Αμβρόσιος-Πολάκης: Το διδυμο που πρέπει να απελαθεί

Κάποιοι διακόπτουν τους υπουργούς ενώ μιλάνε και κάποιοι άλλοι (ξεφτυλισμένοι) τολμούν να ζητούν ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους.
Αμβρόσιος-Πολάκης: Το διδυμο που πρέπει να απελαθεί
Με συμπεριφορές ευθέως καταγόμενες από πεζοδρομιακές συνδικαλιστικές δράσεις διαπληκτίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην οποία κάποιοι τόλμησαν να διακόψουν τον υπουργό κ. Ξανθό.

Με το θράσος που δίνει ακόμη και σε ευγενείς η υπεράσπιση ενός άλλου, ο κ. Πολάκης απαίτησε σεβασμό προς τον υπουργό> Ο τόνος και το ύφος θύμισαν εκείνον του καλού χρυσαυγίτη που διέταζε τους δημοσιογράφους να… «εγέρθητε», όταν έμπαινε στην αίθουσα ο Μιχαλολιάκος.

Ήρθε και εκείνο το «ΧΙΒ» που ελληνοποίησε τον HIV και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έγινε το τέλειο θήραμα για τα social media και τους απανταχού δεξιούληδες που έσπευσαν να σχολιάσουν «το ήθος της αριστεράς»- προφανώς περίπου με την ίδια απλουστευτική λογική του «οι Γερμανοί είναι ψυχροί»  και «οι Άγγλοι αδελφές».

Περισσότερο αξιοκατάκριτο από τον αγροίκο κ. Πολάκη είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος που έδωσε το μήνυμα του μίσους εν όψει Χριστουγέννων. Όπου βρείτε ομοφυλόφιλους να τους φτύνετε, είπε μέσω του blog  του ο σεβάσμιος γέροντας, δίνοντας ένα δείγμα του ,μεγαλείου ψυχής που διαθέτουν όσοι βρίσκονται κοντά στον Χριστό.   

Η «ανθρώπινη» δήλωση Αμβρόσιου έχει ως εξής:

«Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!

Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας:

«Άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!»

Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως!».

Όλοι οι θεσμοί έχουν κάτι … «ντακότες» που ζημιώνουν την εικόνα του οργανισμού και  που όλοι εύχονται να αποσυρθούν και να πάνε στο σπιτάκι τους. Φαντάζομαι- ελπίζω!- ότι ο Καλαβρύτων είναι σε αυτή την κατηγορία για την εκκλησία, αλλά αυτό δεν λύνει το θέμα.

Χρειάζεται  τον μαζέψει κάποιος, γιατί, πέρα από το επικοινωνιακό, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι άνθρωποι που είναι σε αυτές τις θέσεις επηρεάζουν και κόσμο- και κυρίως κόσμο που δεν φημίζεται ούτε για την ευθυκρισία του, ούτε  για τον πλουραλισμό των προσλαμβανουσών του.

Θα ήθελα να ακούσω την επίσημη γνώμη της εκκλησίας για τις δηλώσεις αυτές. Τις υιοθετεί άραγε; Επίσης θα περίμενα να ακούσω από κυβερνητικά χείλη κάποια δημόσια αποδοκιμασία για το ύφος Πολάκη- από ό,τι μαθαίνω σε κατ’ ιδίαν συνομιλία υπήρξε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v