκαλιά τους στους λάτρεις του κρέατος, προσφέροντας παραδοσιακούς κρεατομεζέδες, εξαιρετικά πιάτα με δημιουργικές πινελιές και ξεχωριστές κοπές. Στο Γίδι, το κρέας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με επιλογές όπως εκλεκτό χοιρινό Iberico, κοκορέτσι, φρυγαδέλι, σπληνάντερο, αντικριστό, προσούτο προβατίνας, αρνίσια παϊδάκια και εντυπωσιακές σπαλομπριζόλες που η κάθε μία αρκεί για δύο άτομα. Για τους μερακλήδες υπάρχουν πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως η πίτσα προβατίνας και ο σιδηρόδρομος πρόβατο. Ο λογαριασμός υπολογίζεται περίπου στα 35€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου ποτηριού κρασιού.
Μοσχονησίων και Μητέρας, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 3554
@in2life_gr Το Απόβραδο στο Αιγάλεω έχει ιστορία δεκαετιών και γεύσεις να γλείφεις τα δάχτυλα σου #αιγαλεω #ταβερνα #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #αθηνα #εστιατορια_αθηνα #μεζεδοπωλείο #παϊδακια #μπεςφοργιουγαμω ♬ Troubled Soul - Paper Wings
Η ταβέρνα του Καστάνη, γνωστή πλέον ως "Απόβραδο", αποτελεί σημείο αναφοράς από το 1937 και συγκαταλέγεται στις πιο ιστορικές ταβέρνες των δυτικών προαστίων. Κρυμμένη σε ένα ήσυχο στενάκι της Θηβών, σε υποδέχεται για να απολαύσεις τα μυθικά της παϊδάκια, από εκείνα που «η μάνα τρώει και του παιδιού δεν δίνει» – και με το δίκιο της. Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του μενού είναι υπεύθυνος για τον κόσμο που συρρέει στο Απόβραδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αξίζει να δοκιμάσεις τις ζουμερές μπιφτεκάρες, το σαγανάκι με λουκάνικο, αυγά και πατάτες, καθώς και τις μελιτζάνες στο πήλινο. Ο λογαριασμός, μαζί με κρασάκι και γλυκό-φίλεμα στο τέλος, δεν ξεπερνά τα 20€ ανά άτομο.
Πανός 18, Βάρη, τηλ: 2108952044
«Δωσ’ μου κι άλλη μερίδα, μπάρμπα Χαράλαμπε!» ακούγεται στα τραπέζια αυτού του αγαπημένου ταβερνείου στη Βάρη, και δύσκολα μπορείς να διαφωνήσεις, αφού εδώ σερβίρονται κάποια από τα πιο εκλεκτά παϊδάκια της Αττικής.
Το υπόλοιπο μενού είναι εξίσου δυνατό με πιάτα όπως το λαχταριστό κοντοσούβλι και το ζουμερό κοκορέτσι, που απογειώνεται με το χειροποίητο τζατζίκι. Χόρτα, χωριάτικη σαλάτα, τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες είναι απαραίτητες προσθήκες στο τραπέζι, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-22€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου κρασιού και ενός γλυκού κεράσματος στο τέλος.
Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515
Κατηφορίζουμε νότια, για να πιάσουμε τραπέζι στο Ρεμούτσικο στον Άγιο Δημήτριο, ένα σημείο που δίκαια φημίζεται για τα εξαιρετικά κοψίδια του. Εδώ το κρέας έχει την τιμητική του, καλοψημένο από έμπειρους μάστορες που ξέρουν να ικανοποιούν κάθε πελάτη. Τα αρνίσια παϊδάκια, όπως και αυτά της προβατίνας, αποτελούν τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και γίνονται ανάρπαστα – ουδεμία αμφιβολία γι’ αυτό δεν χωρά. Aπό κοντά το θηριώδες κοντοσούβλι και τα μπιφτέκια του καταλόγου που θα ενθουσιάσουν την κρεατολάγνα ψυχούλα σου. Με συνοδεία εξαιρετικού χύμα κρασιού, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 17-20€ ανά άτομο.
Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ.: 2103234672
Πρωτοπόρο στην τέχνη του low and slow, το Po’ Boys σε μυεί στον κόσμο των σιγοκαπνιστών slow-cooked κρεάτων και των ακαταμάχητων short ribs. Εδώ θα απολαύσεις λαχταριστό Brisket, spare ribs, τραγανό pork belly και pulled pork, είτε σε ζουμερά burgers είτε σε πιατέλες που αναδεικνύουν όλη την καπνιστή τους γοητεία. Στον κατάλογο φιγουράρουν και άλλες εκλεκτές επιλογές σε American style πιάτα, όπως το απολαυστικό mac n’ cheese, το χειροποίητο λουκάνικο Andouille με συνταγή από τη Νέα Ορλεάνη και το τραγανό Buttermilk Fried Chicken Burger. Toν νου σου γιατί την Τσικνοπέμπτη φτιάχνουν ειδικό μενού με καπνιστή γουρουνοπούλα και καπνιστή προβατίνα σε μερίδα, μπριός μπέργκερ ή ψωμάκι. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ ανά άτομο, με συνοδεία μπίρας.
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455 και Ζησιμοπούλου 5, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 5848
Από το 2005, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού κρέατος, φέρνοντας στην Αθήνα κοπές και γεύσεις που τότε ήταν άγνωστες. Σήμερα, παραμένει σταθερή αξία, ενώ έχει αποκτήσει και «αδερφάκι» στη Γλυφάδα. Στο μενού θα βρεις σπαλομπριζόλες, πικάνια, μοσχαρίσιο συκώτι, βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, λουκάνικο μαύρου χοίρου, αλλά και τις διάσημες τηγανητές πατάτες με αυγουλάκια από πάνω. Με συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός ξεκινά από 35€ ανάλογα με την επιλογή κρέατος.
Οδός Κερατέας-Αναβύσσου 77, Κερατέα, τηλ: 229906441
Το Σταφυλομέλι είναι ένας από τους λίγους αληθινούς «ναούς» της κρεατοφαγίας, που εδώ και καιρό έχει κατακτήσει τους λάτρεις των παϊδακίων. Η προβατίνα του, λουκούμι σκέτο, αξίζει μια εκδρομή αποκλειστικά γι’ αυτήν. Μπορεί να μη διαθέτει θέα στη θάλασσα, αλλά τα εξαιρετικά κρέατά του το καθιστούν απόλυτα αντάξιο της φήμης του. Εκτός από τα ακαταμάχητα παϊδάκια, εδώ σερβίρεται θεϊκό κοκορέτσι, χορταστικές μερίδες με κοντοσούβλι, ζουμερές γαλλικές μπριζόλες και λίγα μαγειρευτά ημέρας, με τα σουτζουκάκια να κλέβουν την παράσταση. Με συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός ανέρχεται στα 20€ ανά άτομο.
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 210 8046143
Ο Μαγγίνας, ένα τιμημένο κρεατοστέκι με μακρά παράδοση στη σούβλα και τη σχάρα, αποτελεί απαραίτητη στάση για όσους λιγουρεύονται κοψίδια στα Βόρεια Προάστια. Στον κατάλογο ξεχωρίζει η γουρουνοπούλα, σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, η οποία ψήνεται άψογα για να είναι ζουμερή στο εσωτερικό, τραγανή εξωτερικά και με το λιπάκι της όσο πρέπει για μέγιστη νοστιμιά. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το μνημειώδες κοκορέτσι, ενώ το αρνί σούβλας είναι πραγματικό λουκούμι. Για ένα χορταστικό γεύμα, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα κρασάκια, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-22€ ανά άτομο.