Ψαροκατάσταση σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργό

Πεθύμησες και λαχταράς ένα επικό ψαροτσιμπούσι πλούσιο σε μεζέδια που μυρίζουν θάλασσα στα βόρεια προάστια; Σου έχουμε κρατημένο τραπεζάκι μονάχα για πάρτη σου.

Ψαροκατάσταση σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργό

Καλοκαιράκι και ψαράκι πάνε πακέτο προφανώς, για αυτό και τα ψαροταβερνάκια ανεβαίνουν πολύ ψηλά στις γαστρονομικές μας προτιμήσεις αυτή την περίοδο. Σαν σωστοί κυνηγοί των ψαρομεζέδων, ξετρυπώνουμε μεζεδοπωλεία και ταβερνίτσες που φέρνουν τη θάλασσα στο πιάτο σου ακόμη κι εκεί που δεν το περιμένεις, δηλαδή στα βόρεια προάστια. Φτιάξαμε λοιπόν λίστα με τα καλύτερα ψαροστέκια σε Χαλάνδρι, Χολαργό κι Αγία Παρασκευή κι όσο αργείς να έρθεις να μας βρεις, η δικιά σου μερίδα θα γίνει δική μας μερίδα.

Aνάπλωρα Τσιπουράδικον

Ευεργέτου Γιαβάση 11, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 6939 2685

Το Τσιπουράδικον Ανάπλωρα άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή, φιλοδοξώντας να γίνει το επόμενο φαγητοστέκι σου, χάρη στα εξαιρετικά πιάτα του και τις valiu for money τιμές του. Ο χώρος είναι μοντέρνος, κομψός με προσεγμένη και ντελικάτη διακόσμηση, στην οποία κυριαρχούν τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια κι οι θαλασσινές- για να μην πούμε ψαρίσιες- αναφορές. Όσο καλοκαιριάζει η δράση και τα τσιμπούσια μεταφέρονται στον εξωτερικό χώρο. Στην κάβα του θα βρεις συγκεντρωμένα ούζα, τσίπουρα και αποστάγματα από όλη τη χώρα, την ώρα που ο κατάλογος με τα φαγητά θα σου δώσει πολλές κι έξτρα γευστικές επιλογές που θα θέλξουν τον ουρανίσκο σου.

Αν μας έβαζες να διαλέξουμε με το ζόρι, τότε μάλλον θα ξεκινούσαμε με μια Τζιώτικη σαλάτα (με ντοματίνια, κάπαρη, ελιά, τσάτνεϊ φραγκόσυκο, παξιμάδια χαρουπιού και κοπανιστή), γαύρο ξυδάτο, τη λακέρδα, πέστροφα με φάβα και καρπάτσιο. Πολύ δυνατά επίσης είναι το φρέσκο καλαμάρι και οι γαρίδες σαγανάκι ροκφόρ και το κριθαρότο γαρίδας. Για πλήρες γεύμα μαζί με ουζάκι υπολόγισε περί τα 18-22€ το άτομο.

Τα μέλη του Inlife Club μπορούν να απολαύσουν εκπτώσεις και προσφορές στο συγκεκριμένο συνεργαζόμενο κατάστημα. 

Το ουζερί του Μήτσου

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ: 2106840229

Από τα πλέον αγαπημένα χαλανδριώτικα ουζερί, αυτό του Μήτσου, απλώνει τραπεζάκια έξω τέτοια εποχή και τα βλέπει να γεμίζουν με κόσμο που περιμένει υπομονετικά τη σειρά του αφού εδώ δεν γίνονται κρατήσεις. Κανένα θέμα δεν έχουμε αν μας ρωτάς μια και το φαγητό αξίζει και με το παραπάνω την οποιαδήποτε έξτρα αναμονή. Όσο εμείς γράφουμε εσύ φωνάζεις το παιδί και παραγγέλνεις την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, τη σκορδαλιά, τα φρέσκα μπακαλιαράκια, το γεμιστό θράψαλο με ρύζι, την καυτερή κοκκινιστή σουπιά, τη σαρδελίτσα και τον σκορδάτο γαύρο. Λογαριασμός με ουζάκι στα 17-20€ το άτομο.

