Οι καλύτερες πιτσαρίες σε Χολαργό, Χαλάνδρι, Νέα Ερυθραία

Ξυλόφουρνος με λεπτό «ιταλικό» ζυμάρι ή ηλεκτρικοί φούρνοι για την όλντσκουλ καναδική πίτσα; Οι καλύτερες πιτσαρίες των βορείων προαστίων έχουν λύση για κάθε πιτσολάγνο εκεί έξω.

Οι καλύτερες πιτσαρίες σε Χολαργό, Χαλάνδρι, Νέα Ερυθραία

Η λατρεία μας για την πίτσα, εκτός από δεδομένη είναι και πολλάκις δεδηλωμένη χωρίς ποτέ να διαχωρίζουμε την ιταλική ξυλοφουρνιστή εκδοχή της με το λεπτό ζυμάρι ούτε την καναδική version της (με το χοντρότερο σε πάχος ζυμάρι ψημένο σε ηλεκτρικό φούρνο με πλήθος υλικών αραδιασμένα πάνω της) που γνώρισε μεγάλες δόξες στα 70s, τα 80s και τα 90s. Τα βόρεια προάστια των Αθηνών τιμούν και τις δύο σχολές, κι εμείς πιάνουμε τραπεζάκι στις καλύτερες πιτσαρίες της περιοχής κι είμαστε έτοιμοι για παραγγελία. Επομένως ίσα που προλαβαίνεις να έρθεις να μας βρεις.

Portofino

Γρ. Γυφτοπούλου 23, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0682 3448

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Portofino Pizza (@pizzaportofino)


Η ιστορία της Portofino ξεκινά τη δεκαετία του 1970 όταν ένας μετανάστης από τον Καναδά ήρθε στο Χαλάνδρι για να μας παρουσιάσει τη φημισμένη πίτσα της χώρας. Σήμερα, λειτουργούν δύο εξ’ αυτών, ένα στο Χαλάνδρι και ένα στην Κηφισιά (πιο πρόσφατο) και ετοιμάζουν την ίδια αφράτη, νόστιμη, σπιτική πίτσα.

Δοκίμασε την Portofino με πεπερόνι, φρέσκα μανιτάρια και πιπεριά, την Μόντρεαλ με ψιλοκομμένα αλλαντικά, φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι και τυρί ως την άκρη και την πληθωρική Σπέσιαλ, με ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι, πεπερόνι, φρέσκα μανιτάρια και πράσινη πιπεριά. Α, πάρε και ένα σκορδόψωμο για το καλό. Οι πίτσες ξεκινούν από 12€.

Pizza Park

Ηρ. Πολυτεχνείου 24, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0800 1193

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pizza Park (@pizzapark79)


Από το 1979, η Pizza Park στην Νέα Ερυθραία είναι η πρώτη επιλογή για αυθεντική καναδική πίτσα, όπως άλλωστε τονίζεται με περηφάνια στην ταμπέλα της. Προσφέροντας πεντανόστιμη πίτσα με πλούσια υλικά και πιο χοντρή ζύμη από την ιταλική, αυτή η πίτσα μας θυμίζει τα αγαπημένα γευστικά όνειρα της παιδικής μας ηλικίας στην καλύτερή τους εκδοχή. Η ζύμη της είναι τόσο απολαυστική που τρώγεται και μόνη της, ενώ το τραγανό «στεφάνι» από λιωμένο τυρί παραμένει ένα διαχρονικό κλασικό χαρακτηριστικό. Εδώ θα απολαύσεις μια κλασική Ρόγιαλ, με ζαμπόν, μπέικον και μανιτάρια, ή μια χωριάτικη, με τυρί φέτα, ντομάτα, πιπεριά και ελιές. Φτιάχνει και μακαρονάδες, εξίσου νόστιμες. Τιμές από 6€ για μια Μαργαρίτα.

Frico Detroit Style Pizza

Παράσχου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 21 2121 1550

@in2life_gr Στο ολοκαίνουργιο @Frico Detroit Style Pizza στο Χαλάνδρι θα φας την πιο τέλεια, την πιο αφράτη Detroit Style Pizza!  #pizza #fyp #athens #τρωμε #ελληνικοτικτοκ #restaurant ♬ Trendsetter - Connor Price & Haviah Mighty

Στο Frico που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Χαλάνδρι, ο Στέλιος Τσουμπανίδης ετοιμάζει καθημερινά με μεράκι τα ζυμάρια του, τα οποία αναπαύονται σε ειδικά ταψάκια για να βγάλουν τις ωραιότερες Detroit Style πίτσες της πόλης.

