Κέρκυρα: Περνώ και μόνη μου καλά!

Και ξάφνου, ως δώρο στην ελληνική διπλωματία, στον Guardian προκύπτει θέμα... απόσχισης της Κέρκυρας από την Ελλάδα. Οι Κερκυραίοι, λέει, ετοιμάζουν κόμμα που ως βασικό αίτημα θα έχει την ανεξαρτητοποίηση του νησιού!  
Είναι να εντυπωσιάζεται κανείς με τη δουλειά που κάνει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με τα γραφόμενα στον ξένο τύπο για τη χώρα.

Τις ημέρες αυτές στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφορεί δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με το οποίο στην Κέρκυρα δημιουργείται αυτονομιστικό κίνημα!

Όπως αναφέρει η έγκριτη εφημερίδα, πολλοί κάτοικοι του νησιού νιώθουν παραμελημένοι από την κρατική δομή της Ελλάδας, κάτι που τους ώθησε στη δημιουργία κόμματος το οποίο θα συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο προγραμματισμός του κόμματος των Κερκυραίων, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, προβλέπει την άσκηση πίεσης από τα κοινοβουλευτικά έδρανα ώστε να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κέρκυρας από την υπόλοιπη Ελλάδα!

Η ανταποκρίτρια του Guardian έχει πάρει δηλώσεις από επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι χαρακτηρίζουν την ημέρα της ένωσης με την Ελλάδα «μαύρη μέρα για το νησί» (νωρίς το θυμήθηκαν και αυτοί).

Πολλή δουλειά λοιπόν περιμένει τους Ελληναράδες πολιτικούς- Πλεύρηδες, «Αδωνηδες», Ψωμιάδηδες, Καρατζαφεραίους (;)- αυτή την εποχή, αφού πέρα από τον χρόνιο αλυτρωτισμό της μεγάλης Ελλάδας και τις απανταχού «πόλεις» που πάλι με χρόνια με καιρούς (δε μπορεί!) πάλι δικά μας θα’ ναι, θα έχουν τώρα να ασχοληθούν και με βέλη εξ οικείων.

Για να οργανωνόμαστε, παιδιά!

(Δείτε το δημοσίευμα εδώ .)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v