Οι καλύτερες όλντσκουλ πιτσαρίες της πόλης

Στηρίζουμε σταθερά κι αδιαλείπτως τις όλντσκουλ πιτσαρίες που το κρατάνε νόστιμο κι αληθινό για δεκαετίες και μπράβο τους.

Οι καλύτερες όλντσκουλ πιτσαρίες της πόλης

Υπάρχουν πολλές γαστρονομικές φαντασιώσεις, ωστόσο σαν τη διεγερτική χαρά που νιώθει ο ουρανίσκος μας όταν καταβροχθίζουμε ένα φουρνιστό κομμάτι πίτσα με καψαλισμένα αλλαντικά και λιωμένο τυρί, δεν έχει -είναι η αλήθεια.

Για αυτόν τον λόγο κι εμείς οφείλουμε να πούμε τα ευχαριστώ μας και να δώσουμε τα συγχαρίκια μας σε όλες εκείνες τις πιτσαρίες που σημαδέψαν τη νιότη μας και συνεχίζουν ακάθεκτες να μας τρατάρουν τα καλύτερα ζυμάρια της πόλης. Φτιάξαμε και λίστα για να έχεις να πορεύεσαι.

Pizza Park

Ηρ. Πολυτεχνείου 24, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0800 1193

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pizza Park (@pizzapark79)


«Η πρώτη πίτσα στην Νέα Ερυθραία από το 1979» όπως περήφανα δηλώνεται και στην περιγραφή της η Pizza Park ετοιμάζει λαχταριστή καναδική πίτσα (η καναδική πίτσα έχει πιο χοντρή ζύμη από την ιταλική και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω). βγαλμένη από τα υγρά όνειρα των παιδικών μας χρόνων, στην καλύτερη εκδοχή της. Η ζύμη της τρώγεται και σκέτη, τόσο νόστιμη είναι και ψήνεται σε ταψί με το «στεφάνι» της από το ξεροψημένο τυρί να παραμένει κλασικά αγαπημένο. Εδώ θα απολαύσεις μια κλασική Ρόγιαλ, με ζαμπόν, μπέικον και μανιτάρια, ή μια χωριάτικη, με τυρί φέτα, ντομάτα, πιπεριά και ελιές. Φτιάχνει και μακαρονάδες, εξίσου νόστιμες. Τιμές από 6€ για μια Μαργαρίτα.

Pizza Kaliari

Νικ. Πλαστήρα 21, Αιγάλεω, τηλ.: 2105980459

H Pizza Kaliari έχει γίνει σημείο αναφοράς για τo Αιγάλεω εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες. Η ιστορία της ξεκινά το μακρινό 1976 όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες της στο αιγαλεώτικο κι όχι μόνο κοινό που αδημονούσε για ένα κομμάτι πίτσα.

Εδώ η αδιαμφισβήτητη επιλογή είναι η σπέσιαλ, με το πικάντικο πεπερόνι, η οποία κάνει δικαιολογημένα μεγάλο χαμό, ενώ για το συγκλονιστικό σαγανάκι φούρνου της κάποια στιγμή θα γράψουμε μέχρι κι ερωτικό ποίημα. Εξαιρετική η μακαρονάδα φούρνου της με τις πίτσες να ξεκινούν από τα 9€.

Τοξότης

Αβέρωφ 62, πλατεία Αγ. Γεωργίου, Κορυδαλλός, τηλ: 2104958546

Από το 1978 ο Τοξότης όταν κι άνοιξε για πρώτη φορά στον Κορυδαλλό βρίσκει πάντα στόχο στην καρδιά αλλά και τον ουρανίσκο των πολλών θαμώνων του, που τον στηρίζουν φανατικά. Η διακόσμηση είναι τελείως ρετρό κι άνετα θα μπορούσε να στεγάσει το επόμενο κινηματογραφικό πόνημα του Οικονομίδη, γεγονός που καθόλου δεν μας χαλάει αφού ξυπνάει μνήμες, της νιότης των 80s και των 90s.

