Πού θα φας το καλύτερο «παλιακό» χειροποίητο σουβλάκι

Θεωρείς πως δεν τα φτιάχνουν πλέον τα σουβλάκια όπως παλιά; Είμαστε εδώ για να σου αποδείξουμε το αντίθετο. Πιάσε ένα τυλιχτό.

Πού θα φας το καλύτερο «παλιακό» χειροποίητο σουβλάκι

Το «παλιακό» σουβλάκι που φέρνει στο νου αναμνήσεις δεκαετιών, το χειροποίητο καλαμάκι, ο προσεκτικά κομμένος γύρος, τα φρέσκα υλικά, η νόστιμη πίτα.

Όλα αυτά έχουν εκλείψει την εποχή του έτοιμου, του γρήγορου και του κατεψυγμένου. Όμως κάποια ψητοπωλεία και σουβλατζίδικα το κρατάνε ακόμα αληθινό, και σερβίρουν μερακλίδικα τυλιχτά, με σεβασμό στη γεύση και στην ποιότητα.

Κράτα σημειώσεις.

Η Βόλβη

Ευρυπίδου 24-26, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.:21 1118 0587


Ορίτζιναλ κι έξτρα παραδοσιακή η Βόλβη, ψήνει και τυλίγει μερικά από τα νοστιμόταρα καλύτερα καλαμάκια και σουτζουκάκια του κέντρου. Μικρό αλλά θαυματουργό το τυλιχτό της έχει μόνο ντομάτα, λεπτοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, ρίγανη, μπούκοβο, μουστάρδα και μία γλυκιά σάλτσα πάπρικας και κοστίζει μόλις 2,20€.

Λευτέρης ο Πολίτης

Σατωμβριάνδου 20, Ομόνοια, τηλ.:21 0522 5676

@in2life_gr Στο Λευτέρη τον Πολίτη στην Ομόνοια το τυλιχτό με σουτζούκι δεν παίζεται #ελληνικοτικτοκ #σουβλακι #αθήνα #μπεςφοργιουγαμω #food #souvlaki #in2life ♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) - Tommy Richman

Ο Λευτέρης από το 1951 ξέρει πώς να το κάνει σωστά. Το μπιφτέκι φτιάχνεται από σκέτο μοσχαρίσιο κιμά χωρίς μπαχαρικά και ψήνεται παραδοσιακά σε μαντέμι. Ντομάτα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι από την Αριδαία και πάπρικα το συνοδεύουν σε ένα τυλιχτό – κόλαση. Η τιμή του στα 2,30€, ενώ το τυλιχτό με σουτζούκι για μερακλήδες στα 2,50€.

 

Σουβλάκι Κώστας

Φιλελλήνων 7, Σύνταγμα, τηλ: 210 3228502


Ιστορική σουβλακοδιεύθυνση, ο Κώστας βαστά από το 1950 και καλοψήνει τις πίτες και τα καλαμάκια του με χοιρινό ή μπιφτεκάκι, σε μια μικρή ψησταριά και βάζει στα τυλιχτά ντομάτα, κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι, μαϊντανό, και γιαούρτι για τη δροσιά. Το μεσημεράκι η πραμάτεια του έχει συνήθως εξαφανιστεί. Το τυλιχτό στα 3,20€.

Αχιλλέας

Σπινθάρου 18, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0902 1391


Όταν μιλάμε για χειροποίητο γύρο στην Αθήνα, ο πρώτος που έρχεται στο νου και στο στόμα είναι ο Αχιλλέας στον Νέο Κόσμο. Ο χειροποίητος γύρος του, καρυκευμένος τέλεια, ζουμερός και χοντροκομμένος, ξεπουλάει νωρίς και βασίζεται σε μυστική, μερακλίδικη συνταγή. Eπιβάλλεται να το τσακίσεις επί τόπου, αλλιώς θα χάσει την γοητεία του. Τα τυλιχτά στα 2,50€.

Αντώνης

Ταξιαρχών 122, Κορυδαλλός, τηλ: 21 0562 3222


Σουβλάκι από άλλες εποχές για μερακλήδες ετοιμάζει καθημερινά ένα από τα παλαιότερα ψητοπωλεία του Κορυδαλλού. Ο Αντώνης είναι μια νόστιμη χρονοκάψουλα, με χώρο βγαλμένο από τα βαθιά 80s και σουβλάκι που ετοιμάζεται με πεντανόστιμη, λαδερή πιτούλα, μπιφτέκι πλασμένο στο χέρι, σάλτσα ντομάτας από την κατσαρόλα, κρεμμυδάκι και πάπρικα. Η τιμή του στα 2,80€.

Γιώργος

Γούναρη 18 και Νικήτα, Πειραιάς, τηλ: 21 1403 3388


Στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, δίπλα από την ιχθυαγορά και πάνω στον πεζόδρομο, ο Γιώργος καμώνει με μεράκι τα καλύτερα μπιφτεκο-σουβλάκια της περιοχής. Τα μπιφτέκια πλάθονται καθημερινά με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και μπαίνουν σε πίτα, με ντομάτα, κρεμμύδι και μια υπέροχη χειροποίητη κόκκινη σάλτσα. Η τιμή τους στα 2,50€.

Ντέλλος

Ελ. Βενιζέλου 139, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0800 0066


Σουβλάκι όπως παλιά, με τραγανή, λαδωμένη πιτούλα, κοτόπουλο μπούτι ή χοιρινό, ντομάτα, πικάντικη σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδάκι και μαϊντανό φτιάχνει ο Ντέλλος, έχοντας καταφέρει να φέρει την αίγλη του παραδοσιακού, χειροποίητου σουβλακίου στα Βόρεια. Ωραία και η σος γιαουρτιού εναλλακτικά. Το τυλιχτό στα 3,50€.

Δραμινός

Σαφραμπόλεως 24, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 0271 4510


Παλιά καραβάνα του σουβλακιού στη Νέα Ιωνία, ο Δραμινός άνοιξε το 1964 και έκτοτε παραμένει ίσως η κορυφαία επιλογή για παραδοσιακό, χειροποίητο σουβλάκι στην περιοχή. Εδώ στα τυλιχτά έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε γύρο, κεμπάπ και καλαμάκι, με την πίτα να κάνει τη διαφορά, ελαφρώς λαδωμένη, όσο πρέπει. Η τιμή του στα 2,90€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v