Σε αυλές σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό και Χαϊδάρι τρώμε τα καλύτερα μεζεδάκια

Έχουμε μόνιμα τραπεζάκι ρεζερβέ σε μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια με δροσερές αυλές σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό και Χαϊδάρι και δεν το μετανιώνουμε λεπτό.

Σε αυλές σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό και Χαϊδάρι τρώμε τα καλύτερα μεζεδάκια

Μετά από ένα ακαταλαβίστικο καιρικά πρώτο μισό του Ιουνίου το καλοκαίρι ήρθε και μας βρήκε, φέρνοντας μαζί του ηλιοκαμένα κορμάκια, ιδρωμένα μπλουζάκια και γκρίνια από κάποιους περίεργους που τους χτυπάει το air-condition. Εμείς ωστόσο δεν ξενερώνουμε και πάντοτε εφευρίσκουμε τρόπους να το διασκεδάζουμε μιας και όλο και κάποια αυλή θα βρεθεί να μας δροσίσει όσο μεζεδάκια πηγαινοέρχονται στα τραπεζάκια μας. Ειδικά μάλιστα αν βρεθείς προς τα δυτικά προάστια και δη στα πέριξ Αιγάλεω, Κορυδαλλού και Χαϊδαρίου που γίνεται σοβαρή δουλίτσα στο αντικείμενο.

Τα Μελίσματα

Σίφνου 8, Αιγάλεω, τηλ.:21 0591 0020

Τα Μελίσματα βρίσκονται στην καταπράσινη περιοχή της Αναγέννησης στο Αιγάλεω, δίπλα σχεδόν σε μια από τις εισόδους του  Άλσους του Μπαρουτάδικου. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό και παρεΐστικο μεζεδοπωλείο με τα όλα του που το καλοκαίρι κάνει χαμό χάρη στην αυτοσχέδια αυλή του στην μικρή πλατεία της περιοχής. Οι πολύχρωμες ομπρελίτσες  πάνω από τα τραπεζάκια των θαμώνων, φέρνουν στο νου λίγη από Σαλόνικα, ενώ τα λουλουδιασμένα μπαούλα προσφέρονται για ρομαντικά φωτογραφικά ενσταντανέ. Από τον κατάλογο των Μελισμάτων επιβάλλεται να δοκιμάσεις σουτζουκόπιτα, παστουρμαδόπιτα, τηγανόψωμο με τυρί, ντάκο σε κριθαροκούλουρο, τηγανιά κοτόπουλο, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με βαλσάμικο και τις υπέρ-χορταστικές ποικιλίες κρεατικών του. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Chico Cantina & Cocteleria

Κερασούντος 1, Αιγάλεω, τηλ.: 694 501 4881

Μεζεδάκια κι αυλές έχουν και στο Μεξίκο, όμως επειδή μας πέφτει κάπως μακριά και ολίγον τι ακριβά κάνουμε τη δουλίτσαμας και με το Chico. Το Chico έφερε έναν λατινοαμερικάνικο αέρα στην πολυσύχναστη γειτονιά του Αιγάλεω προσφέροντας καλομαγειρεμένες μεξικάνικες νοστιμιές σε πολύ προσιτές τιμές, συνοδεία spicy κι όχι μόνο κοκτεϊλάρων.

Αν πεινάσουμε δοκιμάζουμε ασυζητητί το Los tres cerditos burger με μπιφτέκι angus 200gr, iceberg, ντομάτα, cheddar, bacon, onion rings και χειροποίητη BBQ sauce και Tacos tinga (με κοκκινιστό κοτόπουλο pulled, φέτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο και roja sauce) και burrito polo en la manta (με κοκκινιστό κοτόπουλο pulled, φέτα, guacamole, ρύζι, κρεμμύδι, κόλιανδρος και roja sauce). Αν θελήσεις κοκτεϊλάκι τότε λίγο καυτερό Vampiro με tequila reposado, χυμό ντομάτας, πορτοκάλι, lime, αλάτι, πιπέρι και καυτερή chili sauce είναι ότι χρειάζεσαι. Ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Ο Νίκος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 96, Αγία Βαρβάρα, τηλ.:21 0561 0285

