Down Town στη Φιλοθέη για λίγη ανθρωπιά

Το εξώφυλλο του Down Town ήταν μια ατυχής εκδοχή τoυ je suis Charlie, όχι ένδειξη πριφρόνησης στο δράμα των προσφύγων.
Down Town στη Φιλοθέη για λίγη ανθρωπιά
Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η… πλοήγηση mainstream μέσων ανάμεσα στους σκοπέλους της προσφυγικής επικαιρότητας. Το Εξώφυλλο του Down Town εξέθεσε τους εμπνευστές του και τους καλλιτέχνες που επέλεξαν να συμμετάσχουν.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν φταίει κανείς. Από μόνη της η φωτογραφική σύνθεση δεν ήταν προσβλητική- ήταν ατυχής αισθητικά, αλλά δεν είχε σκοπό να θίξει. Περισσότερο ήταν μια μπούρδα του στυλ «είμαστε όλοι πρόσφυγες- συμπαραστεκόμαστε» κτλ στην κατεύθυνση του να δειχθεί ευαισθησία για το θέμα των ημερών, α λα “je suis Charlie”, παρά οποιουδήποτε είδους περιφρόνηση.

Αν μάλιστα οι ιθύνοντες του περιοδικού υπερτίμησαν τη μαεστρία τους να «χειριστούν το θέμα», οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο εξώφυλλο είναι άμοιροι ευθυνών και ένοχοι καλοπιστίας.   

Όσοι θεώρησαν ύψιστο ηθικό παράπτωμα αυτό το χαζό εξώφυλλο μάλλον προσπαθούν να φανούν οι ίδιοι πρωταθλητές ευαισθησίας- στόχος στον οποίο πάντα βοηθά να υποδεικνύεις τον διπλανό ως αναίσθητο.

Θα ήταν χρήσιμο να δοθεί λίγη εξίσου viral προσοχή στο ποιοι και υπό ποιες συνθήκες εμφανίζονται στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στον Πειραιά επισημότητες διαφόρων αγαθοεργών θεσμών (μεγάλη η χάρη τους) συνοδευόμενοι από κάμερες για λίγη on air παροχή βοήθειας.

Την ίδια ώρα, διάβαζα ότι 47 κάτοικοι της Νέας Φιλοθέης και των Τουρκοβουνίων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή του Αττικού Άλσους.

Όπως ανέφεραν, οι υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν στον πολεοδομικό και χωροταξικό κώδικα, είναι αντισυνταγματικές, το κτίριο δεν είναι κατάλληλο και διάφορα τέτοια «πολιτισμένα».

Λογικό. Πρέπει να τηρηθούν οι κανονισμοί! Γιατί όχι άλλωστε; Σάμπως συμβαίνει και τίποτα έκτακτο; Κάτι που να αξίζει να μειωθεί η αξία των ακινήτων τους και η ποιότητα ζωής τους; Όχι βέβαια! Οπότε, ας τηρηθούν οι κανονισμοί της ευνομούμενης πολιτείας μας.  

Γράφει η Ελένη Μιχαλοπούλου στη σελίδα της στο Facebook «Ποιοι δήμαρχοι και πολιτικοί εξαγόραζαν θητείες και ψήφους για να τους κάνουν θύλακες "πολιτών πρώτης κατηγορίας"; Και να τη τώρα η πολιτικοκοινωνική αντίληψη όλων αυτών που θεωρούν αυτονόητο ότι ο δρόμος τους είναι ιδιοκτησία τους και το τμήμα αυτό της πόλης μπορεί να αυτονομηθεί”.

Περιμένω να δω μια πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής με αντίθετο αίτημα. Αν μη τι άλλο γιατί δεν θα ήθελα η βλακεία μας  να ξεπερνά την αναισθησία και να φτάνει ως την αυτογκετοποίηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v