Άτιτλο

Χρόνια τώρα γελάμε με τους ελληνικούς τίτλους ξένων ταινιών, αφού τις περισσότερες φορές είναι τελείως ασύμβατοι με το πνεύμα των αυθεντικών...

Με ξένα κόλυβα

Μπορεί η κρίση να μαστίζει την αγορά και τους πολίτες, και ο κρατικός Προϋπολογισμός να …μπάζει από 10 μεριές, αλλά εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι τα λεφτά φτάνουν και περισσεύουν.

Γρηγορείτε!

Ο Ιοβόλος συγκινείται κάθε φορά που ο ξένος τύπος (έντυπος ή ηλεκτρονικός) ασχολείται με τα τεκτενόμενα στη μικρή μας πατρίδα και φέρνει στο φως πτυχές που μπορούν να "εξηγήσουν" καλύτερα την Ελλάδα και σε εμάς τους ίδιους.

 

Εθνος ανά- Δελφων

Ο Ιοβόλος πετάχτηκε μέχρι τους Δελφούς με φίλο εκ του εξωτερικού. Ο "κουτόφραγκος" κουβαλούσε μαζί του ταξιδιωτικούς οδηγούς για τον αρχαιολογικό χώρο! Δεν ήξερε ότι ως χώρα γνωρίζουμε μια χαρά πως να προβάλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να θέτουμε εαυτόν στην υπηρεσία του τουρίστα...         

Κέρκυρα: Περνώ και μόνη μου καλά!

Και ξάφνου, ως δώρο στην ελληνική διπλωματία, στον Guardian προκύπτει θέμα... απόσχισης της Κέρκυρας από την Ελλάδα. Οι Κερκυραίοι, λέει, ετοιμάζουν κόμμα που ως βασικό αίτημα θα έχει την ανεξαρτητοποίηση του νησιού!  

"Τώρα τα μάτεις!"

Και ενώ ο μέσος Έλλην λυγίζει υπό το βάρος της καθημερινότητας οι σοφοί τσιγγάνοι δείχνουν το δρόμο από το μετερίζι του Γέρακα. Βαστάτε, σύντροφοι!   

v