Ο "αχάριστος" Ρωμανός και το χρέος της πολιτείας

Ο Ρωμανός δεν λέει "ευχαριστώ" και άρα η πολιτεία πρέπει να ξανασκεφτεί τα δικαιώματα που του έδωσε. Λογικό;
Ο αχάριστος Ρωμανός και το χρέος της πολιτείας
Διάβασα τις δηλώσεις του Ρωμανού, με τις οποίες καλούσε τον κόσμο να σπάσει τις τράπεζες να κυνηγήσει τους πολιτικούς και λοιπά συναφή με την πολιτική του θέση. Στη συνέχεια άκουσα σε ραδιόφωνα και σε άλλα μέσα κόσμο να εξανίσταται με το «κωλόπαιδο»- δεν το είπαν αλλά ήταν προφανές πως αυτό εννοούσαν, που δεν εκτιμά αυτά που έκανε η πολιτεία για αυτόν κλπ.

Πρώτον, η πολιτεία δεν κάνει κάτι περιμένοντας «αντάλλαγμα» ή ευχαριστώ. Η πολιτεία επιλέγει τι θα κάνει ανάλογα με το τι λένε οι νόμοι της και το Σύνταγμά της ή με το τι κρίνεται ως δίκαιο. Στην περίπτωση Ρωμανού μάλιστα ως δίκαιο κρίθηκε να αλλάξει ο (απηρχαιωμένος) νόμος για την εξ αποστάσεως φοίτηση των κρατουμένων και να μπορεί ο κατάδικος να βγαίνει για εξετάσεις.

Ο Ρωμανός και ο κάθε Ρωμανός μπορεί κάλλιστα να λέει ό,τι του κατέβει, αλλά αυτό δεν επιτρέπει να εξαρτούμε την ορθή πρακτική από το πόσο ευγνώμων είναι ο ωφελούμενος. Αυτά με τα σοβαρά.

Κατά τα λοιπά, με διασκέδασε αφάνταστα η παπανδρεϊκού τύπου κίνηση του Σύριζα να καλέσει σε συμμετοχή στην απεργία τον κόσμο. Εδώ που τα λέμε, αυτό θα το θαύμαζε ο Ανδρέας, ο οποίος ήξερε να εκτιμά τις καλές ιδέες για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης! Έπεσε βέβαια το κράξιμο της αρκούδας σε social media κλπ αλλά το επικοινωνιακό αυτό αριστούργημα- με ολίγη από σοσιαλισμό- θα μείνει στην ιστορία.

Ενώνω και εγώ τη φωνή μου με τα άλλα τρολ και προτείνω πρόταση μομφής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα στη Βουλή, αλλά και ανακοίνωση- καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από το υπουργικό Συμβούλιο.  

Στο ίδιο κλίμα, έμαθα ότι η πολιτική γραμματεία του Σύριζα άλλαξε το θέμα της προγραμματισμένης σύσκεψης της και αντί για το ασφαλιστικό, θα συζητήσει για το που πάει το κόμμα. Λογικό το λες.

Κάθε τόσο να σταματάμε τον καλπασμό προς την κομουνιστική κοινωνία και να τσεκάρουμε τον χάρτη. Μη βρεθούμε και σε κανά γκρεμό.       

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v