Η φτώχια θέλει φτασίδι

... δεν είναι βέβαια ακριβώς έτσι η παροιμία που μεταφέρει η δημώδης παράδοση. Ωστόσο, στην περίπτωση της δέουσας θεματογραφίας του In2life για τη συγκεκριμένη περίοδο,  είνα ιμάλλον πιο ταιριαστή. Ο Ιοβόλος αφουγκράζεται την ερχόμενη και στην Ελλάδα παγκόσμια κρίση και συμβουλεύει τη συντακτική ομάδα στην επιλογή επίκαιρων θεμάτων.  
Η παρούσα απευθύνεται στη συντακτική ομάδα του In2life και προήλθε από μια ιδέα του υπεύθυνου της στήλης του βιβλίου κ. Χρήστου Ζαρίφη.

Αγαπητό In2life,

Με εντυπωσιασμό παρακολουθώ πως στην καθημερινή σας θεματογραφία ακολουθείτε την επικαιρότητα φροντίζοντας να μας δίνετε λύσεις και ιδέες για ό,τι «τρέχει» ή θα μπορούσε να «τρέξει».

Έτσι λοιπόν, με δεδομένη την «τρέχουσα» οικονομική κρίση αλλά και τη διαφαινόμενη ύφεση σε διάφορους τομείς της οικονομίας, παίρνω το θάρος να σας υποβάλω τις εξης προτάσεις για θέματα:

«Οι 10 ωραιότερες γέφυρες για να κοιμάστε από κάτω» (με παρουσίαση γεφυρών στην Αθήνα αλλά το εξωτερικό, με πληροφορίες για το από που ανατέλει στην κάθε μία ο ήλιος ώστε να κοιμόμαστε από την σωστή πλευρά και με ανακοινώσεις για happenings με τραγούδια γύρω από φωτιές σε βαρέλια κλπ).

«Ποια κουρέλια θα φορεθούν φέτος» (με τη μόδα να αφουγκράζεται το “χαμίνι look” και τις εφημερίδες να έρχονται στην πρώτη στυλιστική γραμμή)

• «Η κουραμάνα και πως να την μεγειρέψετε» (απλές, γρήγορες συνταγές για τη διαχρονική κουραμάνα τον πιστό συμπαραστάτη του ελληνικού λαού σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του).

• «Σπάστε το ταμπού της ζητιανιάς» (περιγραφική εξιστόρηση της ιστορίας της ζητιανιάς, με παρουσίαση διάσημων επαιτών που έκαναν καριέρα, αλλά και πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε τον οίκτο)

• «Οι χρεοκοπίες που συγκλόνισαν τον κόσμο» (με περιγραφές του τι πήγε λάθος κάθε φορά, με αναλυτική παρουσίαση των δεινών που αντιμετώπισαν όσοι έμειναν στο δρόμο και με γλαφυρές ιστορίες εξαθλίωσης).

• «Χαρείτε την ανεργία: το τάβλι και τα μυστικά του» (θα πρόκειται για σειρά άρθρων υπό τον ενοποιητικό τίτλο «Χαρείτε την ανεργία» όπου θα παρουσιάζονται διαδοχικά δραστηριόητες που ο αναγνώστηςε στερούνταν όσο είχε απασχόληση. Άλλες ιδέες: «Καρτερώντας τις μύγες», «τα πεντόβολα και πως να εξελιχθείτε», «τα μεσημεριανά κους κους στην ελληνική τηλεόραση»

• «Οι διακοπές και που δεν θα πάτε» (εδώ πρόκειται για κανονικό άρθρο, όπως «τα παλιά». Θα παρουσιάζονται κανονικά προορισμοί και ευκαιρίες διασκέδασης με την απαραίτητα επισήμανση ότι αυτά δεν αφορούν πλέον τον αναγνώστη».

Καταλήγοντας, θέλω να γίνω λίγο πιο σαφής: Δεν έχει νόημα η εξαντλητική περιγραφή μιας θεματολογίας- άλλωστε η φαντασία δεν σας λείπει. Αυτό που πρέπει να ξεπεραστεί είναι μια εμφυτεμένη στο αναγνωστικό κοινό πεποίθηση: ότι η φτώχια δεν έχει life stlyle! 

                                                                                                φιλικά, 
                                                                                               Ιοβόλος   

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v