Τέλεια ψαροταβερνάκια πλάι στο κύμα από Βουλιαγμένη μέχρι Σούνιο

Ξεκοκαλίσαμε την αθηναϊκή ριβιέρα για να σου βρούμε τα καλύτερα ψαροταβερνάκια σε όλη την ακτογραμμή από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο.

Τέλεια ψαροταβερνάκια πλάι στο κύμα από Βουλιαγμένη μέχρι Σούνιο

Απόψε το κορίτσι/ αγόρι/ άλλο θέλει θάλασσες, κι εσύ ποτέ χατίρι δεν εχάλασες. Κι επειδή η θάλασσα συνδυάζεται ιδανικά με ουζάκι μεζέ, σου συγκεντρώσαμε παρακάτω τα καλύτερα ψαροταβερνάκια εκεί που σκάει το κύμα, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής από Βουλιαγμένη μέχρι Σούνιο.

Το Λιμάνι
Αγίας Ειρήνης 1, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291 041052

Με τα τραπέζια της αραδιασμένα σε απόσταση «απλώνω χέρι και πιάνω θάλασσα» πλάι στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας, αυτή εδώ είναι μια από τις αγαπημένες μας ψαρο-διευθύνσεις σε ολόκληρη την αττική ριβιέρα. Στα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις συγκαταλέγονται το κριθαρότο με μελάνι σουπιάς, το τηγανιτό γαριδάκι, τα καλαμαράκια, τα κολοκυθάκια στο τηγάνι με το τζατζικάκι τους, το χταποδάκι στα κάρβουνα, τα αχνιστά μύδια με σκορδάκι, και η σούπερ χορταστική γαριδομακαρονάδα. Μαζί με ουζάκι, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25€ περίπου το άτομο.

Απέραντο Γαλάζιο
Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951

Ξακουστό και κοσμαγάπητο, απλώνει τραπεζάκια πάνω στην άμμο της Ανατολικής Παραλίας της Βάρκιζας και αγναντεύει… αυτό που λέει το όνομά του, φτιάχνοντας συνθήκη διακοπών στην άκρη της πόλης. Όσο εσύ καταστρώνεις τα πρώτα καλοκαιρινά σου σχέδια, στο τραπέζι καταφτάνουν καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδελίτσα, μπακαλιάρος σκορδαλιά, μια τέλεια καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρος μαρινάτος, χταποδάκι σχάρας, τσιροσαλάτα αλλά και γαριδομακαρονάδα για τους μακαρονάδες μας που δεν το κρύβουν. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25-30€ το άτομο.

Ψαράκια και Θαλασσινά
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

Παραμένουμε Βάρκιζα, για τα μάτια αυτού του πεντανόστιμου ψαροταβερνείου που τους χειμώνες τιμάμε φανατικά και στο Χαλάνδρι. Η θέα θάλασσα όμως είναι άλλο πράγμα, και απογειώνει τις νοστιμιές του, που κάθε άλλο παρά λίγες είναι. Εδώ θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων τα πικάντικα μύδια με ούζο και ντομάτα, το λιαστό χταποδάκι στη σχάρα, τις ταλιατέλες με σολομό, ούζο, μάραθο και ξύσμα γλυκολέμονο, το καπνιστό φιλέτο από χέλι Άρτας με μους παντζάρι, τη δική μας αγαπημένη γλυκόξινη καβουροσαλάτα και τα χειροποίητα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας. Μαζί με τα ουζάκια σου, θα πληρώσεις γύρω στα 25€ το άτομο.

Λαβράκι
46ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ: 22910 55171

Στο σημείο όπου αγαπήσαμε την φημισμένη Ψαρού, το Λαβράκι έχει πλέον πάρει επάξια την θέση της, και συνδυάζεται τέλεια με τις βουτιές στα πέριξ της Αναβύσσου. Τα τραπεζάκια του απλώνονται σε μια πανέμορφη αυλή που αγναντεύει την θάλασσα απέναντι, ενώ στο μενού του ξεχωρίζουν προτάσεις όπως το χταπόδι ξυδάτο με ελαιόλαδο και αγριορίγανη, τα αχνιστά μύδια με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό, το τραγανό ψιλό γαριδάκι Αιγαίου, το θράψαλο στη σχάρα με λαδολέμονο, αγριορίγανη και μαΪντανό, τα φιλετάκια γλώσσας σε κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και το τηγανιτό καλαμάρι με φρέσκο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 25€ το άτομο. Αναλυτικός κατάλογος εδώ

Κέκρωψ
Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου 63, Αγία Μαρίνα, τηλ.: 2291302267

Πολύ κοντά στην κοσμαγάπητη παραλία της Αλθέας, αυτό το γλυκύτατο ταβερνάκι απλώνει τα τραπέζια του ακριβώς πλάι στη θάλασσα, και τα φορτώνει με ψαράκια και θαλασσινά, απλά και νόστιμα, χωρίς φιοριτούρες. Εδώ θα δοκιμάσεις τα γνωστά και μη εξαιρετέα: Καλαμαράκια στο τηγάνι, χταπόδι ξυδάτο, ωραία σαρδελίτσα, μπαρμπούνια τηγανιτά, γαρίδες επίσης τηγανιτές –γενικά, το τηγάνι είναι το δυνατό τους σημείο. Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν οι χειροποίητοι κολοκυθοκεφτέδες και το τυροπιτάρι. Μετά των απαραίτητων ούζων, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο.

Συρτάκι
69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σούνιο, τηλ.: 22920 39125

Εδώ θα κλέψουμε λιγάκι, γιατί ακριβώς πάνω στο κύμα δεν είναι (όπως και κανένα από τα ταβερνάκια του Σουνίου) ωστόσο το Συρτάκι απολαμβάνει φανταστική θέα στη θάλασσα από την υπερυψωμένη αυλή του, οπότε μια χαρά μετράει για θαλασσινό ταβερνάκι. Άσε που το φαγητό του είναι από τα καλύτερα, και πιο ιδιαίτερα, όλης της αττικής ακτογραμμής. Για του λόγου μας το αληθές, δοκίμασε το ριζότο καλαμαριού με μελάνι σουπιάς και τον σολομό σε φύλλο κρούστας. Άψογα εκτελεσμένα είναι και τα κλασικά του πιάτα –δικές μας αδυναμίες το κρασάτο χταποδάκι και τα φρέσκα καλαμαράκια στο τηγάνι– το δε ψήσιμο στα μεγάλα φρέσκα ψάρια είναι αριστοτεχνικό. Αν αρκεστείς σε μικρά ψαράκια και θαλασσινά, θα υπολογίσεις περί τα 25€ το άτομο, ούζου περιλαμβανομένου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v