Περί νοημοσύνης

Ο υπουργός Ναυτιλίας βρίσκεται "στη σέντρα". Και προς απολογία του μας διηγείται περίπου ό,τι θα έλεγε ένα παιδί για να πείσει ότι δεν έβαλε το δάκτυλο στο βάζο με τη μαρμελάδα. Και πες ότι το παιδί μπορεί και να έπειθε και πιθανότατα δεν θα μας θεωρούσε ηλίθιους. Για τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τι ισχύει;      

No is the new yes!

Ωραίο πράγμα οι διακοπές... Όταν είσαι έτοιμος να δεχτείς ότι τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα είχες σχεδιάσει στο μυαλό σου.

Ε, όχι και "στο ύψος του"!

Το ύψος του Γάλλου Προέδρου λίγους πιθανότατα έχει απασχολήσει. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τον ίδιο. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αδιάψευστος μάρτυρας.     

Αμα θέλει η νύφη και ο γαμπρός...

Το νέο τέχνασμα του οικονομικού επιτελείου για τον έλεγχο των τιμών είναι (ασφαλώς) επικοινωνιακό. Ανακατεύει επιχειρηματίες και κανάλια. Divide et impera που έλεγαν και οι Ρωμαίοι. Οι Ρωμαίοι λέγω και όχι οι βλάχοι, όπως ο κύριος της φωτογραφίας και συνονόματος του υφυπουργού Ανάπτυξης.   

Ιωσήφ is not dead?

Τελικά δεν υπάρχει συντήρηση για την οποία να μην είναι ικανός ένας παλαιοκομμουνιστής. Ετσι μισόν αιώνα μετά το ΚΚΕ αποφασίζει να αγιοποιήσει ξανά τον Στάλιν και το... ψάρι να ζήσει στη στεριά.   

Κα…ΙΚΑ

Η εμπειρία του δημοσίου γενικότερα (και του ΙΚΑ ειδικότερα) είναι πάντοτε ιδιαίτερα διδακτική και σε προσγειώνει στη στυγνή πραγματικότητα. Αν δεν σας έχει τύχει είστε ευτυχείς. Αν σας έχει τύχει, γνώστες. Ο Ιοβόλος πάντως επιμένει να εκπλήσσεται.   

... Με τις ντομάτες

Είναι φορές φορές που δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοθαυμάσει: Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο ή τους άτεγκτους νομαρχιακούς ελέγχους; Μάλλον το δεύτερο, αφού το ξέρει κάποιος ότι η πολιτεία θα μας σώσει από κάθε επικίνδυνο... μανάβικο έχει μεγαλύτερη σημασία από το αν δίπλα σε ντομάτες πωλούνται καναρίνια. ή μήπως έχει την ίδια; 
    

v