Κατάσκοποι made in Greece

Βρε για δες τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που έφτασαν να κατηγορούνται γιατί εκτέλεσαν σωστά αποστολή!
Κατάσκοποι made in Greece
Ακούω την αντιπαράθεση για το «ποιος υπέκλεψε τις συνομιλίες Τόμσεν- Βελκουλέσκου» και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να υπάρχει μομφή πίσω από την πιθανότητα να το έκαναν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (σαν ανέκδοτο ακούγεται).    

Σκεφτόμουν: Να έκανε τέτοια μαγκιά η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών; Να υπέκλεψε δηλαδή διάλογο στελεχών του ΔΝΤ κατ΄ εντολήν και μετά να διαβίβασε το προϊόν της υποκλοπής σε στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και αυτά να το δημοσιοποίησαν ώστε να χρησιμοποιηθεί στη διαπραγμάτευση; Θα σταυροκοπηθώ αν υποψιαστώ τέτοια αποτελεσματικότητα.

Πιο πιθανό θεωρώ βέβαια αν η ηχογράφηση έγινε από ελληνική υπηρεσία αυτό να έγινε κατά λάθος. Σε κάθε περίπτωση όμως η χρησιμοποίηση είναι έξυπνη και η όλη σειρά των κινήσεων πρέπει να επιβραβευθεί- δεν είναι η ώρα να κατηγορήσουμε τους ιθύνοντες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Να δεις που σιγά- σιγά γινόμαστε κράτος!

Αυτοί του καλλιτεχνικού χώρου την έχουν πάρει στο ψιλό την κυβέρνηση. Απαγορεύει η Κυβέρνηση παράσταση του Εθνικού, φωνάζουν λίγο, η παράσταση γίνεται. Διορίζει διευθυντή του Φεστιβάλ που τον συναντά και ο Πρωθυπουργός και δύο ημέρες μετά βάζει άλλον για να μοιράσει την πίτα των επιχορηγήσεων «α λα ελληνικά». Πώς να μην τους μπει η ιδέα ότι είναι του χεριού τους;

Λέω ότι για τις παλινωδίες αυτές πρέπει να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος και- για το δικό μου το μυαλό τουλάχιστον- αυτός φαίνεται να είναι ο υπουργός Πολιτισμού. Προφανώς και η ευελιξία χρειάζεται και στην πολιτική και παντού, αλλά θα ήταν πιο χρήσιμο για την Κυβέρνηση να υπήρχε μια αυστηρότερη προετοιμασία ώστε να υπαναχωρεί λιγότερο και να δίνει στιβαρότερη εντύπωση. Για συμβουλή το λέω, αν δεν τους αρέσει ας την πετάξουν.

Η υλοποίηση της απόφασης για «επαναπροώθηση προσφύγων» συντάσσει την ελληνική κυβέρνηση με τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω το θέμα. Αυτό ισχύει είτε κανείς τάσσεται υπέρ του να μην επαναπροωθηθεί κανένας πρόσφυγας, είτε υπέρ του να «πάνε όλοι σπίτια τους να πολεμήσουν».

Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι έχουν ένα όριο στο τι μπορούμε να κάνουμε για τους πρόσφυγες. Όλοι αναγνωρίζουν ότι μετά το άνοιγμα των συνόρων και τη φιλοξενία, πρέπει να υπάρξει μία εξέλιξη και δεν γίνεται να σηκώσει το βάρος μόνο η Ελλάδα. Βέβαια αυτό το όριο δεν είναι ίδιο στη συνείδηση όλων. Οι μόνοι που εμφανίζονται να μην έχουν όριο είναι όσοι έχουν προαποφασίσει να κάνουν εξ αριστερών κριτική στην Κυβέρνηση για αναλγησία, έλλειψη αριστεροσύνης κλπ.

Κατά τη γνώμη μου είναι ένας πολιτικός ελιγμός, ο οποίος έχει ανθρωπιστικό σκοπό σχεδόν τυχαία. Από όσους δεν το κάνουν με πολιτικά κίνητρα αλλά πραγματικά οργίζονται εντοπίζοντας έλλειμμα ανθρωπιάς, ζητώ συγγνώμη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v