Τα καλύτερα σουβλάκια σε Χαλάνδρι και Χολαργό

Σαν σωστοί ρομπέν των τυλιχτών κινηθήκαμε για άλλη μια φορά προς τα βόρεια των Αθηνών, καταβροχθίζοντας τα καλύτερα σουβλάκια Χολαργού και Χαλανδρίου.

Τα καλύτερα σουβλάκια σε Χαλάνδρι και Χολαργό

Ο Σεπτέμβρης μόλις μπήκε και μπορούμε άνετα να κηρύξουμε την έναρξη της φετινής σουβλακοσεζόν καθώς πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι τα καλύτερα τυλιχτά της πιάτσας. Αυτή τη φορά είπαμε να κινηθούμε προς τα βόρεια προάστια πιάνοντας θέση στα πιο λαχταριστά σουβλατζίδικα Χολαργού και Χαλανδρίου για να καλοφάμε το εθνικό μας έδεσμα.

Dirty Gourmet

Λεωφ. Πεντέλης 104, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106890046

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dirty Gourmet (@dirtygourmetgr)


Αν δεν βρεις γκουρμέ σουβλατζίδικο στο Χαλάνδρι τότε πού; Για αυτό εδώ και λίγο καιρό διάφοροι σουβλακολόγοι της περιοχής κάνουν μια καθιερωμένη στάση στο Dirty Gourmet για να δοκιμάσουν μπριζοκάλαμο και κεμπάπ πρόβατο στη βέργα. Αν δεν είσαι του κρέατος τότε ο γύρος μανιτάρι θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσεις να παραγγείλεις τις τρομερές χειροποίητες σως (και μαγιονέζα τρούφας έχουμε και τζατζίκι αβοκάντο για να στείλουμε τους παραδοσιακούς για βρούβες και καθόλου δεν μας νοιάζει). Αν πάλι είσαι του premium κρέατος επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη σουβλίτσα με μοσχάρι Black Angus Trip Tip με σάλτσα chimichurri, ταλιατέλα κολοκύθι, καρότο, πιτάκι χειροποίητο και πατάτα (12€). Οι πίτες ξεκινούν από 2,70€.

Πάπιγκο

25ης Μαρτίου 9, Χολαργός, τηλ.:21 0653 2529

Αν ρωτήσεις στον Χολαργό πού θα φας το πιο θρυλικό σουβλάκι και δεν λάβεις ως απάντηση το Πάπιγκο, συνέχισε τον δρόμο σου γιατί είναι πολύ πιθανό να έπεσες πάνω σε «αλλόθρησκους» που αγνοούν ένα από τα πιο ξηγημένα σουβλατζίδικα όχι μόνο των βορείων προαστίων αλλά και της πρωτεύουσας ολάκερης. Χοιρινό σουβλάκι και κεμπάπ σαν φας θα ξαναφάς και στο Πάπιγκο αν πας θα γίνεις και θαμώνας. Επίσης οι σεφταλίες και τα κοτομπέικον του είναι για αρχόντους. Αυτά τα λίγα από εμάς. Βάλε τώρα τα καλαμάκια να γίνονται ρε μάστορα. Οι πίτες στα 3,50€.

Καυτερός

Αγρινίου 5, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6846366

Ξακουστός για την «μυστική» του σάλτσα με την οποία… ντύνει τα σουβλάκια του, ο Καυτερός έχει φτιάξει όνομα στο Χαλάνδρι με δυνατό χοιρινό του καλαμάκι και κοτόπουλο. Σερβίρονται και σε τυλιχτά, τα οποία προτείνουμε να συνοδεύσετε με την καυτερή του σως για να δεις τι πάει να πει τελοσπάντων κάψα. Ο Καυτερός λειτουργεί στο Χαλάνδρι από το 1968 και έχει γίνει διάσημος σε όλη την Αθήνα για την άκρως εθιστική σάλτσα που εκτός από το όνομά του του χάρισε κι αμέτρητους θαμώνες που ξημεροβραδιάζονται στο σουβλατζίδικό του.

Αβραάμ

Αντιστάσεως 111, Χολαργός, τηλ.: 210 6541315

Πολίτικο σουβλατζίδικο-κεμππτζίδικο στο Χολαργό που τιμά τις αξίες των προγόνων του ο Αβραάμ μας σερβίρει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια των βορείων προαστίων. Το μαστόρικο ψήσιμο και οι αφράτες πιτούλες κάνουν εδώ τη διαφορά ενώ οι κρεατοεπιλογές θα κάνουν το σαλάκι σου να σχηματίσει ρυάκι από την ευχαρίστηση. Δοκίμασε τη βέργα κοντοσούβλι, το μοσχαρίσιο καλαμάκι και τον χοιρινό γύρο. Αν είσαι της μερίδας τότε βουρ στους κεφτέδες Αρμενίας και στο ούρφα κεμπάπ. Αν πάλι είσαι αντιφρονούντας η πίτα καλαμάρι θα σε ενθουσιάσει. Αν πας πολύ πεινασμένος δοκίμασε και τα σαντουιτσωτά λαγάνια του. Οι τιμές στις πίτες στα 3,40€.

Πλάτανος

Βουτσινά 66, Χολαργός, τηλ.:21 0652 1600


To κεμπάπ στον Πλάτανο βρίσκεται πάντα πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των κατοίκων του Χολαργού κι όχι μόνο. Ζουμερό, καλοψημένο και από κρέας Α’ ποιότητας καμωμένο σίγουρα θα γαργαλίσει ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει ωστόσο και στα καλαμάκια του. Φυσικά μιλάμε για χειροποίητο καλαμάκι με έξτρα ποιοτικό κρέας και μαστόρικο ψήσιμο που κάνει διαφορά. Για τους έξτρα μερακλήδες προτείνουμε το διαολεμένα νόστιμο κοντοσούβλι προβατίνα και το χοιρινό κλέφτικο. Οι πίτες ξεκινούν από 3,60€.

Πιάτσα Καλαμάκι Χαλανδρίου

Ηρακλείου 2, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 1555


Το Πιάτσα Καλαμάκι Χαλανδρίου έχει γίνει τόπος συνάντησης των σουβλακολάγνων της πόλης κι όχι μόνο οι οποίοι –ας μη γελιόμαστε- καταφθάνουν στα μέρη του πέρα από τις πίτες και για τα θηριώδη θρακόψωμά του που κάνουν χαμό με χιλιάδες προβολές σε βιντεάκια στα social media.

Εδώ γεμίζεις πιτούλα ή ψωμάκι με καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο στήθος, μπούτι, γύρο κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κεμπάπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο γεμιστό με φέτα και χοιρινό πανσετάκι – μεταξύ άλλων. Εξαιρετικά και τα «μπουριά» Θεσσαλονίκης, με αραβική πίτα και κάθε λογής κρέας για γέμιση. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 3,80€, τα θρακόψωμα από 7,20€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v