Η Detroit Style Pizza είναι μια ορθογώνια πίτσα, η οποία ετοιμάζεται σε ειδικό χαλύβδινο ταψί με παχιά και τραγανή ζύμη. Απάνω της αναπαύεται ως της άκρες άφθονη μοτσαρέλα, η οποία καραμελώνει περιμετρικά δίνοντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα, τραγανό στις άκρες και ζουμερό και αφράτο στο κέντρο.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις την Og Motorcity, μια παραλλαγή της αγαπημένης Margarita με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικό και παρμεζάνα (10€), την Cali με σάλτσα bbq, μοτσαρέλα, κοτόπουλο, κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκο κόλιανδρο (13€) και την Northeastern, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινες πιπεριές, κόκκινο κρεμμύδι, garlic yogurt sauce και μαϊντανό (13,5€).

Pizzaiolo

Ασπασίας 63, Χολαργός, τηλ.: 21 0654 8700


Στο Pizzaiolo θα ανακαλύψεις μια πλούσια επιλογή από αυθεντικά ιταλικά εδέσματα, με έμφαση στην παραδοσιακή πίτσα που ψήνεται στον ξυλόφουρνο και στα ζυμαρικά που προσφέρονται σε κλασικές αλλά και πιο ευφάνταστες παραλλαγές. Αυτός ο μοναδικός χώρος στον Χολαργό έχει γίνει πόλος έλξης για λάτρεις της πίτσας κάθε ηλικίας. Επιπλέον, εκτός από τα κυρίως πιάτα και τα απολαυστικά επιδόρπια, υπάρχει και μια εκτενής λίστα κρασιών για να συνοδεύσεις το γεύμα σου.

Eδώ τρώμε την Μamma Mia με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα, προβολόνε και πικάντικο σαλάμι, την Affumicata με καπνιστή μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, ψητή μελιτζάνα, μπέικον και καπνιστό τυρί και την Μortadella e pistiachi με μοτσαρέλα, provola, pesto pistacchio, mortadella και φιστίκι Αιγίνης. Οι πίτσες ξεκινούν από 11€.

Alio Pizzeria

Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, τηλ.:21 0608 6304

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alio Pizzeria (@aliopizzeria)


To σύνθημα “slice, slice baby” που όλους μας ενώνει δονεί τους τοίχους της Alio Pizzeria που μας προσφέρει εξαιρετικά απολαυστικές πίτσες αναδεικνύοντας το Χαλάνδρι ως τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις του είδους. Εδώ οι Pizzaiolos ακολουθούν κατά γράμμα την ναπολιτάνικη συνταγή και μας καλοταΐζουν ξυλοφουρνιστά εδέσματα που δύσκολα θα ξεπεράσεις.

Μην λησμονήσεις να δοκιμάσεις τη Bolognese με σιγομαγειρεμένη σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά Bolognese, μοτσαρέλα fior di latte, μπέικον και κρέμα ρικότα και η Caesar με ψητό iceberg, μοτσαρέλα fior di late, κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και Caesar dressing. Οι πίτσες ξεκινούν από 9,5€.

Totonno Pizzeria

Καλογρέζας 1, Χαλάνδρι, τηλ.:21 5215 9588

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Athens Foodlist (@athens.foodlist)


Στο Totonno θα βρεις τη ναπολιτάνικη πίτσα στα καλύτερά της με τον ξυλόφουρνο της να βαρά καθημερινά υπερωρίες για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των πιτσολάγνων θαμώνων του.

Εδώ λέμε ένα μεγαλοπρεπές ναι στη Parmense με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προσούτο crudo, ρόκα και flakes παρμεζάνας, στην καυτερή Piccante με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, τυρί scamorza, καυτερή πιπεριά, σαλάμι πικάντικο σπιανάτα και βασιλικό και στη Nduja Calabrese με σάλτσα ντομάτας, nduja calabrese, κρεμμύδι, ντοματίνια, μοτσαρέλα, λουκάνικο και βασιλικό. Οι πίτσες ξεκινούν από 9€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v