Ψηθήκαμε για σουβλακοκατάσταση σε Κουκάκι και Νέο Κόσμο

Σαν άλλοι Ρομπέν των τυλιχτών συνεχίζουμε το θεάρεστο έργο μας, δοκιμάζοντας τα καλύτερα σουβλάκια στα πέριξ Κουκακίου και Νέου Κόσμου.

Ψηθήκαμε για σουβλακοκατάσταση σε Κουκάκι και Νέο Κόσμο

Μαζευτήκαμε φίλοι και γνωστοί, όλοι μας λάτρεις του καλού σουβλακιού κι ετοιμαστήκαμε για νέες περιπέτειες με απώτερο σκοπό την αναζήτηση του απόλυτου ελληνικού εδέσματος. Αυτή τη φορά ο δρόμος μας έφερε προς το Κουκάκι και τον Νέο Κόσμο για να διαπιστώσουμε με περισσή χαρά ότι αμφότερες οι δύο γειτονιές του αθηναϊκού κέντρου το κρατάνε ακόμη αληθινό και πεντανόστιμο όπως τα σουβλάκια που δοκιμάσαμε γύρω τους.

Ο Αχιλλέας

Σπινθάρου 18, Νέος Κόσμος, 210 9021 391

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alejandro Gkikopoulos (@alejandrogk)


Ο γύρος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στις προτιμήσεις των πελατών του Αχιλλέα, αφού πέρα από εξαιρετικά ζουμερός είναι κι όσο «χοντροκομμένος» χρειάζεται για να μετατρέψει ένα πιτόγυρο σε απολαυστικό κρεατοπύραυλο. Για περισσότερα από 35 χρόνια το θρυλικό σουβλατζίδικο του Νέου Κόσμου συνεχίζει να μας ετοιμάζει αυτόν τον συγκλονιστικό χειροποίητο γύρο, ο οποίος αποθεώνεται συνεχώς κι αδιαλείπτως από κάθε σουβλακογνώστη που περνά την πόρτα του Αχιλλέα. Από κοντά και τα καλοψημένα καλαμάκια του, που δεν υπολείπονται εξαιρετικής γεύσης και μαστόρικου ψησίματος. Η μερίδα γύρος στα 8€, το τυλιχτό από 2,50€.

Οι Γυναίκες

Δράκου 16, Κουκάκι, τηλ.:210 92.25.648

Από τη δεκαετία του 1970 κρατά η σουβλακοκολώνια των Γυναικών στο Κουκάκι που έχουν ορκιστεί αιώνια πίστη στην τέχνη του παραδοσιακού και πιο αγαπημένου ελληνικού εδέσματος έβερ. Ο γύρος και τα χειροποίητα καλαμάκια σε χοιρινό ή κοτόπουλο μόνο ως λουκούμι μπορούν να χαρακτηριστούν κι αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε σε προ-σ-καλούμε να δοκιμάσεις και να κρίνεις ιδίοις στόμασι. Η πίτα αλάδωτη, η ντοματούλα διαλεγμένη, το γιαουρτάκι πεντάφρεσκο και το κρεμμυδάκι έξτρα τραγανό συμπληρώνουν ένα ονειρικό τυλιχτό που αξίζει να δοκιμάσεις. Οι πίτες ξεκινούν από 3€.

Καλύβας

Ολυμπίου 12, Koυκάκι, τηλ: 21 0923 1257

Από το 1993 όταν κι άνοιξε για πρώτη φορά ο Καλύβας στο Κουκάκι, μας δίνει την καλύτερη αφορμή για να βγάλουμε τα σουβλακολάγνα αισθήματά μας πάνω στην πραμάτεια του. Αν προλάβεις γύρο κοτόπουλο, τότε μπορείς να αισθάνεσαι πιο τυχερός κι από χρυσοθήρα που χτύπησε φλέβα σε χιονισμένο βουνό. Όμως οι επιλογές δεν σταματάνε εδώ, καθώς ο Καλύβας σου έχει ακόμη σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο και μοσχάρι αλλά και μερακλήδικο φρυγαδέλι, κοκορέτσι και κοντοσούβλι -όλα τυλιγμένα και σε πίτα άμα λάχει. Οι πίτες ξεκινούν από 3,20€.

Tomas

Σαρκουδίνου 43, Ν. Κόσμος, τηλ: 210 9015981

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by UNCOVER (@uncover_mag)


O Tomas στον Νέο Κόσμο χαιρετίζεται ως μνημείο γαστρονομικού πολιτισμού για τους απανταχού κεμπαπολάγνους της πρωτεύουσας. Το κεμπάπ είναι έξτρα δροσερό χωρίς να υπολείπεται λαχταριστής γεύσης όπως επιβεβαιώνεται σε κάθε σου μπουκιά.

Eκτός από κεμπάπ αξίζει να δοκιμάσεις πίτα Καισάρειας- ήτοι παστουρμαλί, δροσερό χούμους, φαλάφελ σε μερίδα ή τυλιχτό, πιπεροσαλάτα καυτερή όπως πρέπει, σουτζούκι σε μερίδα ή τυλιχτό, γιαουρτλού στο πήλινο για μερακλήδες και μυρωδάτο λαχματζούν. Για πλήρες κεμπαπογεύμα μαζί με συνοδευτικά και μπυρίτσες υπολόγισε περί τα 12€ το άτομο.

Παυλής

Πυθέου 20, Νέος Κόσμος, τηλ.:21 0924 3451

Με σχεδόν 30 χρόνια στην πλάτη του, ο Παυλής είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό για όσους αγαπούν το καλό παραδοσιακό σουβλάκι και κινούνται στα πέριξ του Νέου Κόσμου. Αυθεντικό σουβλακοψητοπωλείο που αποφεύγει περιττούς γευστικούς νεωτερισμούς επενδύοντας στο καλό ψήσιμο και την ποιότητα των πρώτων υλών. Πολύ καλός ο γύρος χοιρινός, ενώ η πίτα πανσετάκι θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σου, όπως αντίστοιχα και αυτή με τα φιλετάκια κοτόπουλο για τους γυμναστηριακούς της παρέας. Στα must του καταλόγου κι η ξακουστή κοτοσαλάτα του με την τιμή στις πίτες να ξεκινούν από 3,60€.

Pita Status

Καλλισθένους 92, Κουκάκι, τηλ.: 21 3032 6565

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pita Status - Souvlaki (@pita_status)


Άλλο ένα παραδοσιακό σουβλακοπωλείο η Pita Status έχει καταφέρει να εδραιώσει το όνομά της στις προτιμήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών του Κουκακίου χάρη στα υπερχορταστικά πιτόγυρα της κι όχι μόνο. Οι επιλογές αμέτρητες σε απλή πίτα, κυπριακή, γίγας, τορτίγια αλλά και σάντουιτς για να ικανοποιηθεί και ο πλέον δύστροπος της παρέας. Εμείς ξεκάθαρα διαλέγουμε τα θηριώδη μπριζολοκάλαμα, τα μερακλήδικα κοτομπέικον αλλά και το μοσχαρίσιο μπιφτεκάκι που είναι όσο ζουμερό χρειάζεται για να το καταβροχθίσεις πριν πεις κύμινο. Οι πίτες στα 3,70€.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v