Hustle and Flow: Δύσκολη ζωή για νταβάδες

Το 2005 ο Κρεγκ Μπριούερ κατάφερε μετά από πολύ κόπο και κυνηγητό να βρει χρήματα για να γυρίσει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του. Το “Hustle and Flow” είναι η ιστορία ενός νταβατζή απ' το Μέμφις που, όπως κάθε σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος, ψάχνει κάτι άλλο απ' τη ζωή του κι ελπίζει ότι μπορεί ακόμη να το πετύχει.

"Σεμνά και ταπεινά"

Την πραγματική εικόνα της «σεμνότητας και της ταπεινότητας», δίνει η περιπέτεια του υιού Ζαγορίτη που από το κρίσιμο για την πατρίδα μετερίζι του Πολεμικού Μουσείου βρίσκεται τώρα παροπλισμένος στην παραμεθόριο, έχοντας μάλιστα φυλακή στις τρυφερές του πλάτες.      

Συνέδριο με χασμουρητά και δώρο μια βόμβα

Δύσκολα μπορώ να θυμηθώ άλλοτόσο αδιάφορο για τον ελληνικό λαό συνέδριο όσο αυτό της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινά σήμερα- και μη βιαστείτε να σκεφτείτε το περσινό συνέδριο του ΚΚΕ- αυτό τουλάχιστον είχε πλάκα…

Ο Έλλην και το Μουντιάλ

Η σχέση του Έλληνα με την εθνική του ομάδα ποδοσφαίρου δυστυχώς αποτυπώνεται εν ολίγοις στη φωτογραφία των μπούφων με τις σπαρτιατικές ασπίδες και στην μεταφυσική πεποίθηση ότι "εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα".

Γουστάρεις "ελπίδα", ψηφοφόρε;

Πέρσι το φθινόπωρο οι περισσότεροι (λέμε τώρα) Έλληνες πήραν την απόφαση να εμπιστευθούν την ελπίδα. Και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Τότε ήταν αστείο. Σήμερα, είναι τραγικό. Προτείνω οι περισσότεροι από αυτούς που υπέπεσαν στο σφάλμα να αφιερώσουν μια συγκεκριμένη δεκαετία της ζωής τους για να σκεφτούν το λάθος τους. Συγκεκριμένα, τη δεκαετία που θα δουλέψουν παραπάνω.      

Πατέ ελιάς που μας χρειάζεται!

…Θα χρειαστούν τόνοι ολόκληροι, μοιρασμένοι από παιδάκια σε αεροδρόμια σύμφωνα με το μεγαλόπνοο σχέδιο της Μάγιας Τσόκλη, για να πείσουν τους τουρίστες μας να παραβλέψουν την αγένεια και την παντελή έλλειψη ποιότητας υπηρεσιών. Για του λόγου (του) το αληθές, ο Ιοβόλος επιχειρεί μια βόλτα παρέα με τουρίστες στο Μουσείο της Ακρόπολης. Και φρίττει.

v