Οι καλύτερες πιτσαρίες Πειραιά και περιχώρων

Η φάση έγινε φρεσκοφουρνιστή  και ζυμαράτη κι εμείς ακολουθούμε κατά πόδας εκείνους που πιάνουν τραπεζάκι στις καλύτερες πιτσαρίες στις γειτονιές του Πειραιά.

Οι καλύτερες πιτσαρίες Πειραιά και περιχώρων

Aν ανήκεις στην ευγενή κατηγορία των πιτσολάγνων τότε είναι πολύ πιθανό και του λόγου σου να πέφτεις για ύπνο με τη σκέψη μιας φρεσκοφουρνιστής πίτσας με λιωμένα τυριά και ελαφρώς καψαλισμένα στην άκρη αλλαντικά. Αν πάλι όχι, ποτέ δεν είναι αργά να αλλαξοπιστήσεις κι εμείς θα σου δώσουμε κάποιους πολύ καλούς λόγους για να συμβεί αυτό. Θα σε αγκαζάρουμε που λες και θα σε πάμε προς Πειραιά μεριά για να φας σε κάποιες από τις καλύτερες πιτσαρίες που υπάρχουν στις γειτονιές του.

Antico

Σωκράτους 4, Δραπετσώνα, τηλ.: 21 0461 1188

Το Antico είναι ένας φαγητο-πολυχώρος που έχτισε ωστόσο το όνομά του χάρη στις υπέροχες πίτσες του. Οι Δραπετσωνίτικες κι όχι μόνο το στηρίζουν ανελλιπώς και συνεχώς από όταν άνοιξε, αφού συνδυάζει ποιότητα, ποσότητα και προσιτές τιμές. Οι πίτσες φτάνουν τα 30 εκατοστά κι οι επιλογές που θα βρεις στον κατάλογο είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο. Η Antico (με κασέρι, λουκάνικο, ντομάτα, μπέικον και μανιτάρια) η Ranchero (με κοτόπουλο σχάρας, μπέικον, raunch sauce, μαϊντανό και κρεμμυδάκι φρέσκο και η Χωριάτικη (με ντοματίνια, φέτα, πράσινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίγανη) δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Οι πίτσες ξεκινούν από 8,20€.

Lechmajoun Hot Pizza

Ακτή Μουτσοπούλου 9, Πειραιάς, 2104136425

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lechmajoun (@lechmajoun)

Το Antico είναι ένας φαγητο-πολυχώρος που έχτισε ωστόσο το όνομά του χάρη στις υπέροχες πίτσες του. Οι Δραπετσωνίτες κι όχι μόνο το στηρίζουν ανελλιπώς και συνεχώς από όταν άνοιξε, αφού συνδυάζει ποιότητα, ποσότητα και προσιτές τιμές. Οι πίτσες φτάνουν τα 30 εκατοστά κι οι επιλογές που θα βρεις στον κατάλογο είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο. Η Antico (με κασέρι, λουκάνικο, ντομάτα, μπέικον και μανιτάρια) η Ranchero (με κοτόπουλο σχάρας, μπέικον, raunch sauce, μαϊντανό και κρεμμυδάκι φρέσκο και η Χωριάτικη (με ντοματίνια, φέτα, πράσινη πιπεριά, φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίγανη) δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Οι πίτσες ξεκινούν από 8,20€.

Bravissimo

Κουταΐση 27, Νίκαια, τηλ.: 21 0425 2225

Aν είσαι φαν του ξυλόφουρνου και τριγυρνάς προς Νίκαια τότε θα ξέρεις ότι το Bravissimo –που πρωτοάνοιξε το 1996- θα σε βάλει σε δίλημμα –μην σου πούμε και τρίλημμα- για την πίτσα που θα φας σήμερις. Τα ζυμάρια του είναι εξαιρετικά ενώ οι pizzzaiolos του δεν τσιγκουνεύονται καθόλου τα υλικά και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς. Εδώ στηρίζουμε ξεκάθαρα την Καρμπονάρα (με σάλτσα ντομάτας, edam, ζαμπόν, μπέικον και κρέμα γάλακτος) και την ομώνυμη Bravissimo με σάλτσα ντομάτας, τυρί, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά και γέμιση τυριού στο ρεβέρ. Οι τιμές στις πίτσες ξεκινούν από 8€.

Αscot

Ολύμπου 23Α,  Νίκαια, τηλ.:2104902291

Σχεδόν 50 χρόνια ζωής μετρά η Ascot η οποία άνοιξε τις πύλες της το μακρινό 1976 κι έκτοτε βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των πιτσολάγνων της ευρύτερης περιοχής. Ο χώρος θα σου ξυπνήσει 80s και 90s μνήμες και vibes μιας άλλης εποχής, ενώ κάθε μπουκιά θα σε ανταμείψει για την αναμονή σου μέχρι να ετοιμαστούν οι πίτσες που έχεις παραγγείλει. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουμε την Ιταλιάνα (με σαλάμι Μπύρας, μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριά, τυρί και σάλτσα) τον Βεζούβιο (με σαλάμι μπύρας, κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά, ελιές) και την Canadian (σαλάμι μπύρας, σουτζούκι, παστουρμά και πιπεριά). Οι πίτσες ξεκινούν από 8€.

Pizza Paolo

Λεωφ. Χατζηκυριάκου 115 Πειραιάς, τηλ.: 21 1013 9404

Δίπλα στο Χατζηκυριάκειο, βρίσκεται μια από τις καλύτερες πειραιώτικες πιτσαρίες κι ο λόγος φυσικά για την Paolo που έχει ιταλιάνα καρδιά και φημισμένο όνομα. Δικαίως ο κόσμος συρρέει για να δοκιμάσει τις πιτσολιχουδιές που ετοιμάζονται καθημερινά και κρατούν πολύ ψηλά τον ποιοτικό πήχη, αφού οι pizzaiolos βάζουν όλη τους την τέχνη και τη μαστοριά στην προετοιμασία. Εδώ τρώμε Peperoncino (με καυτερή σάλτσα ντομάτας, mozzarella, σαλάμι chorizo, κρεμμύδι και πιπέρι μαύρο τριμμένο και Tartufo (με κρέμα μανιταριών, mozzarella, μανιτάρια, ανθότυρο και λάδι τρούφας). Οι πίτσες ξεκινούν από 8€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v