Σουβλακότσαρκα σε Παγκράτι, Καισαριανή, Βύρωνα

Θηριώδη τυλιχτά, ζουμερά κεμπάπ και καλοψημένα καλαμάκια μας καλούν προς Βύρωνα, Καισαριανή και Παγκράτι κι εμείς υπακούμε στο τιμημένο σουβλακοκάλεσμά τους.

Σουβλακότσαρκα σε Παγκράτι, Καισαριανή, Βύρωνα

Έχουμε μάθει να τα λέμε νέτα, σκέτα και ξεκάθαρα εδώ στο in2life και να μην τα λιβανίζουμε υπεκφεύγοντας. Το σουβλάκι για εμάς είναι ο γαστρονομικός πλούτος της χώρας μας και δεν θα δειλιάσουμε ούτε θα διστάσουμε να πάμε παντού για να τον αναζητήσουμε. Αυτή τη φορά το κάλεσμα ήρθε από τις σουβλακολάγνες γειτονιές του Παγκρατίου, της Καισαιριανής και του Βύρωνα κι εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμά τους σαν άλλοι Ρομπέν των τυλιχτών κι εραστές των καλαμακίων.

Η πίτα του καράφλα

Φιλολάου 105, Παγκράτι, τηλ.: 21 0701 0333

Για περισσότερα από 20 χρόνια οι Παγκρατιώτες και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών τιμούν δεόντως την πίτα του Καράφλα που έχει αναθρέψει γενιές και γενιές σουβλακολάγνων. Εδώ ο γύρος είναι η αδιαφιλονίκητη σπεσιαλιτέ του καταστήματος αφού έχει όλα τα φόντα να παίξει μπαλίτσα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πολύ δυνατό είναι και το ζουμερό κεμπαπάκι του, το οποίο θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις του είδους. Οι τιμές στα τυλιχτά στα 3,40€, ενώ αν βρεθείς εκεί λιμασμένος στην πείνα αξίζει και με το παραπάνω να πληρώσεις τα 6,80€ που κοστίζουν οι θηριώδεις σαντουιτσάρες του.

Έλβις

Αρχιμήδους 1-5, Παγκράτι, τηλ.:  21 0756 6066


Δεν πάει πολύ καιρός από όταν μαζευτήκαμε σαν άλλοι σουβλακο-αυλικοί στου Έλβις το μαγαζί για να φάμε αυτό το τιμήμενο καλαμάκι του που δοξάζεται από άκρη σε άκρη του Παγκρατίου κι όχι μόνο. Ο βασιλιάς των καλαμακίων έχει κερδίσει δικαίως τον τίτλο του χάρη στην ποιότητα των κρεάτων, το μαστόρικο ψήσιμο και το χορταστικό μέγεθος των 120 γραμμαρίων. Τόσο το χοιρινό όσο και το κοτόπουλό του δεν πρέπει να λείπει από καμία λίστα που κυκλοφορεί ελεύθερη και συμπεριλαμβάνει τα καλύτερα σουβλατζίδικα της πρωτεύουσας και μια δαγκωνιά αρκεί για να μας πιστέψεις. Τα καλαμάκια ξεκινούν από 2,30€.

Τα Κατσικάκια

Λεωφ. Καρέα 96, Βύρωνας, τηλ.: 21 0766 9222

Τα κατσικάκια ασπάζονται το ρητό του θυμόσοφου λαού μας που προστάζει ότι τα καλά κρέατα πρέπει να περνούν άμεσα από την παραγωγή στην κατανάλωση. Έτσι λοιπόν σε αυτό το κρεοπωλείο-ψητοπωλείο μπορείς να δοκιμάσεις εξαιρετικά κρέατα ψημένα με μαστοριά. Οι σουβλακολάτρεις ας σπεύσουν για να δοκιμάσουν τον γύρο χοιρινό αλλά και το χειροποίητο μπιφτεκάκι που σίγουρα θα ξεχωρίσεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Οι τιμές στα τυλιχτά ξεκινούν από 3,40€.

Τζίμης

Κωνσταντιλιέρη 2, Βύρωνας, τηλ.:21 0765 8965

Από τα πλέον αγαπημένα σουβλακοστέκια του Βύρωνα ο Τζίμης είναι έξτρα μερακλής και γενναιόδωρος τόσο στα τυλιχτά του όσο και στις μερίδες του. Εδώ στα must του καταλόγου συγκαταλέγονται τα καλαμάκια και το πολίτικο κεμπάπ, ενώ αν θες να το ζήσεις έξτρα κρεατοφαγικά σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να πεις ένα μεγαλοπρεπές ναι στην πίτα με την πανσέτα και το κοντοσούβλι κοτόπουλο και θα μας θυμηθείς. Οι τιμές στα τυλιχτά ξεκινούν από τα 3,40€.

Ο Ανδρέας

Εθνικής Αντιστάσεως 188, Καισαριανή, τηλ.: 21 0723 6615

Πάμε τώρα σε μια μαγκιόρικη σουβλασερί στην Καισαριανή που τιμά το παραδοσιακό τρίπτυχο κάθε σουβλατζίδικου που σέβεται τον εαυτό του και τους πεινασμένους θαμώνες του. Εδώ θα βρεις μπριζολοκάλαμα, μπιφτέκι και γύρο, χωρίς περιττές φανφάρες και γκουρμέ twists για τα οποία κανένας από τους πιστούς πελάτες του Ανδρέα δεν νοιάζεται. Η πιτούλα μικρή αλλά θαυματουργή στη γεύση ικανοποιεί και τον πλέον δύστροπο ουρανίσκο ενώ η τιμή της που ξεκινά από τα 2,20€ επιτρέπει την σουβλακολεηλασία άνευ όρων. Tούμπανα και τα σάντουίτς του.

Γουρ γουρ

Ευφρονίου 71, Καισαριανή, τηλ.: 21 0724 5004

Μοντέρνο, παρεΐστικο κι έξτρα αγαπησιάρικο όπως υποδηλώνει και το χουζούρικο όνομά του το Γουρ γουρ ήρθε στην Καισαριανή για να δώσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πεντανόστιμα σουβλάκια, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες που κάνουν ξεκάθαρα τη διαφορά εδώ. Η ποικιλία του καταλόγου μεγάλη, ωστόσο το καλαμάκι, το χοιρινό μπριζολάκι και η πίτα χαλούμι κερδάνε στο photo finish τα υπόλοιπα. Εξαιρετικό το κεμπάπ αλλά και τα εθιστικά μπουτάκια κοτόπουλο που θα γίνουν το επόμενο chicken crush σου. Οι πίτες ξεκινούν από 3,30€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v