«Πατήσια πηγαίνω, μπες μέσα να σ’ τα πω όλα»

Όσα ξέρει το ελληνικό Facebook δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος
«Πατήσια πηγαίνω, μπες μέσα να σ’ τα πω όλα»
Αυτό το meme με τον ταξιτζή ήταν, νομίζω, το πιο εύστοχο απ’ όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες. Κι όχι επειδή ο συμπαθής κλάδος των οδηγών ταξί εξελίσσεται τις τελευταίες δεκαετίες στους εγκυρότερους αυτοχρισμένους πολιτικούς αναλυτές που είδε ποτέ αυτός ο έρμος τόπος. Αλλά γιατί τον τίτλο αυτόν διεκδικεί πια σύσσωμη η ελληνική κοινωνία.

Μια βόλτα από ένα οποιοδήποτε social media, αλλά κυρίως από το Facebook, αρκεί για να το αποδείξει. Οι πάντες ξέρουν τα πάντα, είναι βέβαιοι πως ο Ερντογάν το ‘στησε το πανηγυράκι, όπως ήταν βέβαιοι πως οι Αμερικάνοι μόνοι τους ρίξαν’ τους Δίδυμους Πύργους, και προειδοποίησαν και δεν ξέρω εγώ πόσες χιλιάδες Εβραίους να μην πάνε εκείνη τη μέρα στη δουλειά τους. Μη μυριστεί θεωρία συνωμοσίας ο Έλληνας, πληκτρολόγιο δωσ’ του και την ψυχή του πάρε.

Υπήρχε, βέβαια, και το άλλο στρατόπεδο, εκείνοι που έγραφαν πύρινα status για την επικείμενη επιστράτευση, βέβαιοι κι αυτοί (γιατί όλοι είμαστε βέβαιοι για τα πάντα) πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει η τουρκική χούντα –αυτή η ίδια «χούντα» που μετρούσε δε μετρούσε δύο ώρες ζωής– είναι να ‘ρθει να μας πάρει τη Θράκη και τη Λέσβο. Αυτοί, οι καημένοι, απογοητεύτηκαν που ξύπνησαν το επόμενο πρωί και δε βρήκαν χούντα ούτε για δείγμα. Και προφανώς ξέσπασαν την οργή τους στον Ερντογάν που το ‘στησε, φτιάχνοντας memes και όντας ξανά βέβαιοι –για άλλο πράγμα αυτή τη φορά.

Εγώ, πάντως, το καλύτερο πράγμα που είδα στο internet όλες αυτές τις μέρες, το είπε ο Θεός, που πολύ κέφι τον κάνω. Κι ήταν αυτό:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v