Ψυχραιμία, ΣΥΝτροφοι

Και ξαφνικά οι ανανεωτικοί δεν μπορούνα ζήσουν άλλο με τους νεοκομμουνιστές. Τι κάνουν λοιπόν; Μα, θέλει και ρώτημα; Ανοίγουν την πόρτα και φεύγουν. Αριστερά είναι εδώ!   

Το Ισραήλ που αγαπάμε να μισούμε

Το Ισραήλ επέλεξε να επέμβει τόσο δυναμικά για να μην φτάσουν τα αναπηρικά καροτσάκια στη Γάζα ή μήπως γιατί δεν ήξερε ότι τα πλοία δεν κουβαλούσαν όπλα; Κατά τη γνώμη μου κανένα από τα δύο- η δολοφονία των ακτιβιστών υπαγορεύτηκε από τις κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα. Έχει σημασία να ξέρουμε για ποιον λόγο αντιπαθούμε κάποιον.   

The Horse's Mouth: Πυροβολήστε τον καλλιτέχνη

“30 δευτερόλεπτα αποκάλυψης, αξίζουν όσο 1 εκατομμύριο χρόνια άγνοιας.” Μ' αυτή τη φράση ο παραγνωρισμένος καλλιτέχνης Γκάλεϊ Τζίμσον προσπαθήσει να εξηγήσει στην ρεαλίστρια ερωμένη του, που παρεπιπτόντως τον συντηρεί, τι είναι αυτό που δίνει στην τέχνη την πραγματική της αξία.

Όταν το καπέλο είναι μεγαλύτερο

Ο Πρόεδρος της Βουλής κατέβηκε στο βήμα της Βουλής- πράξη συμβολική- και ζήτησε χαριστική ρύθμιση επί του σχεδίου Καλλικράτης για δύο, αν κατάλαβα καλά, λόγους. Ο πρώτος, είπε ο Πρόεδρος, είναι ότι υπάρχει ενυπόγραφη διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών της περιοχής. Ο δεύτερος είναι ότι υπάρχουν ιστορικοί λόγοι. Ο τρίτος είναι προφανώς ότι κατάγεται από εκεί.

"Τρώμε" και κανέναν που και που

Η ικανοποίηση με την οποία η κοινή γνώμη δέχεται τηδίωξη κατά Μαντέλη, ελπίζω να μην οδηγήσει στον κατευνασμό των φωνών που απαιτούν έναν σοβαρό νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για να είναι και οι οπαδοί του ευνομούμενου κράτους σίγουροι ότι οι διώξεις συμβαίνουν όχι για να ταϊστεί το πεινασμένο κοινό, αλλά γιατί οι νόμοι εφαρμόζονται.

Τα ίδια μαντελάκη μου

Καμιά διακοσαριά αλλοδαποί συνεπλάκησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας με κοντάρια (!) και σπαθιά (!), διαβάζω έκπληκτος στο αστυνομικό δελτίο. Και μετά έκπληκτος ακούω τη δήλωση Σημίτη όπου εκφράζει την απέχθειά του για φαινόμενα όπως το δωράκι που δέχθηκε απο τη Siemens ο πρώην στενός του συνεργάτης και υπουργός μεταφορών Τ. Μαντέλης.     

v