Ο πιο κακός ο μαθητής

Ο υπουργός Παιδείας σπεύδει να απαξιώσει τις καταλήψεις χαρακτηρίζοντάς τις "μόδα" και-πιθανότατα- δι' αυτού του τρόπου ρίχνει νερό στον μηχανισμό που οδήγησε τόσους και τόσους προκατόχους του... στο σπίτι τους. (Δίπλα, επιχρωματισμένη φωτό αρχείου από τα νιάτα του υπουργού).    
«Μόδα» χαρακτήρισε ο λαοπρόβλητος- όπως όλοι οι προκάτοχοί του- υπουργός Παιδείας, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τις εν εξελίξει καταλήψεις, που, αν δεν λανθάνω, έχουν ήδη ξεπεράσει τις 200.

Με γελά η μνήμη μου ή έτσι ξεκίνησαν όλες οι καρατομήσεις υπουργών παιδείας; Διορθώστε αν θυμάμαι λάθος, αλλά η σειρά δεν ήταν καταλήψεις- υποβάθμιση του θέματος από τον υπουργό- πορείες και διαμαρτυρίες- πιέσεις απο την κοινή γνώμη για άνοιγμα των σχολείων- αποκεφαλισμός υπουργού- διορισμός νέου, προικοδοτημένου με τα αναγκαία κονδύλια ώστε να «πυροσβέσει» την κατάσταση;

Πόσο «κακός μαθητής» πρέπει να είναι ο κ. Στυλιανίδης για να μην έχει μάθει τα σοφά διδάγματα του προπέρσινου μαθητικού συνθήματος:

«Μαριέττα Γιαννάκου,
τις καταλήψεις άκου
και ρώτα τον Αρσένη
τι σε περιμένει...»

«Οι ηλίθιοι», έλεγε ο σιδηρούς καγκελάριος, Ότο φον Μπίσμαρκ, «μαθαίνουν από τα λάθη τους. Εγώ προτιμώ να μαθαίνω από τα λάθη των άλλων».

Ποιος σε ακούει όμως, Ότο;  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v