Η (βαριά) τιμωρία μιας ζαρντινιέρας

Αν η διπλανή φωτό σας θυμίζει... ζαρντινιέρα, θα ξέρετε ότι μιλάμε για την υπόθεση του Κύπριου φοιτητή και τις... ασήκωτες ποινές που επιβλήθησαν στα όργανα της τάξης που (όταν χρειαστεί) παίζουν το ρόλο της ζαρντινιέρας.     

Ο Τατούλης της καρδιάς μας

Η ομιλία του κ. Καραμανλή στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και η μετ΄ου πολύ αποπομπή Δαϊλάκη είχε φαίνεται διαφορετικά αποτελέσματα από ό,τι είχε αρχικώς νομισθεί. τουλάχιστον αυτό πρεσβεύει ο κ. Τατούλης που -μέχρι να υπουργοποιηθεί ξανά- θα τα λέει "τσεκουράτα"!   

Ο πιο κακός ο μαθητής

Ο υπουργός Παιδείας σπεύδει να απαξιώσει τις καταλήψεις χαρακτηρίζοντάς τις "μόδα" και-πιθανότατα- δι' αυτού του τρόπου ρίχνει νερό στον μηχανισμό που οδήγησε τόσους και τόσους προκατόχους του... στο σπίτι τους. (Δίπλα, επιχρωματισμένη φωτό αρχείου από τα νιάτα του υπουργού).    

Fair play

Τα παράπονα των παικτών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τα "άδεια γήπεδα" πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μαζί με άλλα τους παράπονα: Αυτά που αφορούν τα "χαμηλά" πριμ πρόκρισης στο μουντιάλ. Αυτά που κάθε τόσο διαπραγματεύονται με την Ομοσπονδία.                                                

Η φτώχια θέλει φτασίδι

... δεν είναι βέβαια ακριβώς έτσι η παροιμία που μεταφέρει η δημώδης παράδοση. Ωστόσο, στην περίπτωση της δέουσας θεματογραφίας του In2life για τη συγκεκριμένη περίοδο,  είνα ιμάλλον πιο ταιριαστή. Ο Ιοβόλος αφουγκράζεται την ερχόμενη και στην Ελλάδα παγκόσμια κρίση και συμβουλεύει τη συντακτική ομάδα στην επιλογή επίκαιρων θεμάτων.  

Η διεθνική γοητεία της συνομωσίας

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι συνομωσίες βρίσκονται παντού και οι συνομωσιολόγοι είναι ανίκητοι. Από τη μακρινή Ταϊβάν ως την Ελλάδα μας, οι εθνικοί κίνδυνοι είναι λίγο- πολύ οι ίδιοι. Λίγο- πολύ, είπαμε.     

v