Σουβλακότσαρκα σε Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Oι Ρομπέν των τυλιχτών ξαναχτυπούν πιάνοντας θέση αυτή τη φορά στα πλέον φημισμένα σουβλατζίδικα στις γειτονιές του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Σουβλακότσαρκα σε Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Σαν άλλοι σουβλακοκύρηκες μιλάμε συχνά για την ιερή κι αδιαπραγμάτευτη σχέση μας με το αγαπημένο ελληνικό παραδοσιακό έδεσμα. Βλέπεις ένα καλό σουβλάκι στέκεται πάντοτε ως η ιδανική αφορμή για μια πεντανόστιμη τσάρκα στις γειτονιές της Αθήνας. Εκεί όσο οι σχάρες καπνίζουν κι οι γύροι γυρνοβολάνε παίρνουμε θέση μάχης για να απολαύσουμε κάποια από τα καλύτερα τυλιχτά της πόλης. Αυτή τη φορά φορέσαμε την κάπα μας ξανά και σαν σωστοί Ρομπέν των τυλιχτών βάλαμε πλώρη για Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα μιας κι εκεί το κρατάνε ακόμη αληθινό και έξτρα λαχταριστό όπως αποδεικνύουν τα ιστορικά σουβλατζίδικα στα πέριξ τους.

Ο Γιώργος

Γούναρη 18 και Νικήτα, Πειραιάς, τηλ.:211403 3388

Όπως περήφανα αναγράφεται και στην ταμπέλα αυτού του αγαπημένου σουβλατζίδικου, ο Γιώργος ειδικεύεται στο παραδοσιακό σουβλάκι. Όπου παραδοσιακό σουβλάκι, βάλε μπιφτέκι και καλαμάκι χοιρινό. Οι πατάτες λάμπουν δια της απουσίας τους στα τυλιχτά μα καθόλου δεν μας ενοχλεί, καθώς τα ζουμερότατα και μοσχομυριστά μπιφτεκάκια θέλγουν κάθε ουρανίσκο. Συνοδεύονται με δροσερή ντοματούλα, μαϊντανό και κομμένο κρεμμυδάκι. Δεν ξεχνάμε την κόκκινη πιπεράτη σάλτσα που απογειώνει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Οι πίτες ξεκινούν από 3€.

Νικαράγουα

Οδυσσέα Ανδρούτσου 149, Πειραιάς, τηλ.: 213 099 2200


Η Νικαράγουα είναι μια πρόσφατη σουβλακοάφιξη στις γειτονιές του Πειραιά η οποία ήδη έχει μπει στα ραντάρ όλων των τυλιχτολάγνων της περιοχής κι όχι μόνο. Στεγασμένη σε ένα παλιό πειραιώτικο σπίτι φιλοδοξεί να αφήσει εποχή τιμώντας όλες τις αρχές του παραδοσιακού σουβλακιού για αυτό και στον κατάλογό της δεν θα βρεις περιττές φιοριτούρες. Εδώ τα καλαμάκια παίζουν μεγάλη μπάλα όπως και το χειροποίητο μπιφτεκάκι που φωλιάζει σε μια αφράτη πιτούλα παρέα με ντομάτα, κρεμμυδάκι, φρεσκοκομμένο μαϊντανό, κόκκινο πιπέρι και μια ολίγον πικάντικη κόκκινη σαλτσούλα που θα σε ενθουσιάσει. Αν είσαι έξτρα μερακλής δεν θα προσπεράσεις και το τυλιχτό με το αρμένικο σουτζούκι. Δυνατό και το χειροποίητο τζατζίκι του. Οι πίτες ξεκινούν από 3,30€.

Αβραάμ

Σωκράτους 3, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0461 5841

@in2life_gr Ο Αβραάμ στη Δραπετσώνα έχει ταΐσει γενιές και γενιές με τις θρυλικές του μπιφτεκάρες (και όχι μόνο) #σουβλακι #δραπετσωνα #αβρααμ #πειραιας #σουβλακια #τιτρωμε #φαγητο #μπεςφοργιουγαμω #in2life #ελληνικοτικτοκ ♬ Feelin' Like - Bad Colours & Jarv Dee

Παλαιάς κοπής μαγαζί, από τα τελευταία στο είδος του, ο Αβραάμ o οποίος πρωτοάνοιξε το 1938 μαζεύει κόσμο και κοσμάκη από κάθε γωνιά της Αθήνας, που πιάνει θέση στον παλιακό του χώρο –έχει και αυλή για όταν πιάνουν οι ζέστες- για να γευτεί εξαιρετικά σουβλάκια. Όλα τους είναι ένα κι ένα, άψογα μαριναρισμένα και ψημένα ώστε να παραμείνουν ζουμερά. Το κεμπάπ και το τυλιχτό σουτζούκι παραμένουν κορυφαίες επιλογές για αυτό κι εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού ωστόσο μην λησμονήσεις να δοκιμάσεις και τα μοσχαρίσια καλαμάκια και τα καλαμάκια κοτόπουλο. Tα γίγας τυλιχτά του ξεκινούν από 5,20€.

