Μόνο οι άλλοι φράκτες είναι κακοί- όχι του Έβρου!

Σαν δε ντρέπονται οι ευρωπαίοι να οχυρώνονται πίσω από φράκτες αφήνοντας τους πρόσφυγες απέξω...
Μόνο οι άλλοι φράκτες είναι κακοί- όχι του Έβρου!
Υπό τις παρούσες συνθήκες, ό,τι και να κάνουμε, το σίγουρο είναι ότι δεν θα καταφέρουμε να μην πνίγονται στη θάλασσα οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ακτή. Καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις βυθίζουν οι ίδιοι τα πλεούμενα ώστε να είναι τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής να τους διασώσουν και να τους περιθάλψουν, είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα υπάρχουν αρκετοί θάνατοι.

Αμέσως- αμέσως αρκετοί από αυτούς δεν γνωρίζουν να κολυμπούν, ενώ και οι καιρικές συνθήκες θα γίνονται χειρότερες από εδώ και στο εξής.

Λύση όμως υπάρχει και είναι να ανοίξουμε τον κατάπτυστο φράκτη του Έβρου. Αν υπάρξει σημείο εισόδου εκεί θα αποκλειστεί η θαλάσσια απόπειρα που καταλήγει σε (δεκάδες!) καθημερινούς θανάτους.

Μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή για το θέμα ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στην στάση της Ευρώπης, λέγοντας ότι «τα κύματα δεν ξεβράζουν στις ακτές μας μόνο σορούς ανθρώπων, αλλά ξεβράζουν τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό». (καλό, λογοτεχνικό).

Παρακάτω στηλίτευσε τα τείχη που «έχουν τη λογική να υψώνουν μερικοί’. Όπως είπε, το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Τώρα υψώνονται τείχη μεταξύ κρατών της Ευρώπης».

Σωστό!

Αλλά για μια στιγμή: Το τείχος του Έβρου είναι λιγότερο τείχος από τα άλλα; Γιατί; Μήπως γιατί «δεν χωρίζει κράτη της Ευρώπης»; Αν εμποδίζει τους ανθρώπους να περάσουν δεν μετράει; Εκεί η λογική του λιγότερου περιορισμού και της συνεννόησης δεν ισχύει;      

Και στο θέμα των προσφύγων- όπως και σε άλλα- η Κυβέρνης Τσίπρα εξακολουθεί να μιλά λες και είναι στην αντιπολίτευση. Λες και κάποιος άλλος τα αποφασίζει/εφαρμόζει όλα αυτά και αυτοί δικαιούνται να διαφωνούν. Με μεγαλοστομίες καταδικάζουν το Μνημόνιο· αρνούνται την λογική του και απορρίπτουν τις προθέσεις του. Αυτό το Κυβέρνηση-σαν-αντιπολίτευση-και-έτσι-δεν-έχω-ευθύνη δεν το είχε σκεφτεί ούτε ο Ανδρέας!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v