Οι καλύτερες πιτσαρίες σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό και Περιστέρι

Αν ψάχνεις μια υπέροχη φρεσκοφουρνιστή απόλαυση, τότε πρέπει να μας συνοδέψεις στις καλύτερες πιτσαρίες Αιγάλεω, Περιστερίου και Κορυδαλλού.

Οι καλύτερες πιτσαρίες σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό και Περιστέρι

Αν έχεις μεγαλώσει με την ανάμνηση στριφογυριστών ζυμαριών στον αέρα, και φρεσκοφουρνιστής ζύμης με λιωμένο τυρί και ψιλοκομμένα αλλαντικά τότε είσαι πολύ φίλος μας, αφού ανήκεις στην περήφανη κατηγορία των πιτσολάγνων και μπράβο σου. Αν πάλι όχι ποτέ δεν είναι αργά να μυηθείς σε αυτό το λατρεμένο έδεσμα και να έρθεις παρεούλα μας στις καλύτερες πιτσαρίες στα πέριξ των δυτικών προαστίων και δη προς Αιγάλεω, Κορυδαλλό και Περιστέρι μεριά. Μην αργείς μονάχα γιατί δεν θα βρεις ούτε κομμάτι.

Τοξότης

Αβέρωφ 62, πλατεία Αγ. Γεωργίου, Κορυδαλλός, τηλ: 2104958546

Από το 1978 ο Τοξότης στον Κορυδαλλό βρίσκει πάντα στόχο στην καρδιά αλλά και τον ουρανίσκο των πολλών θαμώνων του, που ξημεροβραδιάζονται στα τραπεζάκια του παραγγέλνοντας λαχταριστές πίτσες. Η διακόσμηση είναι φουλ ρετρό κι αγγίζει τα οικονομιδικά όρια του καλτ, γεγονός που καθόλου δεν μας χαλάει αφού ξυπνάει μνήμες, της νιότης των 80s και των 90s.

Στα επιβάλλεται του καταλόγου η Τοξότης, με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά, συνταγή απαράλλακτη, μια Σπέσιαλ με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, σουτζούκι, λουκάνικο πεπερόνι, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά, αλλά και ωραιότατα καλτσόνε. Οι τιμές ξεκινούν από το 8,80€.

Pizza Kaliari

Νικ. Πλαστήρα 21, Αιγάλεω, τηλ.: 2105980459

Δεν γίνεται να γράψεις για πιτσαρίες στο Αιγάλεω και να μην αναφέρεις τη Pizza Kaliari, που έχει γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη εδώ και δεκαετίες. Η ιστορία της ξεκινά το μακρινό 1976, αφού είναι η πρώτη πιτσαρία που άνοιξε στο Δήμο παρασκευάζοντας τις πίτσες της με φρέσκα υλικά και ζύμη που φτιάχνεται κάθε μέρα από την αρχή ειδικά για σένα.

Εδώ η αδιαμφισβήτητη επιλογή είναι η σπέσιαλ, με το πικάντικο πεπερόνι, η οποία κάνει δικαιολογημένα μεγάλο χαμό. Επιβάλλεται να την συνοδέψεις με το καλύτερο ίσως σαγανάκι που έχεις δοκιμάσει στα δυτικά προάστια και την κολασμένη μακαρονάδα φούρνου. Οι τιμές στις πίτσες ξεκινούν από τα 9€.

Pizza Parco

Πλ. Ελευθερίας 4, Αιγάλεω, τηλ.: 21 1001 9191

Νέα άφιξη στο Αιγάλεω η Pizza Parco ήρθε να δώσει πολλές φρεσκοφουρνιστές αφορμές για να δοκιμάσεις τις αυθεντικές ιταλιάνες πίτσες του καταλόγου της. Σε έναν πολύ μεγάλο κι όμορφα διακοσμημένο χώρο, επί της πλατείας Ελευθερίας μπορείς να διαλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία πιτσών, αυτή που θα γαργαλήσει πιο ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου.

