Το ταξιδεύεις το μουλάρι αυτό;

Ταξιδιωτικές απαιτήσεις θα συνοδεύουν πλέον τα συμπαθή τετράποδα που αποφασίζουν να μετακινηθούν από μια χώρα της Ε.Ε. -μέρα παρά μέρα, δηλαδή- σε μία άλλη, σύμφωνα με απόφαση των Βρυξελλών. Οι εκεί ιθύνοντες, έχοντας λύσει το πρόβλημα της πανευρωπαϊκής (;) ακρίβειας, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τους τρόπους μετακίνησης των γαϊδουριών, των αλόγων και των μουλαριών.  
«... κι η ζωή σου αν θες ωραία να περνά, να μην σκέφτεσαι ποτέ ανθρωπινά..» τραγουδούσε η Βουγιούκλω, αν δεν κάνω λάθος, στην Αλίκη στο Ναυτικό. Η «εθνική σταρ» απευθύνετο τότε στον «γαϊδαράκο» με το παροτρυντικό «ντέι».

Αδιαφορώντας για την ξενοιασιά του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου, οι ιθύνοντες των βρυξελών έχουν φαίνεται αντίθετη γνώμη, μιά που, όπως διαβάζω στην Εξπρές, αποφάσισαν να θεσμοθετήσουν την υποχρέωση του ιδιοκτήτη των ιπποειδών (άλογα, γαϊδούρια, μουλάρια) να εκδίδουν διαβατήριο (!) για τη μετακίνησή τους από μια χώρα της Ε.Ε. σε μια άλλη.

Όχι δεν πρόκειται για αυστηρότερο έλεγχο της μεταναστευτικής πολιτικής με πρωτοβουλία Μπερλουσκόνι, ούτε για οργανωμένη απόπειρα να ελεγχθούν οι μεταφορές τον καιρό της πετρελαϊκής κρίσης, αλλά για μέτρο ορθής καταγραφής του πληθυσμού των συμπαθών τετραπόδων, εντός της Ε.Ε.

Το διαβατήριο αυτό θα είναι ηλεκτρονικό και θα εμφυτεύεται με τη μορφή μικροτσίπ στο σώμα τους, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα έκδοσης «έξυπνων καρτών» για την εσωτερική μετακίνηση των ζώων εντός των κρατών μελών.

Επί παραδείγματι, Άνδρος- Μαραθώνας...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v