Τσιμπούσια σε αυλές στο Αιγάλεω και το Περιστέρι

Μας ήρθε η όρεξη για περιποιημένη μεζεδοκατάσταση και πιάσαμε γρήγορα θέση στις πιο όμορφες αυλές των δυτικών προαστίων.

Τσιμπούσια σε αυλές στο Αιγάλεω και το Περιστέρι

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας πάντα ψάχνουμε αφορμή για ένα ξεγυρισμένο και περιποιημένο τσιμπούσι. Αν μάλιστα μπορεί να φιλοξενηθεί και σε κάποια όμορφή αυλίτσα τότε η ανυπομονησία μας μεγαλώνει και δεν κρατιόμαστε. Βγαίνουμε στη γύρα λοιπόν, βρίσκουμε την κατάλληλη παρέα και πρόσω ολοταχώς προς Περιστέρι κι Αιγάλεω. Εκεί που λες έχει κάποιες γλυκύτατες αυλές για να γίνει της μεζεδοκατάστασης. Εμείς έχουμε υπολογίσει και δυο, τρία άτομα παραπάνω, επομένως μην χάνεις χρόνο κι έλα να μας βρεις.

Μεζέ Μεζέ

Γρηγορίου Κυδωνίων, τηλ.: 2105908929

Ένα από τα πλέον ονομαστά φαγητοστέκια του Αιγάλεω, το Μεζέ Μεζέ, φημίζεται εκτός από τα λαχταριστά πιάτα του και για την καταπράσινη αυλή του, η οποία δίνει μεγάλες ανάσες δροσιάς τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Το χουνκιάρ μπεγιεντί, το κριθαρότο μανιταριών, τη φέτα με σουσάμι μέλι και βασιλικό, τους κολοκυθοκεφτέδες και τα ντολμαδάκια της γιαγιάς, η φωλιά πατάτας με αυγά, τα νιόκι με κοκκινιστό μοσχαράκι και κρέμα παρμεζάνας, τα σκιουφιχτά με τρούφα, το κοτόπουλο με πορτοκάλι και τα πανσετάκια με Jack Daniels sauce, δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι σου. Μαζί με κρασάκι ή ουζάκι ο λογαριασμός θα γράψει 17-20€ το άτομο.

Barμπεque

Aλ. Παπαναστασίου 4, τηλ.: 21 0590 1312

Μόλις βγεις από την έξοδο Παπαναστασίου του σταθμού του μετρό στο Αιγάλεω θα δεις στο δεξί σου χέρι το πετρόχτιστο Barμπεque που μας συστήνεται ως πολυχώρος γεύσεων. Η πανέμορφη και καταπράσινη εσωτερική αυλή, στημένη με άνετους καναπέδες περιμετρικά του μοναδικού πέτρινου μπαρ είναι ιδανική για να ξαποστάσεις ειδικά όταν ο υδράργυρος πάρει την ανιούσα. Εκεί μπορείς να αράξεις με τις ώρες μέχρι να αποφασίσεις τι να πρωτοφάς, από τον τεράστιο κατάλογό του μαγαζιού, το οποίο μοιάζει σαν ένα γιγαντιαίο μπαλκόνι με θέα. Από ψητά της σχάρας μέχρι κλαμπ σάντουιτς κι από πίτσες και ζυμαρικά μέχρι τυλιχτά και burgers οι επιλογές κυριολεκτικά μοιάζουν ατελείωτες. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 3,30€.

Ο Τάσος

Αιγίνης 9, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0561 6106

Tσιμπούσια και Τάσος πάνε παρέα κι όποιον βρεις να μην το γνωρίζει σε καλούμε και σε παρακαλούμε να τον μυήσεις στην μοναδική κρεατοφαγική εμπειρία της πιο ιστορικής Αιγαλιώτικης ταβέρνας.

Ο Τάσος έχει μια τεράστια αυλή – και μια μίνι παιδική χαρά για να τρώνε ήσυχοι γονείς και παππούδες-που γεμίζει με κρεατολάγνους κάθε ηλικίας. Εδώ σου προτείνουμε να δοκιμάσεις κοκορέτσι, γαρδούμπα, κοντοσούβλι, εξοχικό, σπληνάντερο, γουρουνόπουλο σούβλας, παϊδάκια, νεφρά και γλυκαδάκια από αρνάκι, συκώτι από αρνάκι, μοσχαρίσιο φιλέτο σουβλάκι και ψαρονέφρι σε ψητή ντομάτα. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 17-20€ κατ’ άτομο με γλυκό κερασμένο στο τέλος.

Καραγκιόζης

Τρώων 9, Περιστέρι, τηλ.: 21 0574 9586

Κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου, εδώ και 40 χρόνια βρίσκεται κοντά σας η οικογενειακή, παραδοσιακή ταβέρνα «Καραγκιόζης». Ενώ το χειμώνα η φάση είναι τζακίσια, το καλοκαίρι ο Καραγκιόζης δίνει άλλη παράσταση αυτή τη φορά στην καταπράσινη αυλή του. Οι κρεατοφάγοι τον τιμούν και τον εκτιμούν δεόντως κι εμείς δεν τους πάμε κόντρα αφού εδώ αξίζει να δοκιμάσεις γαρδούμπα, κοκορετσάκι, κοντοσούβλι, αρνί σούβλας, γλυκάδια, σουβλάκι χαρονέφρι και λουκανικάκι σχάρας σένιο. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 17-20€.

Μυρτιά

Αγίας Παρασκευής 24, Περιστέρι, τηλ.:21 0575 6658

Αδερφάκι της Νεοσμυρνιώτικης Μυρτιάς η περί ου ο λόγος έχει μια γλυκύτατη αυλίτσα η οποία γεμίζει με κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες ικανοποιώντας τις κατά βάση κρεατοφαγικές τους ορέξεις.

Στα συν της Μυρτιάς οι μεγάλες μερίδες: τα παϊδάκια έρχονται… σε βουναλάκια, ενώ υπερ-χορταστικά είναι και τα μπιφτέκια (γεμιστά και μη), το ψαρονέφρι, το συκώτι και οι μπριζόλες της – αλλά και οι κερασμένοι λουκουμάδες με σοκολάτα ή μέλι στο τέλος, ή ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Μην φύγεις αν δεν πασαλείψεις το κολασμένο τζατζικάκι στο ψωμάκι σου. Ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ’ άτομο.

Πλακιάς

Zαλοκώστα 34, τηλ.: 21 0575 1263

Ο Πλακιάς είναι ένα μουσικό μεζεδοπωλείο στο Μπουρνάζι του οποίου η ιστορία ξεκινά το πολύ μακρινό 1954, καθιστώντας το ένα από τα πιο ιστορικά Περιστεριώτικα στέκια. Το καλοκαίρι η αυλίτσα του γεμίζει με κόσμο που πέρα από τις πενιές που δεν σταματούν ποτέ καλοτρώνε πεντανόστιμα πιάτα όπως μοσχαρίσια φιλετάκια σε σάλτσα βουτύρου, ψαρονέφρι μεθυσμένο σε σάλτσα μαυροδάφνης, παπαρδέλες ραγού με κρέμα παρμεζάνα και κοτόπουλο γεμιστό με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Ο λογαριασμός στα 20-25€ κατ’ άτομο μαζί με το κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v