Η γκρίνια που έχουμε ανάγκη

Τελικά, ο αθλητισμός είναι μεγάλο πράγμα για τον Έλληνα. Όταν θέλει να πανυγηρίσει, μια εθνική ομάδα παίρνει ένα κύπελλο και του δίνει την ευκαιρία να χοροπηδάει στους δρόμους, ενώ όταν θέλει να γκρινιάξει, η ομάδα κάνει μια ήττα και τα λαϊκά δικαστήρια αναλαμβάνουν δράση. Δεν δικάζουν ομάδες ή αθλητές. Τη μιζέρια της καθημερινότητας όλων δικάζουν.

Από μικρό κι από Iνδό

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, βρήκα μια συνέντευξη του Iνδού σκηνοθέτη Κισάν Σρικάντ...

Φθηνό αεροδρόμιο για την Αθήνα; Πούντο;

Τα μη πανάκριβα (γιατί δεν τολμώ να πω φθηνά) αεροπορικά εισίτήρια στην Ελλάδα παραμένουν είδος πολυτελείας λόγω κυρίως της αποικιοκρατικής σύμβασης των κατασκευαστών του Ελ. Βενιζέλος με το δημόσιο. Τώρα ξυπνούν οι αεροπορικές και ζητούν "δεύτερο" αεροδρόμιο για την Αθήνα.   

Το ταξιδεύεις το μουλάρι αυτό;

Ταξιδιωτικές απαιτήσεις θα συνοδεύουν πλέον τα συμπαθή τετράποδα που αποφασίζουν να μετακινηθούν από μια χώρα της Ε.Ε. -μέρα παρά μέρα, δηλαδή- σε μία άλλη, σύμφωνα με απόφαση των Βρυξελλών. Οι εκεί ιθύνοντες, έχοντας λύσει το πρόβλημα της πανευρωπαϊκής (;) ακρίβειας, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τους τρόπους μετακίνησης των γαϊδουριών, των αλόγων και των μουλαριών.  

Δείγμα δωρεάν

Απ' ό,τι φαίνεται, ο Σπάικ Λι αποφάσισε να τα βάλει με τον Κλιντ Ίστγουντ. Και μόνο γι' αυτό, θα κέρδιζε τον έξτρα σεβασμό μου, αφού κανείς δεν τα βάζει με τον Κλιντ. Μόνο που η κατηγορία που ξεστόμισε ήταν τόσο παιδαριώδης, που ο Υπερκατάσκοπος των Δύο Ηπείρων δε θα 'πρεπε καν να απαντήσει.

Sex and the Euro (2008)

Κάποια σκοτεινή συνομωσία υπάρχει πίσω απο την ταυτόχρονη σχεδόν έναρξη του Euro 2008 και της κυκλοφορίας της κινηματογραφικής μεταφοράς του Sex and the City. Ο Ιοβόλος δεν επιχειρεί να την ανακαλύψει, αλλά λέει τη γνωμούλα του.     

v