Εμείς σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα την Parcopizza (με σάλτσα parcopizza, gouda, μοτσαρέλα, λουκάνικο χωριάτικο, ζαμπόν, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια, πεπερόνι, πράσινη πιπεριά και σουτζούκι) αλλά και την τούμπανη κιμαδίσια εκδοχή της πίτσας με σάλτσα ντομάτας, gouda, μοτσαρέλα, μοσχαρίσιο κιμά, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια και πράσινη πιπεριά. Οι πίτσες ξεκινούν από 8,30€.

Matina Pizza Restaurant

Τζων Κέννεντυ 107 και Πάρνηθος 95, Περιστέρι, τηλ.: 2105749777

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Matina Restaurant (@matina_restaurant)


Φρέσκα υλικά, απαράμιλλη ποιότητα πρώτης ύλης και απλές τεχνικές μαγειρικής συνθέτουν τη φιλοσοφία της Pizza Matina που ξεκίνησε το γαστρονομικό της ταξίδι το 1981.

Στην πιτσαρία Matina ζυμώνουν καθημερινά με βιολογικό αλεύρι αλεσμένο στην πέτρα από την οικογένεια MARINO στο Πιεμόντε της Ιταλίας και ωριμάζουν τις ζύμες μας αργά για αυτό και η πίτσα είναι πιο εύπεπτη και πιο αρωματική όπως μπορούν να σου επιβεβαιώσουν οι πάμπολλοι θαμώνες της. Στις αγαπημένες πίτσες συγκαταλέγονται η Fulvia με κοτόπουλο, ρόκα, flakes παρμεζάνας, μοτσαρέλα και προσούτο κόττο αλλά και η Furiosa με κολοκυθάκι, πανσέτα, ελαιόλαδο, θυμάρι και Philadelphia. Oι πίτσες ξεκινούν από 9€.

Pizza Family

Ηφαίστου 16, Περιστέρι, τηλ.:21 0578 6638

 Στην Pizza Family όπως μπορείς να καταλάβεις κι από το όνομα η ατμόσφαιρα είναι οικογενειακή αφού μικροί και μεγάλοι συνυπάρχουν αρμονικά μέχρι οι χορταστικές πίτσες να προσγειωθούν στο τραπέζι τους και να ξεκινήσει η μάχη για το μεγαλύτερο κομμάτι. Αφράτες κι έξτρα τυρένιες όλες οι πίτσες του καταλόγου μας βάζουν σε μεγάλο δίλημμα όταν έρθει το παιδί να παραγγείλουμε. Συνήθως ζητάμε έξτρα χρόνο μέχρι να αποφασίσουμε, όμως τώρα θα σου μιλήσουμε για την Βεζούβιος (με λουκάνικο, κρεμμύδι, καυτερή σάλτσα, πιπεριά, ντομάτα και τυρί αλλά και τη Family (με διπλό τυρί, ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, σουτζούκι, πράσινη πιπεριά, μανιτάρια και ντομάτα). Οι πίτσες ξεκινούν από τα 7,30€.

Il Fiore

Ύδρας 19, Κορυδαλλός, τηλ.:21 0569 2392

Άλλη μια από τις ιστορικές πιτσαρίες του Κορυδαλλού η Il Fiore, φέρνει μια ιταλική essence στη γειτονιά των δυτικών προαστίων και χαρές στις τάξεις των πιτσολάγνων και των ζυμαρολατρών. Εδώ πέρα από τις κλασικές επιλογές, στηρίζουμε ξεκάθαρα τη Hot dog με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών (gouda & edam), μουστάρδα, ketchup και λουκάνικο Φρανκφούρτης, την Πικάντικη (με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών (gouda & edam), σουτζούκι, πεπερόνι, λουκάνικο χωριάτικο και πιπεριά) και τη Θαλασσινή (με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών (gouda & edam), μύδια, γαρίδες & ελιές). Οι πίτσες ξεκινούν από τα 8,20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v