Πληρώστε, παρκάρετε και... δρόμο

Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, του οποίου η εφαρμογή ζυγώνει, είναι η νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ”φορολογήσει” την υπηρεσία που εμφανίζει ίσως τη μεγαλύτερη ζήτηση από οποιαδήποτε άλλη στην πρωτεύουσα: το πάρκινγκ.

Ο κολλιός και οι διακοπές του Σεπτεμβρίου

Πόσοι από τους υπέρμαχους των διακοπών του Σεπτεμβρίου νιώθουν άνετα να βουτούν στη θάλασσα με 23 βαθμούς- και καλά να βουτούν. Να βγαίνουν μετά έξω; Ή πάλι μην μου πείτε πως είναι το όνειρό σας για τις καλοκαιρινές διακοπές να βγαίνετε το πρωί και προ της παραλίας, για καφέ με το μπουφανάκι σας...

Στραβά αρμενίσαμε!

Οι έλληνες είναι οι καλύτεροι ναυτικοί. Με το σλόγκαν αυτό μας μεγάλωσαν και πρέπει να έχει κάποια δόση αλήθειας. Ωστόσο, τι να σου κάνει και η ναυτοσύνη όταν το πλοίο έχει κλίση; Ο Ιοβόλος, αν και λίγο περιπετειωδώς, επέστρεψε.

Αθήνα και πάλι Αθήνα; Μπα....

Επί σειρά ετών ακούω τα διάφορα βαρετά κλισέ περί του ”τι ωραία είναι η Αθήνα τον Αύγουστο”, κλπ, κλπ. Αναρωτιέμαι πόσοι από τους πρεσβεύοντες τα παραπάνω αρνήθηκαν κάποτε την δυνατότητα να ταξιδέψουν προς κάποιο νησάκι, μόνο και μόνο για να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη εκκένωση της πρωτεύουσας. Ο Ιοβόλος δεν συγκατελέγεται ανάμεσά τους...

Ακρόπ-ολοι: Οι σαρδέλες της πανσελήνου

Η ιδέα να απολαύσει κανείς την αυγουστιάτικη πανσέληνο στον αρχαίο βράχιο της Ακρόπολης, αν και δεν στερείται κάποιας δόσης ”μελό” και μιας αναπτερωτικής ψευδαίσθησης φυλετικής συνέχειας, ακούγεται θαυμάσια.

Προσκλήσεις... χωρίς παράσταση!

Το θέατρο κατάμεστο, η θέα ειδυλλιακή, η παράσταση καταπληκτική, ο κόσμος ενθουσιασμένος. Όλος; Όχι ακριβώς. Αυτοί που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκαν εκτός της Επιδαύρου με τις προσκλήσεις ανά χείρας, όλο και θα βρουν... αφορμές για να γκρινιάξουν!

v