Αυτά είναι τα καλύτερα ταβερνάκια για ψάρι στον Πειραιά

Ούτε τουριστοπαγίδες, ούτε πανάκριβοι νεοτερισμοί. Αυτά είναι τα ταβερνάκια που πάνε για ψάρι οι Πειραιώτες. Στο εξής θα πηγαίνεις κι εσύ μαζί τους.

Αυτά είναι τα καλύτερα ταβερνάκια για ψάρι στον Πειραιά

Δεν είναι εύκολη υπόθεση το ψάρι στον Πειραιά. Όχι γιατί δεν το βρίσκεις εύκολα, απεναντίας, ψαροταβέρνες και εστιατόρια υπάρχουν πολλά –τόσο πολλά, που η μισή Αθήνα καταλήγει να πληρώνει τον κούκο για αηδόνι και το μπαρμπούνι για φαγκρί στις πειραιώτικες εξορμήσεις της. Αν δεν έχεις φίλους Πειραιώτες, να σου πουν πού θα φας το ψάρι το σωστό, το φρέσκο, που δεν θα το πληρώσεις μισό μηνιάτικο, μη φοβού, έχεις εμάς.

Το Ακρί
Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110

Στην άκρη της μεγάλης παραλιακής περαντζάδας της Πειραϊκής, απ’ όπου παίρνει και το όνομά του, το Ακρί είναι ένα απολύτως νησιώτικο ταβερνάκι, που έχει το κιλό το φαγκρί 36€. Τώρα που τραβήξαμε την προσοχή σου, να πούμε επίσης ότι σερβίρει εκτός από φρέσκο ψάρι και θαλασσινά (must το συμιακό γαριδάκι), και πεντανόστιμα μεζεδάκια από την Κάσο, σαν τις μακαρούνες με σιτάκα και τα φημισμένα κασιώτικα ντολμαδάκια. Πολύ καλό deal είναι επίσης και η ψαροποικιλία του, με δύο είδη ψαριών που εξαρτώνται από την ψαριά της ημέρας, συν γαρίδες, καλαμαράκια και χταπόδι, στα 26€ σύνολο. Με τούτα και με κείνα, ο λογαριασμός με τα απαραίτητα ουζάκια θα βγει γύρω στα 20-25€ το άτομο.

Ο Γιάννης
Λεωφ. Χατζηκυριακού 107, Χατζηκυριάκειο, τηλ.: 2104180160

Εδώ δεν θα έρθεις για θέα θάλασσα (δεν έχει), θα έρθεις για σωστό, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που δύσκολα θα βρεις αλλού, σε νορμάλ τιμές (έχει και παραέχει). Πειραιώτικο μυστικό εδώ και δεκαετίες, ο Γιάννης έχει πάντα φρέσκο συμιακό γαριδάκι να γλείφεις τα δάχτυλά σου, φοβερή ταραμοσαλάτα, και πελαγίσια τσιπούρα στα 40€ το κιλό. Εξαιρετικό και το τηγάνι του, που βγάζει τραγανά μικρά ψαράκια τα οποία γίνονται ανάρπαστα, ενώ δυνατά παίζει και το κριθαρότο θαλασσινών, με γαρίδες, καλαμάρια και μύδια. Οι γείτονες, σημειώστε ότι κάνει και delivery, μέσω efood. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25-30€ το άτομο.

Ψαροκαστέλλα
Σκρα 19, Καστέλλα, τηλ.: 210 4222237

Κρυμμένη στα στενάκια της κατά γενική ομολογία ομορφότερης γειτονιάς του Πειραιά, η Ψαροκαστέλλα σερβίρει από το 1986 ολόφρεσκη την ψαριά της ημέρας (αν πετύχεις πελαγίσια τσιπούρα μην την χάσεις) ψημένη με μεράκι και μαστοριά, σε έναν χώρο που αποπνέει αίσθηση διακοπών σε κρυφό νησιώτικο χωριό. Πέρα από το φρέσκο ψάρι, μια δοκιμή αξίζει οπωσδήποτε το κρασάτο χταπόδι, η σπιτική ταραμοσαλάτα τους, τα μπλε καβουράκια που έρχονται από την Καβάλα και οι γαρίδες που τις βουτάνε σε μια μυστική σάλτσα η οποία καίει καρδιές. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 30€ περίπου το άτομο.

Ο Καπετάνιος
Τενέδου 4, Λεύκα, τηλ.: 210 4206539

Μετρά τα χρόνια του σε δεκαετίες (έχει ήδη συμπληρώσει την τέταρτη) και διατηρεί ανέπαφη την ατμόσφαιρα μικρής, χαλαρής ψαροταβέρνας από τα παλιά. Το μενού δεν έχει πολλά-πολλά: Φρέσκο ψάρι που θα το διαλέξεις από τη βιτρίνα, θα το ζυγίσουν μπροστά σου και θα σου το ψήσουν στη σχάρα (στα 36€ το κιλό το φαγκρί, για να έχεις μια ενδεικτική εικόνα) και από θαλασσινά, ξυδάτο χταπόδι, ωραία τηγανισμένα καλαμαράκια και ζουμερές γαρίδες. Φανταστικές είναι και οι τηγανιτές πατάτες τους. Ο δε λογαριασμός με ουζάκι, στα 25€ περίπου το άτομο.

Μαργαρώ
Λεωφ. Χατζηκυριακού 126, Χατζηκυριάκειο, τηλ: 210 4514226

Ξακουστή στα πέρατα της Αττικής για τις γαρίδες της, που είναι αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες που έχεις δοκιμάσει, η Μαργαρώ απλώνει τα τραπεζάκια της στο πεζοδρόμιο και σερβίρει, εκτός από τις χιλιοτραγουδισμένες γαρίδες, φρέσκα μπαρμπουνάκια, κοσμαγάπητες κουτσομούρες (στα 38€ το κιλό) και λιθρίνια (στα 36€). Σήμα κατατεθέν, όπως πιθανότατα μάντεψες, είναι το τηγάνι της, που δεν έχει ίχνος λαδίλας, κι αυτό είναι που την έχει κάνει διάσημη. Συνοδεύεις με χωριάτικη και ουζάκι, πληρώνεις γύρω στα 25€ το άτομο. Απλά, λιτά και νόστιμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v