H Aγγελική στο Συνεβρό έχει τα κοψίδια που θα δικαιώσουν τη μονοήμερή σου
Το ταβερνάκι της Αγγελικής στο Συνεβρό αποτελεί την ιδανική αφορμή για τους κοψιδολάγνους καλοφαγάδες της παρέας για μια υπέροχη μονοήμερη.
Το ταβερνάκι της Αγγελικής στο Συνεβρό αποτελεί την ιδανική αφορμή για τους κοψιδολάγνους καλοφαγάδες της παρέας για μια υπέροχη μονοήμερη.
Όπως πιθανόν έχεις ήδη καταλάβει ανήκουμε στην κατηγορία ανθρώπων που μας δίνεις μονοήμερη και μας παίρνεις την ψυχή. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ιχνηλατούμε όλα τα κοντινά στην πρωτεύουσα μέρη προκειμένου να συνδυάσουμε το τερπνόν της εκδρομής μετά του ωφελίμου της καλοφαγίας. Κάπως έτσι λοιπόν βρεθήκαμε χριστουγεννιάτικα στο Συνεβρό Αχαΐας (σκάρτες δύο ώρες απόσταση από την πρωτεύουσα) για χάρη του Θεματικού του Πάρκου που σαρώνει σε προβολές, reactions και κοινοποιήσεις στα social media αλλά και της παραδοσιακής ταβερνούλας της Αγγελικής που βρίσκεται δίπλα στο Πάρκο κι έχει λογιών, λογιών, καλοψημένα καλούδια για τους κοψιδολάγνους της παρέας κι όχι μόνο.
Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest είναι ένας επίγειος παράδεισος για μικρούς και μεγάλους που μας χαρίζει μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης και πνευματικής ανάτασης, μέσω της ανεπιτήδευτης επαφής με τη φύση, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις. Με παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής στο απαράμιλλου κάλλους φυσικό τοπίο, αλλά και με σεβασμό στη φύση, ο εμπνευστής του χώρου, Interior designer Μαρτίκ Μανικιάν, δημιούργησε ένα παραμυθένιο περιβάλλον με σήμα κατατεθέν τη φωλιά σε ανθρώπινες διαστάσεις.
Επιφυλασσόμαστε ωστόσο να πούμε πολλά περισσότερα σε ένα ξεχωριστό άρθρο για αυτό και περνάμε στο κυρίως πιάτο της Αγγελικής. Μια μικρή ξύλινη ταμπελίτσα μας έδειξε το κατηφορικό δρομάκι στο οποίο βρισκόταν το παραδοσιακό ταβερνάκι, ενώ στον μαυροπίνακα είχαν ήδη γραφτεί τα πιάτα της ημέρας. Σκαρφαλωμένη στο ύψωμα η Αγγελική προσφέρει μια υπέροχη θέα στο αχαϊκό ορεινό τοπίο που έστεκε αγέρωχο και καταπράσινο απέναντί μας. Το καλοκαίρι η αυλή της είναι σίγουρα η χαρά της δροσιάς, όμως αυτή την περίοδο που το κρύο είναι τουρτουριστό στο Συνεβρό καλύπτεται και γεμίζει σομπίτσες για όσους δεν προλάβουν τραπεζάκι στο εσωτερικό χουχουλιαστό της ταβερνίτσας.
Εμείς είχαμε κάνει τα κουμάντα μας κι είχαμε κάνει την απαραίτητη κράτηση για να πιάσουμε θέση κοντά στο παλιό πέτρινο τζάκι που δίχως άλλο είναι η ατραξιόν της Αγγελικής. Τα ξύλα σιγόκαιγαν και εμείς ρίχναμε κλεφτές ματιές στην σχεδόν σπιτική κουζίνα που ετοιμάζονταν τα πιάτα της ημέρας. Kατάλογος δεν υπήρχε όμως το ευγενέστατο προσωπικό μας ενημέρωσε για όλα τα καλούδια του μενού the oldschool way σημειώνοντας τις παραγγελίες μας σε ένα μικρό τετραδιάκι. Τη μερίδα του λέοντος είχαν φυσικά τα κοψίδια που ήδη μοσχομύριζαν όσο ψήνονταν στα ενδότερα.
Το φρέσκο ψωμάκι αποδείχθηκε ο τέλειος σύμμαχος για τις βούτες στην υπερ-χορταστική χωριάτικη, με το τεράστιο κομμάτι φέτας να κλέβει φυσικά την παράσταση. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε την σπιτική κολοκυθόπιτα που μοσχοβολούσε σε κάθε μας δαγκωνιά αναδύοντας τα αρώματα του κολοκυθιού ολούθε. Αφράτη και μπαμπάτσικη προϋπάντησε τα κρεατικά που άρχισαν να έρχονται το ένα μετά το άλλο.
Την αρχή έκανε το ντόπιο λουκάνικο που μας θύμισε γιατί ξέρουν και καλοτρώνε στην αθάνατη ελληνική επαρχία. Η συνέχεια μας επιφύλασσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη γιατί εμείς παραγγείλαμε χοιρινά μπριζολάκια και στο τραπέζι μας κατέφθασαν 2 κανονικότατες μπριζόλες καλυμμένες με κομμένες στο χέρι πατατούλες. Καλοψημένες και ζουμερές οι μπριζόλες άνοιξαν τον χορό των κοψιδιών, ενώ όλοι οι συνδαιτημόνες του τραπεζιού είχαν μια πολύ καλή κουβέντα να πουν για τις πατατούλες, που είχαν επιτέλους γεύση πατάτας κι όχι την αντίστοιχη προκάτ κατεψυγμένη αδιάφορη γεύση που έχουμε συνηθίσει.
Αφού ενημερωθήκαμε ότι υπήρχαν μπιφτέκια μοσχαρίσια αλλά και πρόβατο αποφασίσαμε να πάρουμε κι από τα δύο για να μην υπάρξουν διαφωνίες μέρες που είναι και δικαιωθήκαμε με την επιλογή μας. Τα μοσχαρίσια ήταν εξαιρετικά αφράτα και νόστιμα, ενώ αυτά της προβατίνας ήταν όσο μερακλήδικα χρειαζόμασταν για να καγχάσουμε πως σαν την προβατίνα δεν έχει κι ευτυχώς που ξεβλαχεύτηκε κι η πρωτεύουσα προσφάτως. Τα αρνίσια παϊδάκια ήταν βάλσαμο στην κρεατοφάγο ψυχούλα μας, όμως έχασαν στις λεπτομέρειες τον τίτλο του καλύτερου πιάτου της ημέρας.
Βλέπεις υπήρχε εκείνο το φανταστικόκαταπληκτικό κοντοσούβλι κοτόπουλο με χυλοπιτάκι που έλιωνε σε κάθε πηρουνιά μας. Οι αντιρρησίες το πήραν με πατατούλες τηγανιτές κι έβγαλαν τα ίδια βογκητά ικανοποίησης σαν το δοκίμασαν.
Το καλύτερο μας το κράτησαν για το τέλος αφού όταν ήρθε ο λογαριασμός διαπιστώσαμε ότι δεν δώσαμε περισσότερα από 15-17€ το άτομο κι ενώ είχαμε φάει του σκασμού, συνοδεύοντας με μπόλικο κρασάκι.
Ταβέρνα Αγγελική
Συνεβρό Αχαΐας, τηλ.: 694 251 0426