Πάμε για Σαλαμινιώτικα μεζεδάκια;

Η Σαλαμίνα είναι ένα νησάκι μεζεδολάγνων όπως μπορούν να σου επιβεβαιώσουν όλοι εκείνοι που συρρέουν στα καλύτερα ουζερί και μεζεδοπωλεία της πόλης.

Πάμε για Σαλαμινιώτικα μεζεδάκια;

Αν έχεις μεζεδολάγνα καρδιά και απολαμβάνεις να τρως παραδοσιακές νοστιμιές πάνω στο κύμα, μάλλον θα έχει σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου τη Σαλαμίνα. Αν πάλι όχι, ποτέ δεν είναι αργά να πας μια βόλτα προς Σαλαμύκονο μεριά και να δοκιμάσεις θαλασσινά κι όχι μόνο μεζεδάκια, με διάφορα αλκοολούχα ανά χείρας για να γίνει κι η σωστή πρόποση. Εμείς σου ετοιμάσαμε και σένια λίστα με τα καλύτερα μεζεδοπωλεία του νησιού ώστε την επόμενη φορά που θα πάρεις το καραβάκι από το Πέραμα, να πας συστημέν@.

Παραλία

Ακτή Καραϊσκάκη 56, τηλ.:21 0465 7587

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι αυτή η θαλασσινή ταβερνίτσα, θα παίξει μεγάλη μπαλίτσα δίπλα στο κύμα, σερβίροντας καλομαγειρεμένα μεζεδάκια σε τηγάνι, κατσαρόλα και σχάρα, γιατί ο καλός ο ψαρολάγνος όλα τα αλέθει.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις τις γαρίδες χωνάκι για καλωσόρισμα, το ριζότο θαλασσινών με σαφράν, το λιαστό χταπόδι στη σχάρα, την γαριδομακαρονάδα, την καραβιδομακαρονάδα, τα κυδώνια σαγανάκι, το καλαμάρι γόνο, τη σούπα κακαβιά, ενώ αν το πορτόφολι σου το επιτρέπει μπορείς να διαλέξεις από τις γυάλινες βιτρίνες της Παραλίας ολόφρεσκα αλιεύματα. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι ο λογαριασμός μαζί με τα ουζάκια θα κυμανθεί περί τα 25€ το άτομο.

Το Κοχύλι

Σαλαμινομάχων 30, τηλ.:21 0467 3306

Παρά το θαλασσινό του όνομα, το Κοχύλι έχει ένα ισορροπημένο μενού που θα ενθουσιάσεις τόσο τους λάτρεις του κρέατος όσο και τους ψαροφάγους. Με το που φτάσεις στον χώρο θα πάρεις μια γεμάτη θαλασσινή μυρωδιά ενόσω μεζέδια σιγοψήνονται στις σχάρες και τσιγαρίζονται στα τηγάνια της κουζίνας. Από τα κοψίδια του καταλόγου ξεχωρίζουν οι υπέρ-τίμιες μπριζόλες στα κάρβουνα, το κοτόπουλο, τα χειροποίητα μπιφτέκια, αλλά και το ζουμερό ψαρονέφρι, ενώ στα ψαρικά, τα ολόφρεσκα κυδώνια, ο φρέσκος σολομός με σάλτσα teriyaki, οι γαριδομακαρονάδες και τα καλαμαράκια. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 20€ ανά άτομο.

Χοντρό Αλάτι

Λεωφ. Αιαντείου 50, Αιάντειο, τηλ.: 697 947 9358

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Χοντρό Αλάτι (@xondro_alati)

Σε έναν κομψό και φιλόξενο χώρο λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Σαλαμίνας,  σε μια υπέροχη τοποθεσία, μπροστά στον κόλπο του Αιαντείου, το Χοντρό Αλάτι θα σε βάλει σε μπόλικα γαστρονικά διλήμματα.

Η σαλάτα της Δέσποινας, η μακαρονάδα του ψαρά, το μελωμένο χταποδάκι, τα όστρακα και τα φρέσκα ψάρια του νησιού θα σε ενθουσιάσουν. Για τους κρεατοφάγους της παρέας τώρα στον κατάλογο υπάρχουν εκλεκτά και ψημένα με μαεστρία κρέατα. Μια δοκιμή αρκεί για να σε πείσει ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις το φρέσκο γαυράκι, την παστουρμαδόπιτα και τη γαριδομακαρονάδα πέραν των προαναφερθέντων. Ο λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο μαζί με ουζάκια.

Κανέλλος

Ακτή Καραϊσκάκη 16, τηλ.: 21 0466 2262

Στην παραδοσιακή ταβερνίτσα του Κανέλλου γίνεται καθημερινά της κοψιδοκατάστασης. Μια ανάσα από τη θάλασσα τα απλωμένα τραπεζάκια στρώνονται από το πρωί με τους θαμώνες να ανυπομονούν για μια μερίδα από τα λατρεμένα παϊδάκια του Κανέλλου. Αν είσαι έξτρα μερακλής θα πάρεις κι ένα κοντοσούβλι για τη μέση, συκωτάκι αλλά και τα ζουμερά και θεόρατα μπιφτέκια του καταλόγου που θα τα αγαπήσεις μπουκιά, μπουκιά. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι θα κυμανθεί στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Μελτέμι

Παραλία Κανάκια Αιαντείου, τηλ.: 2104665007

Μπαίνοντας στο Μελτέμι, ο επισκέπτης νιώθει την σπιτική θαλπωρή και ζεστασιά να τον αγκαλιάζει χάρη στον εσωτερικό χώρο όπου κυριαρχεί η φυσική πέτρα και το ξύλο, σε συνδυασμό με τις γυάλινες επιφάνειες. Κι αν τους χειμερινούς μήνες το τζάκι κλέβει καρδιές, μόλις καλοκαιριάσει η θάλασσα θα αποκαλυφθεί σαν πιάτο μπροστά στους θαμώνες του Μελτεμιού. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τον μεζέ στο πήλινο (παστουρμάς, φέτα, ντομάτα, καυτερή πιπεριά, αυγό, λουκάνικο) κοτόπουλο σουβλάκι, μοσχαρίσια μπριζόλα, ψητά μανιτάρια, ποικιλίες θαλασσινών και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ο λογαριασμός περί τα 20€ το άτομο, συνοδεία ουζακίων, εφόσον αποφύγεις το φρέσκο ψάρι.

Ψίθυροι Γεύσεων

Αγίου Νικολάου 34, τηλ.:21 0465 0574

Στους Ψίθυρους Γεύσεων βλέπουν τα μεζεδάκια α λα γαστρονομικά και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς, αφού οτιδήποτε φτάνει στο πιάτο σου, έχει έξτρα ποιότητα και πεντανοστιμιά. Το κοτόπουλο γεμιστό με καπνιστό χοιρινό γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης, η λακέρδα, το σουβλάκι γαρίδας, το ψαρονέφρι σε πουρέ σελινόριζας, τα μοσχαρίσια μάγουλα σε πουρέ πατάτας, τα καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι και γαρίδα και τα χοιρινά spare ribs με σάλτσα Bbq δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Με 20-25€ κατ’ άτομο θα φας αρχοντικά και θα πιείς και το κρασάκι σου.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v