της Αγάπης Μαργετίδη
Τελευταία Κυριακή της Απόκριας σήμερα και συνειδητοποιώ με τρόμο ότι δεν έχω προβλέψει τίποτα μα τίποτα για τις μέρες που έρχονται. Όχι μόνο για την Σαρακοστή, αλλά ούτε καν για την αυριανή Καθαρή Δευτέρα. Τζίφος επίσης και για την άνοιξη που έχει μπει απότομα και δυναμικά.
Πώς την πάτησα έτσι; Τι να σας πω, δεν ξέρω. Η ζημιά έγινε και ο μόνος τρόπος για να επανορθώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται είναι να σας φτιάξω έναν κατάλογο από παλιότερες συνταγές με νηστίσιμα φαγητά. Χμ, αν και vintage, δεν είναι και μικρή η συλλογή, κι από ό, τι βλέπω, μπορώ να καταστρώσω ολόκληρο μενού. Άντε πάλι μου ‘φεξε κι ας είναι με την ψυχή στο στόμα!
Α) ΟΡΕΚΤΙΚΑ
1. ΨΩΜΙΑ/ΝΤΙΠ
Ψωμιά με μπύρα Είναι πολύ εύκολα, πολύ νόστιμα και επιδέχονται πολλών αυτοσχεδιασμών
Χαρουπόψωμο Το πιο νόστιμο με τη συνταγή ενός άξιου σεφ
Ντιπ με κόκκινες φακές Αρωματικό και πολύ υγιεινό
Χούμους Δυο παραλλαγές της κλασσικής συνταγής
2. ΣΟΥΠΕΣ
Σούπα με σπαράγγια και ταχίνι Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει (κάνει κι ωραία ρίμα!)
Σούπα αρακά με ginger Ομορφιά και φρεσκάδα
Β) ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Χταπόδι με ελιές και κάπαρη Ακόμα το θυμούνται όσοι το γεύτηκαν
Φουρνιστά καλαμαράκια με πατάτες από την Καλαβρία Ύμνος στη Μεσογειακή Cucina Povera
Linguine με πράσινες ελιές, ταραμά και κάπαρη Μεγάλη επιτυχία της Bon Agapi
Γ) ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
Φρουτοσαλάτα με mango και μύρτιλα Πρώτα τη θαυμάζετε, μετά τη γεύεστε
Κομπόστα με ξερά φρούτα, τσάι και ρούμι Ξεχάστε ό, τι ξέρατε για τις κομπόστες
Όντας κάπως καθησυχασμένη πως δεν σας άφησα εντελώς στα κρύα του λουτρού, μαζί με τη συγγνώμη μου, σας στέλνω και τις ευχές μου για Καλή Σαρακοστή και σπεύδω να επανορθώσω πάραυτα. Η νέα κολεξιόν σχεδιάζεται πυρετωδώς. Μείνετε συντονισμένοι!