To Ανάπλωρα είναι το ψαροταβερνάκι που πάντα έψαχνες να βρεις

Αν ψάχνεις ένα μέρος που αποθεώνει τα μερακλήδικα θαλασσινά μεζεδάκια τότε το Ανάπλωρα σε περιμένει, προσφέροντας εκπτώσεις σε όλα τα μέλη του In2life Club.

To Ανάπλωρα είναι το ψαροταβερνάκι που πάντα έψαχνες να βρεις

Όπως μάλλον θα έχεις καταλάβει μας αρέσει ιδιαίτερα να ξετρυπώνουμε νέα φαγητοστέκια που άνοιξαν πρόσφατα και περιμένουν να μας τρατάρουν μπόλικες καλομαγειρεμένες νοστιμιές. Τώρα μάλιστα που καλοκαίριασε και το ψαράκι τραβιέται ακόμη περισσότερο, έχουμε χαρά μεγάλη κάθε τόσο που πετυχαίνουμε ένα μαγκιόρικο τσιπουράδικο που τιμά τις γαστρονομικές παραδόσεις της χώρας μας, σερβίροντας λαχταριστά θαλασσινά μεζεδάκια. Το Τσιπουράδικον Ανάπλωρα άνοιξε τον Φλεβάρη τις πόρτες του στην Αγία Παρασκευή, φιλοδοξώντας να γίνει το επόμενο φαγητοστέκι σου, χάρη στα εξαιρετικά πιάτα του και τις τιμές του που αποδεικνύονται value for money δεδομένης της ποιότητας των πρώτων υλών και της μαεστρίας της κουζίνας του.

Το επισκεφθήκαμε λοιπόν με το In2life Club (μάθε πως μπορείς να γίνεις μέλος εδώ) και δοκιμάσαμε την πραμάτεια του, απολαμβάνοντας σημαντικές εκπτώσεις όπως συμβαίνει σε όλα τα μέλη του.

Η Μαρίλενα κι η αδερφή της, ιδιοκτήτριες του Ανάπλωρα έρχονται να συνεχίσουν την μακρά παράδοση της οικογένειάς τους στην εστίαση η οποία μετρά σχεδόν τριάντα χρόνια. Με μπαμπά από τον Βόλο και μαμά από τη Τζία οι δύο κοπέλες έβαλαν τη δικιά τους πινελιά σε έναν κατάλογο που επιμένει χειροποίητα και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς. Ο εσωτερικός χώρος ποντάρει στην ντελικάτη διακόσμηση με τις «ψαρίσιες» να είναι παραπάνω από εμφανείς, ενώ τώρα που καλοκαίριασε εμείς πιάσαμε θέση στα τραπεζάκια της πλατείας, απολαμβάνοντας την ανοιχτωσιά και τη δροσιά της.

Μόλις κάτσαμε κατέφθασε το ψημένο ψωμάκι στα κάρβουνα πασπαλισμένο με μπόλικη λαδορίγανη που μας διευκόλυνε τις επικές βούτες που ακολούθησαν. Τιμήσαμε το εξαιρετικό χύμα λευκό κρασάκι (8€ το κιλό) αντί της ιδιαίτερα ενημερωμένης ουζο/τσιπουροκάβας του που συμπεριελάμβανε κάποιες από τις καλύτερες ελληνικές ετικέτες της πιάτσας. Συνεχίσαμε ακάθεκτοι με μια τζιώτικη σαλάτα (10€) με κοπανιστή, ντοματίνια, κάπαρη, φιλέτο ελιάς, παξιμάδι χαρουπιού και τσάτνεϊ φραγκόσυκου Κέας. Υπέροχη κι η Burrata (10€) με βουβαλίσιο τυρί, baby ρόκα, ντοματίνια, pesto, κουκουνάρι κι σως βαλσάμικου.

Οι σαλάτες μας άνοιξαν την όρεξη κι όταν προσγειώθηκε στο τραπέζι μας η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και πέστροφα (10€) βγάλαμε ιαχές θαυμασμού αφού μοσχοβόλησαν τα ρουθούνια μας. Η χειροποίητη τονοσαλάτα (10€) και καβουροσαλάτα (10€) ήταν από τις πιο νόστιμες που έχουμε γευτεί συνοδευόμενες από τραγανά πιτάκια. Στην πρώτη ο άνηθος έκανε τη διαφορά προσφέροντας ένα λαχταριστό spread που εξαφάνισε το ψημένο στα κάρβουνα ψωμάκι. Πολύ τίμια ήταν και η τηγανιτή καραδιβόψιχα (14€).

Ο γαύρος μαρινάτος (6€) και το καπνιστό ψητό σκουμπρί (8€) επιβάλλεται να πλαισιώσουν το τραπέζι σου σαν επισκεφθείς το Ανάπλωρα (το όνομά του πάρθηκε από μια ναυτική ορολογία που σημαίνει κόντρα στον άνεμο). Η φέτα ΠΟΠ με corn flakes (5€) ήταν το twist που ζήταγε απεγνωσμένα ο ουρανίσκος μας πριν περάσουμε στις εξαιρετικές γαρίδες σαγανάκι (12€) που είχαν το όνομα της ψαροταβερνίτσας. Εδώ μιλάμε για ένα βουνό με γαριδούλες συνοδεία μανιταριών με τυράκι και λεμόνι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους μερακλήδες της παρέας. Στα must είναι σίγουρα και το κριθαρότο γαρίδας (50€ το κιλό κατόπιν παραγγελίας) αλλά και το φρέσκο ψαράκι που υπάρχει σε αφθονία σε (σε τιμές που ξεκινούν από 60€ το κιλό). Στο τέλος το γλυκό έδεσε με μια πανάλαφρη μους λεμόνι με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Αν ψάχνεις ένα value for money ταβερνάκι που να μυρίζει θάλασσα και κινείσαι στα βόρεια προάστια τότε το Ανάπλωρα θα γίνει το επόμενο στέκι σου.

@in2life_gr Πήγαμε στο Ανάπλωρα Τσιπουράδικον στην Αγία Παρασκευή με το in2life club και φάγαμε πεντανόστιμα θαλασσινά μεζεδάκια. #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω #in2life #τιτρωμε #φαγητό #αγιαπαρασκευη #ψαροταβέρνα ♬ Greek Music - AndyWarner

Για ένα πλήρες γεύμα ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο, εφόσον δεν επιλέξεις το φρέσκο ψάρι, ενώ αξίζει να θυμάσαι ότι τα μέλη του In2life Club μπορούν να απολαμβάνουν έκπτωση 15% στον λογαριασμό τους κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v