Ο Νίκος είναι ένα από τα πιο ονομαστά ουζερί των δυτικών προαστίων, στα νοητά σύνορα Αιγάλεω κι Αγίας Βαρβάρας. Ξεκίνησε το 1984 κι έκτοτε συνεχίζει ακάθεκτος να προσφέρει μερακλήδικα θαλασσινά μεζεδάκια στους θαμώνες του είτε στον παραδοσιακό εσωτερικό του χώρο είτε στην αυλίτσα του όταν καλοκαιριάζει. Εδώ το χταποδάκι στα κάρβουνα κι οι ψητές γαρίδες είναι must όπως τα φρέσκα αχνιστά μύδια και κυδώνια, τα τηγανιτά καλαμαράκια, ο γαλέος σκορδαλιά το μυδοπίλαφο και η σαρδελίτσα σχάρας. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια περί τα 20€ το άτομο.

Βασίλης

Κολοκοτρώνη 160, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 5441397

Όσοι ξέρουν, αναγνωρίζουν ότι η σωστή κρεατοταβέρνα στα παϊδάκια φαίνεται. Όσοι δεν ξέρουν μάλλον πρέπει να περάσουν μια βόλτα από τον Βασίλη και να πάρουν μια μπαμπάτσικη μερίδα ώστε να καταλάβουν γιατί παραμιλάει όλη η Αθήνα σε κάθε δαγκωνιά.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1976 και καλοταΐζει όλες τις κρεατολάγνες ψυχές των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο. Το καλοκαιράκι η τεράστια αυλή γεμίζει με μπόλικες από δαύτες που περιμένουν να σερβιριστούν. Πέρα από τα αρνίσια  παϊδάκια που είναι η αδιαπραγμάτευτη σπεσιαλιτέ, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι, το λουκανικάκι αλλά και το ψητό αρνί πρέπει να συνοδέψουν κάθε γεύμα σου στον Βασίλη. Μαζί με μπύρες ή κρασί υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο, ενώ θα έρθει και γλυκό κερασμένο στο τέλος.

O Mίμης κι η Άννα

Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός τηλ.:21 3014 4642

Ο Μίμης κι η Άννα είναι έξτρα μερακλήδες κι αυτό αποτυπώνεται στο εμπνευσμένο και μαγκιόρικο μενού που έχουν φτιάξει για το μεζεδοπωλείο τους. Παραδοσιακό μεζεδοταβερνάκι με μια δροσερή αυλίτσα που είναι ταμάμ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού έχει πολλά γευστικά διλήμματα για τον ουρανίσκο σου.

Εδώ τρώμε παστουρμαδόπιτα, τη σαλάτα του "Αγρού" με radicchio, iceberg, λόλα πράσινη, καλαμπόκι, καπνιστό χοιρινό, μουστάρδα και μέλι μέσα σε φωλιά παρμεζάνας το κοκό του Μίμη (κοτόπουλο φιλέτο με κόλιανδρο και κρέμα φέτας, σε φωλιά κανταΐφι), πατσαβουροπιτάκια με φέτα και μέλι ούζου με τον λογαριασμό να κυμαίνεται περί τα 17- 20€ το άτομο, συμπεριλαμβανομένων ουζακίων ή κρασακίων.

Λεμονάκι Μυρωδάτο

Στρ. Καραϊσκάκη 35, Χαϊδάρι, τηλ.:21 0532 2122

Αν σου λέγανε ότι στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Καραϊσκάκη θα έβρισκες ένα εξαιρετικό μεζεδοπωλείο με μυρωδάτο λεμονόκηπο να σε υποδέχεται στα πολύχρωμα τραπεζάκια του, μάλλον θα το έπαιζες άπιστος Θωμάς. Έλα όμως που στο Λεμονάκι Μυρωδάτο δεν αστειεύονται καθόλου αφού φροντίζουν ιδιαίτερα τους πιστούς θαμώνες τους.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις φέτα με φύλλο κανταΐφι, ταχινόμελο και φρέσκα φιστίκια Αιγίνης, το πικάντικο σπετσοφάι με πρόβειο λουκάνικο, την τηγανιά χοιρινή με γραβιέρα Κρήτης, την τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα bbq αλλά και την τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις επίσης τις γαλατικού μεγέθους ποικιλίες κρεατικών όπως και τα σκιουφικτά Κρήτης με άγρια μανιτάρια, σύγκλινο Μάνης, λάδι τρούφας και παρμεζάνα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 18-20€ το άτομο μαζί με ουζάκια ή κρασάκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v