Ροδόπολις

Aνδριανού 13, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0462 3788

Από τον έναν σουβλακοθρύλο στον άλλο. Το Ροδόπολις άνοιξε στη συνοριακή γραμμή Δραπετσώνας και Κερατσινίου το πολύ μακρινό πια 1945 κι έκτοτε έγινε πόλος έλξης για όσους αγαπούν τα σουβλάκια. Περιορισμένες μα πεντανόστιμες κι εδώ οι επιλογές αφού στον κατάλογο θα βρεις σουτζούκι, μπιφτεκάκι και καλαμάκι χοιρινό. Ακόμη κι αν έχεις ορκιστεί αιώνια πίστη στα τυλιχτά εδώ επιβάλλεται να αλλαξοπιστήσεις και να δοκιμάσεις τις ανοιχτές μερίδες του. Δύο μαεστρικά λαδωμένες πιτούλες φιλοξενούν την κρεατοπραμάτεια του Ροδόπολις συνοδεία ντοματούλας, λεπτοκομμένου κρεμμυδιού, μαϊντανού και της θρυλικής γλυκοκαυτερής σάλτσας του ιστορικού αυτού σουβλατζίδικου.

Πολύβιος

Αγίου Δημητρίου 28, Δραπετσώνα, τηλ.:21 0461 7563

O Πολύβιος που λες αράζει εδώ και δεκάδες χρόνια –από το 1941 για την ακρίβεια- πίσω από τον Άγιο Διονύσιο, παραμένοντας πιστός στο μότο του που λέει ότι «η τέχνη βρίσκεται στη γεύση». Το σουτζούκι του ανασταίνει και νεκρούς, ενώ η διακόσμηση του χώρου σε ταξιδεύει σε μια άλλη, ασπρόμαυρη σχεδόν, Ελλάδα.

Οι «ανοιχτές» του μερίδες μερίδες ( δύο πίτες, από πάνω το κρέας, κομμένη ντοματούλα και κρεμμύδι με τριμμένο μαϊντανό) είναι ξακουστές για τη νοστιμιά τους, ενώ στα τυλιχτά δεν μπαίνουν πατάτες ούτε για πλάκα. Μόνο ντοματούλα και κρεμμύδι όπως ξέρουν κι οι παλιοί σουβλακολάτρεις. Η βουτυρένια πίτα είναι η μερακλήδικη σπεσιαλιτέ του καταστήματος , ομοίως με το πικάντικο χειροποίητο σουτζούκι που θα ερωτευτείς κεραυνοβόλα με την πρώτη δαγκωνιά. Οι πίτες ξεκινούν από τα 3,30€.

Σουβλάκι με το Μέτρο «Ο Στέλιος»

Επίκουρου 1, Κερατσίνι, τηλ: 21 0400 4896

Από το 1987 όταν κι άνοιξε για πρώτη φορά ο Στέλιος δεν τσιγκουνεύεται τα πιο αγνά υλικά, φτιάχνοντας χειροποίητα σουβλάκια, χειροποίητο γύρο χοιρινό αλλά και λιχουδιές που φέρνουν στον νου και στη μύτη γεύσεις Ανατολής. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο αρμένικο Σουτζούκι, τον υπέροχο παστουρμά και το θρυλικό κεμπάπ. Γύρω από το όνομα του Στέλιου κυκλοφορεί ένας μύθος ως προς το μέγεθος αφού στον μίνιμαλ χώρο του θα φας την γνωστή «μπόμπα», με τρεις σούβλες κρεατικών της επιλογής σου και ό,τι υλικά θες να έχει το σουβλάκι σου. Κάθε μέρα ετοιμάζονται τρίμετρα σουβλάκια βάζοντας τα σαγόνια των θαμώνων σε αλησμόνητες περιπέτειες. Οι τιμές για τις μπόμπες ξεκινούν από 8,5€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v