Το κρασί στα ιντερνετικά ερτζιανά του Radiobubble.gr

Το πρωί του Σαββάτου με βρήκε στο Κέντρο της Αθήνας, κάτι που είχε (κακώς) να συμβεί πολύ καιρό. Ο λόγος; Ήμουν καλεσμένος στην εκπομπή "Γαστρολογίες του Αθήναιου" που επιμελείται και παρουσιάζει κάθε Σάββατο στις 11 η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου από την Ιντερνετική ραδιοφωνική συχνότητα του Radiobubble.gr.

Όταν με προσκάλεσε η Βίβιαν δέχτηκα εντός δευτερολέπτων και με μεγάλο ενθουσιασμό. Την εκτιμώ πολύ - εκτός από φίλη, είναι άνθρωπος με γνώση και άποψη γύρω από πράγματα πολύ σημαντικά όπως ο πολιτισμός, η επικοινωνία και η γαστρονομία, είναι συνεργάτις του περιοδικού Γαστρονόμος (πρόκειται για τον γνωστό "Αθήναιο"), και βέβαια είναι εξ αυτών που διαμορφώνουν την σύγχρονη άποψη περί γαστρονομίας, ως πρωθιέρεια του gastro-blogging στην Ελλάδα.

Η εκπομπή κύλησε με φοβερό κέφι, και συζητήσαμε περί κρασιού σε πολύ ευρεία κλίμακα. Ξεκινήσαμε με αφορμή την εμπειρία μου στα φετινά Primeurs του Bordeaux και τον ντόρο που γίνεται γύρω από τις τιμές των κρασιών που ανακοινώνονται αυτές τις μέρες, αλλά στη συνέχεια καταπιαστήκαμε με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα: από τις τιμές του κρασιού στα εστιατόρια και το κρασί ως συνοδευτικό της πίτσας και του ποδοσφαίρου, μέχρι την ομορφιά του κρασιού ως στοιχείο πολιτισμού, κοινωνικότητας, αλλά και ως... αντρικό όπλο στο φλερτ με μία γυναίκα.

Η χτεσινή αυτή εμπειρία μου έφτιαξε τη μέρα, και μου θύμισε τις δικές μου "μέρες ραδιοφώνου", που ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν. Ευχαριστώ θερμά τη Βίβιαν για την πρόσκληση, καθώς και όλους τους ακροατές της εκπομπής που συμμετείχαν με ενθουσιασμό μέσω των μηνυμάτων τους στο Twitter.

Αν θέλετε να ακούσετε ή να κατεβάσετε την εκπομπή, μπορείτε να το κάνετε άμεσα, ακολουθώντας αυτό εδώ το link. Καλή ακρόαση!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v