Νικόπολις Ψαρομεζέδες

Ηρακλείτου 54, Χαλάνδρι, τηλ.:21 0613 1992

Το όνομα εδώ προδίδει τις γαστρονομικές διαθέσεις αυτής της αγαπημένης ψαροταβέρνας που σερβίρει καθημερινά πιάτα τα οποία μυρίζουν θάλασσα σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Παραδοσιακή η διακόσμηση τόσο μέσα όσο και έξω με ξύλινα τραπεζάκια και καρό τραπεζομάντιλα και με το φαγητό να σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου το μυδοπίλαφο, η κρασάτη σουπιά, η καπνιστή πέστροφα, η σαρδέλα φούρνου, η ψαρόσουπα, το κριθαρότο πεσκανδρίτσας, οι γυαλιστερές, η γάμπαρη Αμβρακικού κι η ποικιλία παστών ψαριών. Λογαριασμός μαζί με ουζάκια στα 18-20€ το άτομο.

Ο Θανάσης

Κανάρη 43, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 0600 4056

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Thanasis Fish Tavern (@thanasisfish)

Τα αγνά υλικά, οι παραδοσιακές γεύσεις και το μεράκι έκαναν το όνομα της ταβέρνας του Θανάση συνώνυμο με το φρέσκο ψάρι, το καλό φαγητό και το γλυκόπιοτο κρασί για περισσότερα από 25 χρόνια. Στην ήσυχη και καταπράσινη αυλή του “Θανάση” μπορείς να απολαύσετε διαλεχτά ψαρομεζεδάκια, οστρακοειδή, πλούσιες σαλάτες, αλλά κι εξαιρετικά αποστάγματα αν δεν λογίζεις τον εαυτό σου στους wine lovers. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τόνο και σκουμπρί καπνιστό, μπακαλιάρο τηγανιτό, καβουροσαλάτα, κυδώνια, γυαλιστερές και τα μύδια της μαγείρισσας, καραβιδόψυχα, σαρδέλα παντρεμένη και γαρίδες ψητές, πέρα από τις πάμπολλες επιλογές σε φρέσκο ψαράκι. Ο λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο αν αποφύγεις τα μεγάλα φρέσκα ψάρια.

4 Ψάρια

Αγίου Ιωάννου 48, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 0601 0090

Μαστόρικα ψημένα “άγρια” ψάρια ημέρας, απευθείας από την αγαπημένη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και του ΑΙτωλικού, θαλασσινά μεζέδια σε ενδιαφέροντα γαστρονομικά twists ελληνικών συνταγών και μια κάβα με τα καλύτερα ούζα και τσίπουρα της πιάτσας. Αυτά κι αλλά πολλά θα βρεις στο γλυκύτατο αυτό ψαροταβερνάκι με τη μοντέρνα διακόσμηση. Με τραπεζάκια μέσα κι έξω τα πιάτα πηγαινοέρχονται σερβίροντας πεντανόστιμα θαλασσινά καλούδια όπως ψάρι ημέρας φρικασέ, σκιουφιχτά με αυγοτάραχο Τρικαλινός, ψητό σκουμπρί με ντομάτα και κρεμμύδι, μύδια αχνιστά με σκορδομαϊντανό και λευκό κρασί, γιουβέτσι κριθαράκι με γαρίδες, μπακαλιάρος τηγανιτός κουρκούτι με σάλτσα αγιολί και λαυράκι ψητό. Ο λογαριασμός μαζί με ουζάκι περιποιημένο στα 22-25€ το άτομο.

Θάλασσα Χολαργού

Λεωφ. Μεσογείων 272, Χολαργός, τηλ.: 21 0652 1000

Έχει θάλασσα ο Χολαργός; Όχι μόνο έχει αλλά βγάζει και μπόλικα ψαράκια κάθε μέρα για να χορτάσουν μέχρι κι οι αλλόθρησκοι κρεατοφάγοι. Σε αυτό το ιχθυοπωλείο- εστιατόριο μπορείς να διαλέξεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου από τους γευστικούς θησαυρούς της… χαλανδριώτικης θάλασσας και να το φας και ψημένο ή μαγειρεμένο στα τραπεζάκια που έχουν απλωθεί ολόγυρα. Τώρα που καλοκαίριαςε, η γυάλινη τζαμαρία ανοίγει και μπορείς να απολαύσεις ένα πιο δροσερό ψαροτσιμπούσι.

Από το μενού ξεχωρίζουμε σίγουρα γαρίδες σαγανάκι αλλά και tempura, χταποδοσαλάτα και σκορδαλιά, μπακαλιαράκια, θράψαλο, σαρδέλα ψητή, γαύρο μαρινάτο και ψαρόσουπα βελουτέ. Για πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 22-25€ το άτομο μαζί με εκλεκτό ουζάκι ή τσιπουράκι από την πολύ ενημερωμένη κάβα του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v