Ας καταστρέψουμε το ΔΝΤ. Λίγα μας έχει κάνει;

Μας καλούν να μην πληρώσουμε δάνεια για να καταστραφεί το ΔΝΤ (sic). Εδώ που τα λέμε, έτσι μπορεί να γλιτώσουμε και τα κοιτάσματά μας.
Ας καταστρέψουμε το ΔΝΤ. Λίγα μας έχει κάνει;
Έγραφα προ ημερών για τα ιερά γυαλιά του Παΐσιου που εκτέθηκαν σε προσκύνημα στην Αργολίδα και προσέλκυσαν πιστούς, οι οποίοι γύρεψαν λίγη θεία φώτιση. Τότε είχα καταφερθεί κατά αυτής της κάστας των άμυαλων και συνάμα πιστών χριστιανών που ασπάζεται την πάσα βλακεία προκειμένου να πιστέψει ότι κλείνει μια θεσούλα στον παράδεισο.

Κοιτώντας στα social media είδα μήνυμα που με πληροφόρησε ότι «Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους και δάνεια το ΔΝΤ θα καταστραφεί». Πρόκειται για ένα μήνυμα που κυκλοφορεί δίκην «ατάκας» και προτρέπει τους ούγκανους να μποϋκοτάρουν την εκπλήρωση των οφειλών τους. 

«Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της», μας έχει ενημερώσει ακριβώς πριν το ίδιο μήνυμα, παίζοντας με την εθνική αυτοεικόνα του «όλοι θέλουν το κακό μας», «μας ζηλεύουν», «σαν την Ελλάδα μας δεν υπάρχει πουθενά» και λοιπά εθνοαυνανιστικά.

Υπάρχει κόσμος που συντάσσεται με τις απόψεις αυτές και που πιστεύει ότι «αν συνεργαζόμασταν εμείς οι Έλληνες, πιθανότατα θα δίναμε ένα μάθημα στο ΔΝΤ και συλλήβδην στους κακούς δανειστές».  Ακριβώς με την ζέση που θα πήγαινε να προσκυνήσει τα γυαλιά του θανόντος μοναχού.      

Δεν ξέρω αν το κοινό του Παΐσιου είναι ίδιο με αυτό που πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει πολύ πλούσια κοιτάσματα- από τι, άραγε;- «που δεν μας αφήνουν οι ξένοι να τα εκμεταλλευτούμε» και ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να τα ξεπουλήσει. Αν δεν είναι πάντως το ίδιο, είναι συγγενές.   

Το μήνυμα αυτό μου θύμισε ότι ο σκοταδισμός δεν κάνει διακρίσεις σε πιστούς και άπιστους, αριστερούς και δεξιούς, εναλλακτικούς και mainstream, «ψαγμένους» και ψαρωμένους. Ο σκοταδισμός μπορεί να βρίσκεται παντού- ακόμη και μέσα μας. Εκεί πρέπει να τον αναζητήσουμε πρώτα για να καταλάβουμε πως συχνά πυκνά η κοινή γνώμη που διαμορφώνεται πάσχει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v