Εδώ τρώμε την ομώνυμη πίτσα Τοξότης, με σάλτσα ντομάτας, γκούντα, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά, συνταγή απαράλλακτη, τη Σπέσιαλ με σάλτσα ντομάτας, γκούντα, ζαμπόν, μπέικον, σουτζούκι, λουκάνικο πεπερόνι, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά, αλλά και τα λαχταριστά καλτσόνε. Οι τιμές ξεκινούν από το 8,80€.

Pizza Napoli

Γεωργίου Παπανδρέου 55, Γουδί, τηλ.: 210 7795163

Καλοί οι ξυλόφουρνοι δεν λέμε, όμως ο ηλεκτρικός φούρνος της Pizza Napoli κάνει θαύματα από τη δεκαετία του 1970, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά στην Πλατεία Ελευθερίας στο Γουδί. Έκτοτε πολλοί της πρωτεύουσας πιτσολάγνοι έχουν περάσει μια βόλτα από τα ρετρό στα όρια του καλτ μέρη του για να δοκιμάσουν την πραμάτεια του. Εδώ ξεκάθαρα δοκιμάζουμε 4 Εποχές με τυρί, σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, μανιτάρια και πιπεριά. Οι τιμές στις πίτσες ξεκινούν από 9€.

Portofino

Γρ. Γυφτοπούλου 23, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0682 3448

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Portofino Pizza (@pizzaportofino)


Το 1970 ένας Έλληνας μετανάστης από τον Καναδά έφερε την τεχνογνωσία και δημιούργησε μια θρυλική αλυσίδα καταστημάτων. Σήμερα, λειτουργούν δύο εξ’ αυτών, ένα στο Χαλάνδρι και ένα στην Κηφισιά (πιο πρόσφατο) και ετοιμάζουν την ίδια αφράτη, νόστιμη, σπιτική πίτσα. Σαν βρεθείς στα μέρη της αξίζει να δοκιμάσεις την ομώνυμη Portofino με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών, πεπερόνι, μανιτάρια φρέσκα και πιπεριά αλλά και την Chilly με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών, σουτζουκάκι, μπέικον και καυτερή jalapeno πιπεριά. Οι πίτσες ξεκινούν από 12€.

ΤiAmo

Έλλης 14, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, τηλ.: 21 0481 0842

Με 30 χρόνια στην πλάτη της η TiAmo είναι η πιο αγαπησιάρα και πεντανόστιμη πιτσαρία στα πέριξ της Νίκαιας και του Ρέντη, ακολουθώντας την ολντσκουλ και πετυχημένη συνταγή που θέλει τη ζύμη αφράτη και τους πελάτες χορτάτους. Η σπεσιαλιτέ του καταστήματος δεν είναι άλλη από τις πίτσες σε σχήμα καρδιάς με την Γκρέκα με τυρί, σουτζούκι, σάλτσα, φρέσκια ντομάτα και πιπεριά και την Elite με μοτσαρέλα, ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο, σαλάμι, φρέσκια ντομάτα και πιπεριά να κερδάνε στο photo finish τις υπόλοιπες. Οι τιμές στις πίτσες ξεκινούν από 8,20€.

Γαλήνη

Γερακίου 24 κι Αμφιαράου, Σεπόλια, τηλ.:21 0513 9971

Με 40 χρόνια στην πλάτη αυτή η πιτσαρία θρύλος στα Σεπόλια γαληνεύει τις ψυχούλες των θαμώνων της που τη στηρίζουν συνεχώς από όταν και πρωτοάνοιξε. Το ντεκόρ είναι ξεκάθαρα ρετρό με τα υφασμάτινα τραπεζομάντηλα και τα ξύλινα τραπεζάκια να τιμούν τις 80s και 90s ρίζες της. Εδώ το αφράτο ζυμάρι είναι το σήμα κατατεθέν με την Πιράτα με κιμά, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, τυρί και σάλτσα ντομάτας και την σπέσιαλ καλτσόνε να ξεχωρίζουν από το μενού. Οι πίτσες ξεκινούν από 7,50€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v