της Αγάπης Μαργετίδη
Όσοι παρακολουθείτε αυτή τη στήλη, έχετε ήδη ενημερωθεί πως βλέπω ανελλιπώς το Masterchef, αφού πέρυσι είχα γράψει ολόκληρη έκθεση περί του θέματος. Θέλετε να το πείτε διαστροφή; Πείτε το, δεν παρεξηγώ. Θέλετε να το συγκρίνετε με το απείρως φριχτότερο, κατά τη γνώμη μου, κατασκεύασμα, το GNTM; Ελεύθερα. Στο φετινό Masterchef το reality στοιχείο υπερτερεί και η κατινιά περισσεύει. Κάθε πέρσι και καλύτερα. Έχω βρει όμως το κόλπο, δεν το βλέπω την ώρα που προβάλλεται αλλά την επόμενη μέρα, κι έτσι το κουμπί του fast forward με έχει σώσει από πολλά εγκεφαλικά. Παρόλα αυτά, μέσα σ’ όλη τη βλακεία, όλο και κάτι θα με κάνει να μειδιάσω. Μια ατάκα του Κουτσόπουλου, μια γκριμάτσα του Κοντιζά όταν βρει το κόκκαλο στο φιλεταρισμένο ψάρι, μια γλυκούλα φράση του Ιωαννίδη. Και βεβαίως, όλο και κάποια φαεινή ιδέα θα μου κατέβει.
Τις προάλλες, που λέτε, είχε μια δοκιμασία που πολύ μου άρεσε. Οι παίκτες έπρεπε να μαγειρέψουν με τσάι του βουνού, καφέ και κακάο. Και καλά τα γλυκά, ευκολάκι. Στα αλμυρά όμως ανέβαινε ο βαθμός δυσκολίας. Να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, δεν θυμάμαι, ούτε ποιος κέρδισε, ούτε με τι φαγητό. Όλη την ώρα σκεφτόμουν τι θα έκανα εγώ με αυτά τα υλικά. Το τσάι και ο καφές είναι από τα πλέον αγαπημένα μου στην κουζίνα και τα χρησιμοποιώ αρκετά συχνά. Στο παρελθόν σάς έχω δώσει κάποιες συνταγές, τις οποίες σάς ξαναθυμίζω.