Στο Κουτούκι του Κανούση στην Κηφισιά για μαμαδίσια κουζίνα

Μερακλίδικο, αγαπημένο, κρυμμένο στα στενά των Αλωνίων, το Κουτούκι του Κανούση στην Κηφισιά συνεχίζει απτόητο να σερβίρει παραδοσιακή, μαμαδίσια κουζίνα.

Στο Κουτούκι του Κανούση στην Κηφισιά για μαμαδίσια κουζίνα

Χωμένο στα στενά των Αλωνίων, σε μια περιοχή της Κηφισιάς που θυμίζει χωριό, το Κουτούκι του Κανούση στέκει αγέρωχο εδώ από τη δεκαετία του ’60, σε πείσμα των καιρών και των δεκάδων αδιάφορων και πανάκριβων μαγαζιών που ανοίγουν στην περιοχή.

Κρατώντας τις τιμές χαμηλά, την ποιότητα ψηλά και τη γεύση στα ουράνια, η οικογένεια που το τρέχει στην τρίτη της γενιά, έχει διατηρήσει το ύφος και τον χαρακτήρα του μαγαζιού ατόφιο, όπως τότε που η Κηφισιά ήταν ακόμα εξοχή.

Μια όμορφη στεγασμένη αυλή, που μοσχοβολάει τα καλοκαίρια αγιόκλημα, αλλά και ένας ζεστός εσωτερικός χώρος με τα παραδοσιακά κρασοβάρελα στο ντεκόρ για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, σε υποδέχεται με ζεστασιά που ενισχύεται από το φιλικό σέρβις και το χαμόγελο του ιδιοκτήτη και των παιδιών που τρέχουν το σέρβις οι οποίοι θα σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου (τους).

Τι τρώμε εδώ; Παραδοσιακές, νόστιμες γεύσεις, απλές, φτιαγμένες με μεράκι και καλή πρώτη ύλη. Στα των ορεκτικών, η βελούδινη Φάβα Δομοκού (5,50€) με κρεμμυδάκι, το μπομπάτο τζατζίκι με τόσο σκόρδο όσο πρέπει (4,50€), τα μαυρομάτικα με κρεμμύδι και λαδόξυδο (4,50€) και οι φοβεροί χειροποίητοι ντολμάδες με αυγολέμονο (10,50€) είναι μερικές μόνο από τις εξαιρετικές επιλογές του καταλόγου. Μιας και είπαμε για ντολμάδες, αν πετύχεις και λαχανοντολμάδες (11€) από τα πιάτα ημέρας μην τους αφήσεις, θα χάσεις. Είναι ίσως από τους καλύτερους που έχεις δοκιμάσει.

Συνεχίζουμε με κρεατικά, και υπέροχα γαρδουμπάκια σε μπουκίτσες, τόσο μαλακά και νόστιμα που θα δυσκολευτείς να φας ένα (10,50€), αλλά και φοβερά κεφτεδάκια τηγανιτά της γιαγιάς από μοσχαρίσιο κιμά, τα οποία σερβίρονται με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές σε ροδέλες (11€).

Στα των μαγειρευτών, μην χάσεις το φοβερό κοκκινιστό οσομπούκο με γαρνιτούρα επιλογής (13€), το μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι και τυρί στο πήλινο (12,50€), το ριγανάτο κουνέλι (13€), και έναν φοβερό κόκορα κρασάτο, τον οποίο φτιάχνουν με κρασί από τους αμπελώνες τους στη Νότια Εύβοια (12€).

Συνεχίζουμε με σχάρα, στην οποία ο Κανούσης παίρνει επίσης άριστα. Μπιφτέκι μοσχαρίσιο σε χορταστική μερίδα με δύο τεμάχια 300 γραμμαρίων και γαρνιτούρα επιλογής (11€), χοιρινή μπριζόλα (12€), ψαρονέφρι (16€) και σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια (21€) εγγυώνται πως ο κρεατολάγνος της παρέας δε θα φύγει παραπονεμένος.

Σημείωσε πως τις Κυριακές, ο κατάλογος της ημέρας έχει επιπλέον φοβερό παστίτσιο με αφράτη μπεσαμέλ και μοσχαρίσιο κιμά και ωραίο μουσακά.

Συνοδεία ωραίου χύμα ροζέ ή λευκού κρασιού, αλλά και ρακής αν είσαι μερακλής,  ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ το άτομο, το πολύ.

 

 

Info:

Το Κουτούκι του Κανούση

Καρπάθου 22, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0934

Ανοικτά Τρίτη με Σάββατο 12:30-11:30 μ.μ. & Κυριακές 12:30-06:00μμ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v