Η χοντρή ζύμη στην πίτσα έχει το ζουμί

Μιλάμε με αλήθειες και το ομολογούμε, σαν την χοντρή ζύμη στην πίτσα δεν έχει και σε αυτές τις διευθύνσεις θα την απολαύσεις με όλη της την παχιά γοητεία.

Η χοντρή ζύμη στην πίτσα έχει το ζουμί

Ναι, οι Ιταλοί είναι μανούλες στην πίτσα και η Ναπολιτάνικη σχολή με τη λεπτή ζύμη έχει το κοινό της. Σεβαστό.

Αν όμως θες να λέγεσαι σωστός pizza lover τότε δεν γίνεται να μην ξέρεις πώς να εκτιμάς και το πάχος στη ζύμη, όπως μας μεταλαμπαδεύτηκε από την μεγάλη των Αμερικάνων σχολή του Chicago και του Detroit.

Η deep dish πίτσα, όπως είναι γνωστή, ψήνεται σε ταψί, είναι μόνιμα στον… όγκο και πλαισιώνεται από κάθε λογής υλικά που αναδεικνύουν την αμαρτωλή της γοητεία, σε ποσότητα που θα έκανε τους Ιταλούς να εξοργιστούν.

Πού την βρίσκεις στην Αθήνα;

Ξεκινάμε από τα βόρεια. Στο Χαλάνδρι και στο Frico Detroit Style Pizza, ο πιτσαϊόλο Στέλιος Τσουμπανίδης καμώνει με μεράκι καθημερινά πλην Δευτέρας κολασμένη πίτσα τύπου Detroit, με δική του, σπιτική σάλτσα και ζύμη που καραμελώνει στις άκρες και είναι αρκετά μαλακή στο κέντρο για να μην σταματάς να την τσακίζεις.

@in2life_gr Στο ολοκαίνουργιο @Frico Detroit Style Pizza στο Χαλάνδρι θα φας την πιο τέλεια, την πιο αφράτη Detroit Style Pizza! #pizza #fyp #athens #τρωμε #ελληνικοτικτοκ #restaurant ♬ Trendsetter - Connor Price & Haviah Mighty

Στον όμορφο χώρο παρέα με σινεφίλ και μουσικόφιλα κάδρα, σε τραπεζάκια έξω θα απολαύσεις μεταξύ άλλων την Og Motorcity, μια παραλλαγή της αγαπημένης Μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικό και παρμεζάνα (10€), την Cali με σάλτσα bbq, μοτσαρέλα, κοτόπουλο, κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκο κόλιανδρο (13€) και την Τhe Ιn & Οut με μοτσαρέλα, τσένταρ, μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκια ντομάτα, άσπρο κρεμμύδι, πίκλα αγγούρι και animal style sauce.

Αγαπάς το πεπερόνι; Εδώ είσαι καθώς η Pepperoni του το έχει σε αφθονία σε όλη την πικάντικη γοητεία του. Δεν τρως κρέας; Τότε δοκίμασε την ωραιότατη Vegetarian με μανιτάρια, καραμελωμένες πιπεριές, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα (12,5€).

Στον κατάλογο θα βρεις επίσης εκλεκτές craft μπίρες από την Strange Brew (Jamine, Dr. Haze κ.α.) για να συνοδεύσεις το γεύμα σου, αλλά και νοστιμότατα cookies για να γλυκαθείς. Παράγγειλε online από εδώ.

Γίνε μέλος στο in2life Club και απόλαυσε την πίτσα σου στο Frico με έκπτωση.

Προχωρώντας προς κέντρο, το Flower του Δημήτρη Αναγνώστου και του Ειρηναίου Φιλιππίδη στην πλατεία Μαβίλη, ήταν ένα από τα πρώτα pizza bars  που λάνσαρε στον κατάλογό του πίτσες σε deep dish εκδοχή, από το 2014 παρακαλώ.


Εδώ θα βρεις μεταξύ άλλων μια πληθωρική Detroit Style με κρούστα από μοτσαρέλα, σπιτική σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και πεπερόνι (14,70€), τη Μαργαρίτα με σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό (12,60€), τη Di Stefano με σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μανιτάρια, πιπεριά και γαλοπούλα και την Greca με μοτσαρέλα, φέτα, κρεμμύδι, πιπεριά και ελιές (13,70€). Στον κατάλογο του έχει και ωραιότατες και «κανονικές» πίτσες, με λεπτή ζύμη.

Θα το βρεις ανοικτό από νωρίς το πρωί για πρωινό και brunch, ενώ τα βράδια στον κατάλογό του έχει και ωραιότατα κοκτέιλ και ποτά για να αράξεις. Για online παραγγελία κλικ εδώ

Στην καρδιά της Αθήνας στον Κεραμεικό ή Μεταξουργείο αν θες, ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης στο Steve’s Deli Tavern, σερβίρει ιταλο-αμερικάνικη κουζίνα σε ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων, από την οποία δε θα μπορούσε να λείπει η deep dish πίτσα.

Σε έναν άνετο χώρο που θυμίζει αμερικάνικο food market θα γευτείς κολασμένη deep dish πίτσα που θυμίζει τάρτα, σε διάφορες εκδοχές. Σημείωσε την Pepperoni Pie με τη μαρινάρα σως του καταστήματος, πεπερόνι, μοτσαρέλα, αποξηραμένες πιπεριές, ρίγανη, ελαιόλαδο και Γκράνα Παντάνο, την Julia με μαρινάρα σως, μοτσαρέλα, Γκράνα Παντάνο, μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι, φύλλα βασιλικού, ρίγανη και ελαιόλαδο και την Italian Heroes με μαρινάρα σως, μοτσαρέλα, φρέσκο μοσχαρίσιο λουκάνικο δικό τους, καραμελωμένο κρεμμύδι, Γκράνα Παντάνο, ρίγανη και ελαιόλαδο. Οι τιμές τους στα 20€ αλλά χορταίνουν δύο άτομα συνήθως.


Στον κατάλογο θα βρεις και Sicilian style πίτσα, καθώς και πληθωρικά μπέργκερ, φοβερά spaghetti n’ meatballs με κοκκινιστούς κεφτέδες, πουτίγκες και ένα σωρό ακόμα αμερικάνικα και ιταλικά γευστικά καλούδια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v